Ολυμπιακός - Καλλονή 5-0 (VIDEOS)

Το... ορεκτικό της φιέστας στο πλαίσιο της κατάκτησης του 42ου πρωταθλήματος είχε γλυκιά γεύση για τον Ολυμπιακό, αφού χάρη στα γκολ των Χόρχε Μπενίτες, Κώστα Φορτούνη, Αλεχάντρο Ντομίνγκες και Κώστα Μήτρογλου (δύο) επιβλήθηκε 5-0 της Καλλονής στο κατάμεστο "Γ. Καραϊσκάκης". Αποχώρησε με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς ο Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Ολυμπιακός - Καλλονή 5-0 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο Βίτορ Περέιρα χρησιμοποίησε τον Λεάντρο Σαλίνο στο ρόλο του αριστερό μπακ ελλείψει των Αρτούρ Μαζουακού και Κώστα Γιαννούλη, ενώ το έτερο μπακ, (Ομάρ Ελαμπντελαουί) ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και αντικαταστάθηκε από τον Κώστα Φορτούνη στο 34ο λεπτό.

Η φιέστα άρχισε πρόωρα για τον Ολυμπιακό, αφού μόλις στο 13ο λεπτό ο Σαλίνο βρήκε τον Χόρχε Μπενίτες με σκαφτή μπαλιά, εκείνος κοντρόλαρε και έκανε αμέσως το γυριστό σουτ, ανοίγοντας το σκορ στο "Γ. Καραϊσκάκης" (σ.σ. ο Παραγουανός είχε βάλει δύο γκολ και στο ματς του πρώτου γύρου).

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και θα μπορούσαν να διπλασιάσουν το προβάδισμά τους στο 20ό λεπτό αν ο Κώστας Μήτρογλου δεν βρισκόταν σε θέση οφσάιντ όταν παραβίαζε την εστία του Μπράνιμιρ Άλεξιτς και ήταν πιο εύστοχος λίγες στιγμές αργότερα (σουτ άουτ).

Η Καλλονή δήλωσε "παρούσα" στο 33' με ένα σουτ του Λιούμπομιρ Στεβάνοβιτς, αλλά έξι λεπτά αργότερα ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς βρήκε με εξαιρετική κάθετη μπαλιά το νεοεισελθόντα Φορτούνη κι εκείνος νίκησε τον Άλεξιτς με ψύχραιμο δεξί πλασέ.

Έπειτα από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το κοινό του φαληρικού γηπέδου αποθέωσε τη γυναικεία ομάδα πόλο για την κατάκτηση της Euroleague και τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ για τη διατήρηση των πρωτείων στην Ελλάδα, προετοιμάζοντας ουσιαστικά το έδαφος για το κυρίως πιάτο: τη φιέστα που θα ακολουθούσε μετά από τη λήξη της αναμέτρησης.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με εσωτερικές αλλαγές για τον Ολυμπιακό, αφού ο Σαλίνο πήγε δεξιά, ο Δημήτρης Σιόβας αριστερά και ο Μιλιβόγεβιτς γύρισε στα στόπερ, ενώ στον αντίποδα, ο Βαγγέλης Βλάχος αντικατέστησε τον Αντώνη Πετρόπουλο με τον Χουάνμα (στο 53') και τον Πολ Κεϊτά με τον Λεοζίνιο (στο 61').

Λίγα λεπτά πριν από την αντικατάστασή του, ο Κεϊτά δεν κατάφερε να περιορίσει τη δράση του Αλεχάντρο Ντομίνγκες, ο οποίος έφτασε τα 15 γκολ στο πρωτάθλημα με υπέροχο αριστερό σουτ εκτός περιοχής και ανέβασε το δείκτη του σκορ μέσα σε αποθέωση, προτού ο Μήτρογλου χάσει δύο ευκαιρίες στο 64' και το 71'.

Τελικά, ο επιθετικός του Ολυμπιακού κατάφερε να σημειώσει το πολυπόθητο γκολ, επίσης το 15ο στο εφετινό πρωτάθλημα (κορυφαία επίδοσή του όντας αγωνιζόμενος στην ομάδα του Πειραιά), με πλασέ από δύσκολη θέση στο 80', ενώ έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

MVP

Ο Κώστας Μήτρογλου. Ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος, δημιούργησε ευκαιρίες και στο τέλος έβαλε δύο γκολ. Πλέον, πρέπει να χριστεί ακόμα μία φορά σκόρερ (με τον Πλατανιά στα Περιβόλια) για να ισοφαρίσει την κορυφαία επίδοσή του στη Super League

Αδύναμος κρίκος

Όταν μία ομάδα δέχεται πέντε γκολ, η ευθύνη μεταφέρεται σε όλους τους παίκτες της...

Σχόλιο

Ο Ολυμπιακός δεν επέδειξε στοιχεία χαλαρότητας παρά τον εορταστικό χαρακτήρα της αναμέτρησης, ενώ ο Βίτορ Περέιρα είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα σχήματα. Η Καλλονή, αντίθετα, ανήκει στο γκρουπ των ομάδων που την τελευταία αγωνιστική θα ασχολείται με τα... μαθηματικά.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (34' Φορτούνης), Αυλωνίτης, Σιόβας, Σαλίνο, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί (62' Ντουρμάζ), Ντομίνγκες (69' Φουστέρ), Μπενίτες, Μήτρογλου.

Καλλονή (Βλάχος): Άλεξιτς, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Γιορέντε, Τσαμπούρης, Άλβες, Στεβάνοβιτς, Κεϊτά (61' Λεοζίνιο), Μίνγκας (69' Αράς), Μανούσος, Πετρόπουλος (53' Χουάνμα).

Διαβάστε ακόμη:

Η φιέστα του Ολυμπιακού (VIDEOS)

ΕΚΛΑΨΕ Ο ΦΟΥΣΤΕΡ: "Θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό" (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK