Εργοτέλης - Λεβαδειακός 0-2 (VIDEOS)

Ο Λεβαδειακός, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Μάντζιο, έκανε το καθήκον του, επικρατώντας με 0-2 του Εργοτέλη, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό καθώς σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα "αποχαιρέτησε" τη Super League.

Εργοτέλης - Λεβαδειακός 0-2 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

H εικόνα του αγώνα

Το κίνητρο έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην αρχή του αγώνα, καθώς ο Λεβαδειακός μπήκε πιο δυνατά και έχασε τρεις καλές ευκαιρίες με τους Βαγγέλη Μάντζιο, Κάρλος Μιλιάζες και Άλαν Πουλίδο, οι οποίες όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Ο καταδικασμένος Εργοτέλης, έδειξε διάθεση να "χτυπήσει" τον αγώνα και είχε μία καλή στιγμή με τον Μπρούνο Χαλκιαδάκη, το σουτ του οποίου πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μιχάλη Σηφάκη. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στη "λευκή ισοπαλία", με την ομάδα της Βοιωτίας να έχει τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς όμως να πετύχει το πολυπόθητο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε. Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου απείλησαν πολλάκις την εστία του Σαράνοφ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αντίθετα, οι Κρητικοί με κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών τον Χαλκιαδάκη έχασαν μία σημαντική ευκαιρία στο 60ο λεπτό. Τελικά, η πίεση του Λεβαδειακού "απέδωσε καρπούς" στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Μάντζιος συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Μιροσάβλιεφ και ο δεύτερος με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Σαράνοφ για το 0-1! Δύο λεπτά αργότερα ο Έλληνας επιθετικός από δημιουργός έγινε εκτελεστής, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ των Βοιωτών με όμορφο γυριστό.

Ο Γιάννης Ταουσιάνης έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Μάικλ Ολαϊτάν, με σκοπό να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του Ηρακλείου. Στο 84' ο Βλάντιμιρ Τζίλας έχασε μία σπουδαία ευκαιρία, αλλά ο Μιχάλης Σηφάκης του αρνήθηκε το γκολ. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους παίκτες του Λεβαδειακού απογοητευμένους, καθώς παρά τη νίκη δεν κατάφεραν να παραμείνουν στη κατηγορία λόγω των υπολοίπων αποτελεσμάτων.

MVP

Ο Βαγγέλης Μάντζιος πήρε από το... χέρι τον Λεβαδειακό και τον οδήγησε στη νίκη. Ο Έλληνας επιθετικός ήταν ο δημιουργός του πρώτου γκολ, δίνοντας μία εξαιρετική μπαλιά "πάρε-βάλε" στον Μιροσάβλιεφ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα πέτυχε ανέλαβε ρόλο εκτελεστή, πετυχαίνοντας ένα όμορφο γκολ με γυριστό. "Γεμάτη" εμφάνιση από τον 32χρονο άσο.

Αδύναμος κρίκος

Η αμυντική γραμμή του Εργοτέλη αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη δεν είχαν καθαρό μυαλό, υπέπεσαν σε αρκετά αβίαστα λάθη, ενώ αντιμετώπισαν πρόβλημα στα προσωπικά μαρκαρίσματα.

Σχόλιο

Ο Λεβαδειακός γνώριζε εξ αρχής πως δεν ήταν στο "χέρι" του η παραμονή, καθώς εξαρτιόταν από τα αποτελέσματα των υπολοίπων διεκδικητών της παραμονής. Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε ένα ιδιαίτερα επιθετικό σχήμα, με τρεις φορ, το οποίο δεν του βγήκε, με αποτέλεσμα να κάνει αλλαγή τον Γιακουμάκη στη αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Η είσοδος του Μιροσάβλιεφ έδωσε ώθηση στους Βοιωτούς, με τον Σέρβο χαφ να αποδεικνύεται "χρυσή αλλαγή", καθώς άνοιξε το σκορ στο 65'. Παρά τη νίκη, η αποστολή δεν στέφθηκε με... επιτυχία, αφού οι συνδυασμοί των υπολοίπων αποτελεσμάτων έστειλαν τον Λεβαδειακό στη Football League.

Οι συνθέσεις

Εργοτέλης (Γ. Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Ρέντζας (71' Ολαϊτάν), Λουβιόν, Γκορκς, Πίτσος, Μποέ Καν (60' Γκέντσογλου), Καζναφέρης, Κούτρης (82' Καλέ), Χαλκιαδάκης, Γιουσούφ, Τζίλας

Λεβαδειακός (Α. Μάντζιος): Σηφάκης, Στάθης, Τριποτσέρης, Τόμας, Μπουσταμάντε (69' Βούκσεβιτς), Μιλιάζες, Πελέ, Ζίτο, Γιακουμάκης (46' Μιροσάβλιεφ), Πουλίδο (85', Μάντζιος

News 24/7

24MEDIA NETWORK