Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης 1-0

Με γκολ του Σαβιόλα στο 88ο λεπτό ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 στη φιέστα του Καραϊσκάκη τον αξιόμαχο Απόλλωνα που αποχαιρετά με ψηλά το κεφάλι τη μεγάλη κατηγορία.

Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης 1-0

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ Η ΦΙΕΣΤΑ

Εικόνα του αγώνα:

Βαθμολογικό ενδιαφέρον στο ματς υπήρχε μόνο για τον Απόλλωνα, ο οποίος ήθελε τη νίκη που θα τον κρατούσε στην κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι "πάλεψαν" για το επιθυμητό αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό να παρουσιάζει μέτρια εικόνα, έχοντας ωστόσο την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Οι παίκτες του Λόρι Σάντσες παρά τη δίψα τους για παραμονή στο ματς "ζωής και θανάτου" δεν κατάφεραν να βρεθούν με αξιώσεις στην περιοχή των ερυθρόλευκων και δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του προσπαθούσε συχνά πυκνά να επισκέπτεται την περιοχή της "ελαφράς ταξιαρχίας" με την άμυνα των φιλοξενούμενων και τον Φελίπε Γκόμες να καταφέρνουν να κρατήσουν το μηδέν.

Όλα αυτά μέχρι το 88ο λεπτό, όταν μια στιγμή αδράνειας της άμυνας του Απόλλωνα, μετά από εκτέλεση κόρνερ για τον Ολυμπιακό, έφερε τον Χαβιέ Σαβιόλα σε θέση βολής, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 και βάλει "ταφόπλακα" στις φιλοδοξίες των φιλοξενούμενων.

* Στις καθυστερήσεις του αγώνα αποβλήθηκε ο Μίνγκας με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

MVP

Ο Σαβιόλα βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και με κοντινό πλασέ χάρισε την νίκη στην ομάδα του λίγο πριν από την εκπνοή, δίνοντας έναν ακόμη λόγο για να πανηγυρίσουν οι φίλοι του Ολυμπιακού που γέμισαν το "Γ. Καραϊσκάκης" για τη φίεστα. Αποτέλεσε έτσι δίχως αμφιβολία τον MVP της αναμέτρησης.

Αδύναμος κρίκος

Ανασταλτικά ο Απόλλων λειτούργησε καλά, ωστόσο από τη στιγμή που χρειαζόταν γκολ για να έχει ελπίδες να παραμείνει στην κατηγορία και με δεδομένη την επιθετική μετριότητα, η γραμμή κρούσης της "ελαφράς ταξιαρχίας" αποτέλεσε τον αδύναμο κρίκο για τους φιλοξενούμενους στην αναμέτρηση.

Σχόλιο

Είναι γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν φόρτσαρε για τη νίκη, ούτε όμως παρουσιάστηκε διατεθειμένος να χαριστεί στον Απόλλωνα. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω, φανερώνοντας αδυναμία να ανταγωνιστούν το ποιοτικότερο ρόστερ των ερυθρόλευκων και αυτό ήταν που εν τέλει μέτρησε στο ματς και η νίκη κατέληξε στους γηπεδούχους.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Τόρες, Εντινγκά (46' Ιμπαγάσα), Πέρες, Βαλντές, Μανωλάς (56' Παπαδόπουλος), Μαρκάνο, Κάμπελ, Ντομίνγκες (65' Σαβιόλα), Μπονγκ.

Απόλλων Σμύρνης (Σάντσες): Γκόμες, Χατζηζήσης (57' λ.γ. Τσιλιγκίρης), Σόντερμπεργκ, Κόρμπος, Πετρόπουλος (46' Γκουέλα), Μίνγκας, Αργυρόπουλος, Τσοκάνης, Ντάλμπεργκ, Λουσέρο, Παπαζαχαρίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK