Ατρόμητος - Άρης 2-0

Με αυτογκόλ του Ουτόντζι και το πλασέ του Ναπολεόνι ο Ατρόμητος νίκησε 2-0 τον Άρη στο Περιστέρι και έσπασε το ρόδι στο νέο πρωτάθλημα. Χωρίς πόντο οι "κίτρινοι" μετά από τρία παιχνίδια.

Ατρόμητος - Άρης 2-0

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Όταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο συγκρούεται μία ομάδα με ποδοσφαιρικές αρχές και στοιχειώδη ομοιογένεια με ένα σύνολο χωρίς αρχή και τέλος, το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι αυτό που παρακολουθήσαμε στο γήπεδο του Περιστερίου κατά το πρώτο ημίχρονο.

Ο Ατρόμητος, παρά την κούραση από το παιχνίδι των δύο δόσεων με την Αλκμααρ, μπόρεσε να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα, να αναπτυχθεί και να φτάσει σε ευκαιρίες και γκολ. Τόσο απλό όσο ακούγεται. Ειδικά όταν η μπάλα περνούσε από τα πόδια του βιρτουόζου Μπρίτο, τα πράγματα γίνονταν πολύ εύκολα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι σκόραραν δύο φορές (22' με αυτογκόλ του Ουντότζι και 38' με πλασέ του Ναπελεόνι) και έχασαν δύο εξαιρετικές ευκαιρίες για ακόμη πιο μεγάλο σκορ.

Στον αντίποδα υπήρχε ο Άρης, μία ομάδα που βασίστηκε μόνο στις προσωπικές εκλάμψεις κάποιων παικτών της (Τάτος, Ουντότζι) από τις οποίες άλλωστε προέκυψαν και οι δύο καλές του στιγμές στο πρώτο 45λεπτο με τα σουτ του Αγγελούδη στο 29΄και του Ουντότζι στο 31'. Πέραν τούτου ουδέν για τους φιλοξενούμενους που αντιμετώπισαν πολλά αμυντικά προβλήματα.

Αντιλαμβανόμενος ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει στην ομάδα του, ο Γιάννης Χατζηνικολάου αντικατέστησε στο ημίχρονο τον Οικονομόπουλο με τον Τριανταφυλλάκο και έδωσε εντολή στον Τάτο να παίξει πιο κοντά στον Αγγελούδη, ενώ αργότερα έριξε στη μάχη και τον Μανιά. Παρόλα αυτά ο Άρης αδυνατούσε να αλλάξει έστω τρεις πάσες.

Τις μεγάλες φάσεις πάντως στο ματς εξακολουθούσε να δημιουργεί ο ο Ατρόμητος, ο οποίος κάλλιστα θα μπορούσε να σκοράρει στην ανεπανάληπτη ευκαιρία του Ναπολεόνι 59' ή στο δοκάρι του Ιγκλέσιας στο 63'. Ο Άρης είχε μία τελευταία αναλαμπή στο 71' με το πολύ δυνατό σουτ του Μανιά να φεύγει μόλις άουτ και εν συνεχεία παρέδωσε το πνεύμα αποκαμωμένος περισσότερο ψυχολογικά παρά σωματικά.

Οι γηπεδούχοι, σίγουροι για τον εαυτό τους, κράτησαν εύκολα το υπέρ τους σκορ, ενώ ο Γιώργος Παράσχος βρήκε την ευκαιρία να δώσει ανάσες σε ποδοσφαιριστές που είχαν τραβήξει πολύ κουπί το τελευταίο διάστημα. Ο Καραγκούνης στο τέλος απέτυχε να βάλει το κερασάκι στην τούρτα, αναγκάζοντας τους ρεπόρτερ να προσθέσουν ακόμη μία ευκαιρία στα μπλοκάκια τους.

MVP

Ο Εντου Μπρίτο διαθέτει τις ιδιότητες του αλατιού. Νοστιμεύει το παιχνίδι του Ατρομήτου, το κάνει να φαίνεται πιο απλό, αλλά συνάμα και πιο θεαματικό. Από τα πόδια του Βραζιλιάνου άρχισε το 2-0 ενώ θα είχε πιστωθεί μία ακόμη ασίστ αν ο Ναπολεόνι είχε σκοράρει στην κραυγαλέα ευκαιρία του 59΄.

Αδύναμος Κρίκος

Η άμυνα του Αρη αποτέλεσε εύκολη λεία για τους δημιουργικούς παίκτες του Ατρομήτου. Ο Διούδης δεν μπορούσε να αισθανθεί την παραμικρή ασφάλεια, αφού τόσο οι πλάγιοι μπακ όσο και οι στόπερ του έκαναν εύκολα το λάθος.

Σχόλιο

Ένα τρίποντο (το πρώτο φετινό στο πρωτάθλημα) με χαρακτηριστική άνεση αλλά και με επίδειξη ποδοσφαιρικής ανωτερότητας για τον Ατρόμητο, ο οποίος δεν προβληματίστηκε στιγμή ούτε από την κούραση ούτε φυσικά από τον αντίπαλο. Μία πολύτιμη επιτυχία με την οποία οι Περιστεριώτες ανεβάζουν την ψυχολογία τους και αγοράζουν χρόνο ενόψει της συνέχειας. Για τον Αρη τα πολλά λόγια είναι περιττά. Θέλει ΠΟΛΛΗ δουλειά αυτή η ομάδα για να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση όπου προς το παρόν παραμένει άποντη.

Οι συνθέσεις

Ατρόμητος: Τσενάμο, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης (75' Νάστος), Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Γκαρσία, Μπρίτο (84' Δημούτσος), Ουμπίδες, Ναπολεόνι, Παπαδόπουλος (68' Καραγκούνης)

Άρης: Διούδης, Καραγκούνης (61' Μανιάς), Ηρακλής (72' Καρασαλίδης), Κύργιας, Τσουμάνης, Οικονομόπουλος (46' Τριανταφυλλάκος), Παπαδόπουλος, Σταυρόπουλος, Τάτος, Ουντότζι, Αγγελούδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK