Εργοτέλης - Πλατανιάς 0-3

Με γκολ των Τσουράκη στο 6', Ζιλβάν στο 49' και τον Τόρες να διαμορφώνει το τελικό 0-3 στις καθυστερήσεις, ο Πλατανιάς επικράτησε του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο Στάδιο, στο ντεμπούτο του Παύλου Δερμιτζάκη στον πάγκο των γηπεδούχων και σημείωσε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Super League.

Εργοτέλης - Πλατανιάς 0-3
INTIME SPORTS

Το LIVE της αναμέτρησης.

Η εικόνα του αγώνα

Από το ξεκίνημα κιόλας της αναμέτρησης, ο Πλατανιάς έδειξε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, να κυκλοφορεί σωστά τη μπάλα και με κοντινές πάσες να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα.

Έτσι, με το καλημέρα, κατάφερε και να ανοίξει το σκορ: μόλις είχε συμπληρωθεί ένα πεντάλεπτο στο παιχνίδι όταν ο Τόρες συνδυάστηκε πολύ ωραία με τον Αγκιλέρα στα όρια της μεγάλης περιοχής, με τον τελευταίο να στρώνει στον Τσουράκη, ο οποίος σούταρε σωστά στην δεξιά γωνία του Τσέρνι και έκανε το 0-1.

Ο Δερμιτζάκης στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Εργοτέλη, προσπάθησε να αλλάξει άμεσα την κατάσταση πειραματιζόμενος με αλλαγές στη διάταξη της ομάδας του, ώστε οι παίκτες των Ηρακλειωτών να μπορέσουν να κρατήσουν περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Πέραν όμως από ένα σουτ του Γιουσούφ στο 21’ (μετά από υπέροχη ατομική ενέργεια) που βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ολιμπά και έφυγε άουτ, δεν πέτυχαν κάτι παραπάνω.

Ο Πλατανιάς ήταν γενικά αξιόπιστος στην άμυνά του, ενώ η μεσαία του και η επιθετική του γραμμή κράταγαν τη μπάλα στην άμυνα του Εργοτέλη και το ματς εξελισσόταν κυρίως στο μισό γήπεδο. Όταν μάλιστα οι γηπεδούχοι κατάφερναν και ανέβαιναν καμιά φορά, οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν γρήγορα και εύκολα στην αντεπίθεση και δημιουργούσαν ευκαιρίες.

Οι καλύτερες αυτών, ήταν το σουτ του Τσουράκη στο 23’ που έφυγε λίγο άουτ, το σουτ του Τόρες στο 36’ που απέκρουσε δύσκολα ο Τσέρνι και το ψιλοκρεμαστό του Αγκιλέρα στο 45’ που ήταν ελάχιστα άστοχο.

Η επανάληψη ξεκίνησε όπως ακριβώς είχε ξεκινήσει το ματς: με γκολ για τον Πλατανιά! Ήταν το 49’, όταν μετά από ακόμη ένα λάθος της άμυνας του Εργοτέλη, δόθηκε η δυνατότητα στον Τσουράκη να πάρει τη μπάλα, να μπει μέσα στην περιοχή και να γυρίσει την κατάλληλη στιγμή στον Γκόμες που πλάσαρε σε κενή εστία για το 0-2. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η κεφαλιά του Μαχαμάτ έφευγε ελάχιστα άουτ και έτσι δεν έγινε το 0-3.

Ήταν ξεκάθαρο ότι ο Εργοτέλης δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις ή να αναπτυχθεί σωστά στην επίθεση, με πάρα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή, στο σημείο δηλαδή που ο Πλατανιάς υπερτερούσε και έκλεβε τη μπάλα.

Έτσι ακριβώς κύλησε όλο το υπόλοιπο του αγώνα. Οι γηπεδούχοι ήταν ακίνδυνοι και δεν έδειξαν ούτε για μια στιγμή ότι μπορούσαν να απειλήσουν με μείωση ή ισοφάριση του σκορ. Έτσι οι φιλοξενούμενοι όχι απλά έδειχναν ότι θα πάρουν ένα άνετο «διπλό», αλλά στις καθυστερήσεις (92’) έβαλαν και το κερασάκι στην τούρτα, με ένα δυνατό σουτ του Τόρες που κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου Τσέρνι για το 0-3.

MVP

Ζιλβάν, Τόρες και Τσουράκης συνέθεσαν μια πολύ επικίνδυνη τριάδα για τον Πλατανιά, που έκανε μονίμως άνω κάτω την άμυνα του Εργοτέλη και πέτυχε τα τρία γκολ. Και οι τρεις αξίζουν τον τίτλο του πολυτιμότερου.

Αδύναμος κρίκος

Ας μην τα ρίξουμε όλα στον Τσέρνι που δέχτηκε τρία γκολ: τις περισσότερες φορές η άμυνα του Εργοτέλη ήταν αυτή που αδράνησε και με τα πολλά λάθη και τους ακάλυπτους χώρους εξέθεσε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Σχόλιο

Πρώτη νίκη και πρώτοι βαθμοί για τον Πλατανιά στο πρωτάθλημα, τρεις αγώνες και ούτε ένας βαθμός για τον Εργοτέλη που στρογγυλοκάθισε μαζί με τη Νίκη Βόλου στον πάτο της βαθμολογίας. Παράλληλα, όμως, ήταν και η πρώτη δοκιμασία για τον Δερμιτζάκη, στον οποίο αξίζει να δώσουμε πίστωση χρόνου μήπως και τις επόμενες αγωνιστικές βελτιώσει το παιχνίδι της ομάδας του και δούμε κάτι καλύτερο από το σημερινό συνονθύλευμα. Από την άλλη, τόσο αδύναμο αντίπαλο θα δυσκολευτεί να βρει στο δρόμο του ο Πλατανιάς, όμως έδειξε ότι μπορεί να παίξει καλή μπάλα και κυρίως ότι έχει ορισμένες μονάδες που μπορούν να εκτελέσουν τις αποστολές με επιτυχία.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Τσέρνι, Τζανακάκης, Σαϊνατί, Παντελάκης, Πίτσος (80’ Κούρεζ), Καζναφέρης (46’ Νόσκοβιτς), Κοζορώνης, Μπογκντάνοφ, Γιουσούφ, Βλαχοδήμος, Χαλκιαδάκης (68’ Κούτρης).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Ιτούα, Μπανανά, Νέπλιακ, Αγκιλέρα, Μαχαμάτ, Τσουράκης (88’ Γουνδουλάκης), Μενδρινός (83’ Μιλούνοβιτς), Ζιλβάν (72’ Ζαραδούκας), Τόρες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK