Ατρόμητος - Ξάνθη 0-1

Χάρη σε γκολ του Καρίμ Σολτάνι στο 57' η Ξάνθη κατάφερε να φύγει με σπουδαίο διπλό από την έδρα του Ατρομήτου (0-1). Πρώτη ήττα εντός έδρας σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος για τους Περιστεριώτες μετά από δυόμιση χρόνια!

Ατρόμητος - Ξάνθη 0-1
INTIME SPORTS

Η εικόνα του αγώνα

Με δύο επιθετικούς ( Ναπολεόνι-Λε Ταλέκ) αποφάσισε να παρατάξει ο Μιχάλης Γρηγορίου τον Ατρόμητο κόντρα στην Ξάνθη, την ώρα που ο Ράζβαν Λουτσέσκου επέλεξε το "κλασσικό" του 4-3-3. Η πίεση ψηλά των φιλοξενούμενων έβαλε από νωρίς δύσκολα στους Περιστεριώτες που δεν μπορούσαν να φτάσουν στην περιοχή του Τσέναμο.

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ανήκει στην Ξάνθη, που στο 9' λίγο έλειψε να μπει μπροστά στο σκορ από απρόσεκτη κεφαλιά του Μπιτόλο προς τα πίσω, με τον Γκορμπούνοφ να σώζει. Ο Ατρόμητος απάντησε στο 24ο λεπτό με τον Μαρσελίνιο να σεντράρει και τον Ναπολεόνι να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά. Ωστόσο ο Φλίσκας βρέθηκε ως από μηχανής θεός στη γραμμή του τέρματος και έδιωξε πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα. Μάλιστα ο αρχηγός της Ξάνθης στην προσπάθειά του να διώξει, έσκισε και τα δίχτυα του τέρματός του με τους υπευθύνους του γηπέδου να τα επισκευάζουν προσωρινά με... μονωτική ταινία.

Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ανήκε και πάλι στους γηπεδούχους με δράστη τον Ναπολεόνι που έπιασε το σουτ εντός περιοχής με εξουδετερωμένο τον Τσέναμο, όμως ο Καρυπίδης απομάκρυνε. Ορεξάτοι μπήκαν οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 55' με τον Σολτάνι. Ο Γουάλας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από Φυτανίδη και Λαζαρίδη και ο Αλγερινός από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα.

Το γκολ αυτό φαίνεται πως ξύπνησε την ομάδα του Γρηγορίου που στο 59' έχασε μεγάλη ευκαιρία σε τετ-α-τετ του Λε Ταλέκ. Στο 65' ο Ναπολεόνι με υπέροχη ατομική προσπάθεια ξεμαρκαρίστηκε από τρεις παίκτες της Ξάνθης, όμως το σουτ του κατέληξε άουτ. Ο Στόιτσεφ που λίγο νωρίτερα είχε περάσει ως αλλαγή στο γήπεδο προσπάθησε να νικήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ τον Τσενάμο στο 76' όμως δεν τα κατάφερε. Ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ που επιχείρησε τέσσερα λεπτά αργότερα.

Η Ξάνθη προσπαθούσε από τη μεριά της να κρατήσει μπάλα, "παγώνοντας" το ρυθμό, κάτι που οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου έκαναν αρκετά καλά. Κι όχι μόνο αυτό μιας και στα τελευταία λεπτά με όλη την ομάδα του Ατρομήτου να έχει περάσει στην επίθεση, οι Ακρίτες βρήκαν την ευκαιρία να απειλήσουν δύο φορές με τον Καπετάνο κι άλλη μία με τον Σολτάνι. Το σκορ όμως δεν άλλαξε και το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Ξάνθη θριαμβεύτρια.

MVP

Ο Λουίτζι Τσενάμο επέστρεψε ως αντίπαλος στο Περιστέρι και κατάφερε να φύγει με το τρίποντο. Ο 35χρονος γκολκίπερ κράτησε ζωντανή την Ξάνθη όποτε χρειάστηκε και σίγουρα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο αυτής της επιτυχίας.

Αδύναμος Κρίκος

Κακό ματς από τα μπακ του Ατρομήτου. Τόσο ο Μπίτολο όσο και ο Κιβρακίδης δεν φάνηκαν σχεδόν καθόλου, δεν βοήθησαν επιθετικά, ενώ αντιμετώπισαν προβλήματα από τους παίκτες της Ξάνθης στην άμυνα.

Σχόλιο

Έπρεπε να περάσουν 35 αγώνες πρωταθλήματος και 29 μήνες για να φύγει κάποια ομάδα με το διπλό από το Περιστέρι. Η τελευταία που είχε περάσει ήταν ο Άρης τον Απρίλιο του 2013 (0-1). Αυτό από μόνο του αποτελεί επιτυχία για τον Ατρόμητο, ωστόσο η Ξάνθη και ο Λουτσέσκου του έβαλαν τα γυαλιά. Οι Ακρίτες κατέβηκαν διαβασμένοι στο ματς, ήξεραν που να "χτυπήσουν" και δίκαια νίκησαν. Δείχνουν μάλιστα ότι φέτος είναι ικανοί για όλα, έχοντας παραμείνει αήττητοι μετά από τρεις πολύ δύσκολους αγώνες απέναντι σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και τώρα τον Ατρόμητο.

Από την άλλη, η ομάδα του Γρηγορίου με το 4-4-2 παρουσιάστηκε διαφορετική. Το κέντρο χωρίς τον Φερνάντο Γοδόι έμοιαζε "άδειο", ενώ ο Πίτου Γκαρσία φάνηκε χωρίς δυνάμεις. Άτυχος πάντως στάθηκε ο Στέφανο Ναπολεόνι, ο οποίος έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος:Γκορμπούνοφ, Ουσέρο, Μπιτόλο, Λε Ταλέκ, Φυτανίδης, Γκαρσία (55' Γοδόι), Λαζαρίδης, Κιβρακίδης, Ούμπιδες (68' Στόιτσεφ), Μαρσελίνιο (59' Μπρίτο), Ναπολεόνι

Ξάνθη:Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Σολτάνι (90' Νιέτο), Ντιμιτρόφ (46' Καπετάνος), Φλίσκας, Χερέα (68' Μπαξεβανίδης), Καρυπίδης, Λουσέρο

Το LIVE της αναμέτρησης

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK