Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 0-0 (VIDEO)

Αν και έπαιξε με δέκα παίκτες για μισή ώρα, ο Πανιώνιος άντεξε και έμεινε στην κατηγορία. Πήρε το 0-0 από τον ΠΑΟΚ και ευνοήθηκε στην ισοβαθμία, σώζοντας τη χρονιά.

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 0-0 (VIDEO)

Το live του αγώνα

Εικόνα αγώνα

Στο 3' εκτέλεση φάουλ του Κάτσε ένα μέτρο έξω από την περιοχή βρήκε στο τείχος με αποτέλεσμα η μπάλα να μην φτάσει καν στα χέρια του Παπαδόπουλου, ενώ στο 6' κεφαλιά του Βίτορ πέρασε άουτ. Ο "Δικέφαλος" στο πρώτο δεκάλεπτο ήλεγχε τον ρυθμό του ματς και ο Πανιώνιος έδειχνε ικανός να απειλήσει μόνο μέσω αντεπιθέσεων.

Ο Παπαδόπουλος στο 18' έβγαλε κάθετη πάσα στον Πόζογλου, ο οποίος φάνηκε να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή, αλλά ο Σιδηρόπουλος έδειξε "παίζετε". Στην εξέλιξη της φάσης ο Κίτσιου έγινε κάτοχος της μπάλας, σούταρε, όμως, ο Οικονόμου έβαλε σωτήρια την προβολή.

Ένα λεπτό αργότερα ο Κάτσε βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ του νεαρού μέσου κόντραρε σε σώματα, ενώ στο 21' ο Μπουμάλ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Ρατς.

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει ρυθμό και στο 23' ο Περέιρα απέναντι από τον Παπαδόπουλο δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο πορτιέρε των γηπεδούχων. Από το 25' και μετά, πάντως, οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες μειώθηκαν, ενώ στο 32' άρχισαν τα προβλήματα για τις δύο ομάδες.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Κολοβός αντικαταστάθηκε από τον Γιάννου λόγω τραυματισμού και τέσσερα λεπτά πιο μετά ο Κουλούρης πέρασε στην θέση του Παπαδόπουλου, αφού ο έμπειρος επιθετικός πονούσε και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Ο Γιάννου στο 42' σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία, όταν βρέθηκε εντελώς αφύλακτος στο ύψος του πέναλτι, όμως η κεφαλιά του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ιτάνζ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους να είναι η ομάδα που είχε την κατοχή και έδειχνε να ψάχνει περισσότερο το γκολ της νίκης. Στο 53' ο Περέιρα επιχείρησε να αιφνιδιάσει με σουτ τον Παπαδόπουλο, ενώ ακολούθησε στο 59' ένα πολύ άστοχο σουτ του Κάτσε.

Ο Πανιώνιος ανέβασε την απόδοσή του στα επόμενα λεπτά και στο 61' παραλίγο να προηγηθεί με διπλή προσπάθεια του Οικονόμου. Αρχικά ο αμυντικός των γηπεδούχων δεν κατάφερε να νικήσει τον Ιτάνζ με σουτ, ενώ στη συνέχεια έβαλε την προβολή, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε με τα πόδια. Πριν την ευκαιρία οι του Πανιωνίου διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, έπειτα από μαρκάρισμα του Βίτορ στον Χατζηησαΐα.

Στο 64' ο Χατζηησαΐας έπιασε την κεφαλιά και ο Κάτσε απομάκρυνε πάνω στην γραμμή, ενώ στο 69' ο Πανιώνιος έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Σιδηρόπουλος απέβαλε τον Τασουλή με δεύτερη κίτρινη γιατί τον χειροκρότησε ειρωνικά. Το τέμπο από εκεί και πέρα χάλασε και ένα σουτ του Φούντα στο 85' που βρήκε στον Σκόνδρα και πέρασε εκτός εστίας ήταν η τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή φάση του αγώνα.

MVP

Ο Βαγγέλης Οικονόμου πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση και κράτησε όρθιο τον Πανιώνιο σε σημεία του αγώνα που ο ΠΑΟΚ έψαξε το γκολ. Ο αμυντικός των γηπεδούχων μάλιστα θα μπορούσε να είχε χριστεί σκόρερ στο 61' όταν ο Ιτάνζ σταμάτησε διπλή προσπάθειά του και θα πρέπει να αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένος που η παρουσία του στο παιχνίδι συνδυάστηκε με παραμονή του Πανιωνίου.

Αδύναμος κρίκος

Ο Χρήστος Τασουλής σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου για την ομάδα του αντέδρασε ανώριμα μετά από απόφαση του Σιδηρόπουλου χειροκροτώντας τον ειρωνικά με αποτέλεσμα να αποβληθεί από το ματς στο 69'.

Σχόλιο

Ο Πανιώνιος έσωσε τη σεζόν έστω και οριακά. Η ομάδα που είχε μόλις δύο ξένους στη σύνθεσή της και πρωταγωνιστές νεαρούς Έλληνες έμεινε στην κατηγορία γιατί κατάφερε να διαχειριστεί πρώτα και κύρια την πίεση ενός αγώνα τελικού. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ δεν θα μπει, τελικά, με τρίτο βαθμό στα πλέι οφ και από εδώ και πέρα το ενδιαφέρον στρέφεται στο μέτωπο των τραυματιών, αφού ο Παπαδόπουλος υπέστη θλάση, ενώ υπάρχουν φόβοι για ανάλογο τραυματισμό του Αθανασιάδη. Συν τοις άλλοις, θυμίζουμε, ότι ο Νομπόα θα παίξει σε μισά ματς των πλέι οφ λόγω Κόπα Αμέρικα, ο Τζιόλης δεν είναι σε θέση να αγωνίζεται κάθε τρεις μέρες εξαιτίας του προβλήματος που αντιμετώπισε στους κοιλιακούς κατά την διάρκεια της σεζόν και οι Γκολάσα και Κωνσταντινίδης χάνουν όλη την διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος (46' Βλάχος), Χατζηησαΐας, Οικονόμου, Τασουλής, Μητρόπουλος, Κόρμπος, Μπουμάλ, Κολοβός (32' Γιάννου), Φούντας, Μπακασέτας (74' Ρισβάνης)

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκόνδρας (87' Δεληγιαννίδης), Βίτορ, Τζαβέλλας, Ρατς, Τζιόλης, Κίτσιου (74' Σαββίδης), Κάτσε, Περέιρα, Πόζογλου, Παπαδόπουλος (36' Κουλούρης)

News 24/7

24MEDIA NETWORK