Πανθρακικός - Ξάνθη 2-0 (VIDEOS)

Νίκη ήθελε, νίκη πήρε ο Πανθρακικός στο γειτονικό ντέρμπι με την Ξάνθη. Η ομάδα του Χοσέ Μανούελ Ρόκα σκόραρε δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο και χάρη στο 2-0 εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία με τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια.

Πανθρακικός - Ξάνθη 2-0 (VIDEOS)

Η εικόνα του αγώνα

Με τον τρόπο που είχαν διαμορφωθεί διαμορφωθεί ύστερα από τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής, οι "πράσινοι" ήξεραν ότι ρυθμίζουν τη μοίρα τους. Αρκεί να νικούσαν τη δίχως βαθμολογικό κίνητρο Ξάνθη. Η ευκαιρία αυτή ήταν μοναδική και δεν ήθελαν να τη χάσουν φέρνοντας εις πέρας την αποστολή τους. Έφτανε η καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου και τα δύο γκολ στο ίδιο διάστημα.

Αλήθεια είναι ότι δεν συνάντησαν ιδιαίτερη αντίσταση από μια αντίπαλο που το μυαλό της ήταν ήδη στον τελικό του κυπέλλου και στο πρώτο ημίωρο ήταν ήδη σε σκορ ασφαλείας. Την αρχή έκανε ο Κάσες στο 20' και τη δουλειά ολοκλήρωσε ο Ίγκορ στο 31', σ' ένα διάστημα που η άμυνα των φιλοξενουμένων ήταν ευάλωτη, έκανε λάθη και δεν απέτρεπε τους κινδύνους.

Το ζητούμενο έκτοτε ήταν η ομάδα της Κομοτηνής να διαχειριστεί το υπέρ της αποτέλεσμα. Δεν ήθελε κάτι παραπάνω για να μείνει, αφού σε κάθε σενάριο ισοβαθμίας στους 43 βαθμούς είχε το αβαντάζ. Το ίδιο εύκολη αποδείχθηκε και αυτή η αποστολή της, αφού πέρα από μια-δυο φάσεις από το Ράνο στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, ο Αθανασιάδης δεν απειλήθηκε. Αντίθετα ο Μάρτινς είχε ένα πολύ καλό φάουλ, το οποίο θα μπορούσε να φέρει και τρίτο. Δεν χρειάστηκε πάντως, αφού ο Πανθρακικός πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε.

MVP

Τα γκολ ήρθαν από τον Κάσες και τον Ίγκορ, όμως η δουλειά ανήκει στον Χοσέ Μανουέλ Ρόκα, ο οποίος άλλαξε τη νοοτροπία μιας ολόκληρης ομάδας. Ο Κάσες "αναστήθηκε", ο Ίγκορ βρήκε τη χαμένη αυτοπεποίθησή του, ο Τζάνης και ο Μπαϊκαρά μεταμορφώθηκαν. Συνολικά ο Πανθρακικός ήταν άλλη ομάδα με τον Ισπανό στον πάγκο της.

Αδύναμος κρίκος

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Παπάζογλου-Καρυπίδη δεν είχε χημεία και εκτέθηκε στο πρώτο 30λεπτο, διάστημα που κρίθηκε ο αγώνας.

Σχόλιο

Ο Πανθρακικός ήταν τυχερός γιατί σ' ένα ματς στην έδρα του και με ομάδα αδιάφορη έπαιζε όλη την κατηγορία. Είχε πάντως φροντίσει να φτιάξει την τύχη του, νικώντας τόσο τον Παναθηναϊκό όσο και τη Βέροια στα προηγούμενα τρία ματς, ενώ λίγο έλειψε να πάρει βαθμό στην Τρίπολη. Η αντεπίθεση είχε αποτέλεσμα και η παραμονή στην κατηγορία ήρθε ως επιβράβευση. Η Ξάνθη δεν μπήκε πλέι οφ, όπως θα μπορούσε με την εικόνα που έβγαζε μέχρι το Μάρτιο, αλλά ο τελικός του κυπέλλου είναι τεράστια πρόκληση και όλοι έχουν πέσει πάνω σε αυτόν, ως εκ τούτου δικαιολογείται έως ένα βαθμό η εικόνα των τελευταίων αγωνιστικών.

Οι συνθέσεις:

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Μπαϊκαρά, Μελίσσης, Μεχία, Ποτουρίδης, Χρήστου, Ηλιάδης, Μάρτινς, Τζάνης (90' Μπαλδά), Κάσες (63' Χασομέρης), Ίγκορ (80' Σέτι)

Ξάνθη: Γκαραβέλης, Γκομσί, Παπάζογλου, Καρυπίδης, Μπαξεβανίδης, Παπαστεριανός, Βασιλακάκης, Τριάδης (32' Βάλτερ), Λουσέρο (63' Γουάλας), Μπέλιτς (80' Ορφανίδης), Ράνος

News 24/7

24MEDIA NETWORK