Ολυμπιακός - ΟΦΗ 3-0 (VIDEOS)

Ο Ολυμπιακός χωρίς να ξοδέψει πολλές δυνάμεις, επικράτησε με 3-0 του ΟΦΗ στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την 3η αγωνιστική της Super League. Γκολ για highlight από τον "Τσόρι" Ντομίνγκες. Ο Κώστας Μήτρογλου έκανε την επανεμφάνησή του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ολυμπιακός - ΟΦΗ 3-0 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Με 4-2-3-1 και τους Μιλιβόγεβιτς και Αυλωνίτη να κάνουν το ντεμπούτο τους στη SuperLeague παρέταξε την ομάδα του ο Μίτσελ. Μπροστά ξεκίνησαν οι Ντουρμάζ, Αφελάι και "Τσόρι", ενώ στη θέση του φορ αγωνίστηκε ο Διαμαντάκος. Ο τεχνικός του ΟΦΗ, Τζενάρο Γκατούζο, επέλεξε ένα αμυντικό 3-4-2-1 προσπαθώντας να θωρακίσει την άμυνά του και να κρατήσει τον Ολυμπιακό μακριά από την εστία του Λόρια.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός θα έχει τα ηνία του αγώνα. Οι "ερυθρόλευκοι'' είχαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Ντομίνγκες στα πρώτα 15 λεπτά, με τον Λορία να κρατάει το 0-0. Ωστόσο στο 22' η εστία του ΟΦΗ παραβιάστηκε από ένα δικό του παίκτη. Στη σέντρα του Μαζουακού από τα αριστερά, ο Αντελέγε έκανε μια στραβοκλωτσιά στην προσπάθειά του να διώξει, η μπάλα πήρε ύψος και κατέληξε στο "παραθυράκι" της εστίας του Λορία.

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, οι "ερυθρόλευκοι" διπλασίασαν τα τέρματά τους, με τον Ντουρμάζ να σκοράρει. Ο Μαζουακού και πάλι έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Λόρια πραγματοποίησε κακή έξοδο και ο Σουηδός με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας "λογαριασμό" με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός συνέχισε στο ίδιο τέμπο. Ο Λόρία "έβγαλε" δύο πολύ καλά σουτ του Κασάμι, όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο φανταστικό σουτ του "Τσόρι" Ντομίνγκες στο 54ο λεπτό. Δύο λεπτά αργότερα, ο Κώστας Μήτρογλου μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Διαμαντάκου, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Η υπεροχή του Ολυμπιακού ήταν τέτοια που δεν άφησε σχεδόν σε καμία περίπτωση τον ΟΦΗ να απειλήσει την εστία του Ρομπέρτο. Ο "νεοφερμένος" Μπενίτες λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ στο 63ο λεπτό, όμως το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Από το σημείο αυτό και μετά οι "ερυθρόλευκοι" κατέβασαν ταχύτητα, έχοντας στο μυαλό τους και το ματς της Τρίτης για το Champions League κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Κάποια σουτ του Κασάμι και του Μπουχαλάκη (πέρασε ως αλλαγή) δεν κατέληξαν στα δίχτυα, με τον κίπερ των φιλοξενούμενων να λέει "όχι". Ο Κώστας Μήτρογλου έφτασε δύο-τρεις φορές κοντά στο γκολ, ωστόσο δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Τα τελευταία λεπτά στο φαληρικό γήπεδο ήταν διαδικαστικά με τον Ολυμπιακό να έχει "κλειδώσει" το τρίποντο και να φτάνει στους επτά βαθμούς.

MVP

Ο Αρτούρ Μαζουακού ήταν για ακόμη ένα ματς σταθερός, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Ο νεαρός αριστερός μπακ του Ολυμπιακού ανέβαινε συνεχώς από τα αριστερά και οι "φαρμακερές" του σέντρες αποτελούσαν κίνδυνο στην περιοχή του ΟΦΗ. Στο αυτογκόλ του Αντελέγε, ήταν ο παίκτης που έβγαλε τη σέντρα, ενώ του πιστώνεται και η ασίστ στο δεύτερο γκολ του Ντουρμάζ.

Αδύναμος κρίκος

Ο Τζορτζ ξεκίνησε ως "αιχμή του δόρατος" για την ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο, όμως σε καμία περίπτωση δεν τον "ένιωσε" η άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Κοσταρικανός επιθετικός δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να απειλήσει την εστία του Ρομπέρτο (η αλήθεια είναι πως δεν τροφοδοτήθηκε και όπως θα έπρεπε), αναγκάζοντας τον προπονητή του να τον περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου στο 62'.

Σχόλιο

Ο Ολυμπιακός μετά την κακή εμφάνιση στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό επέστρεψε στις νίκες στο "Γ. Καραϊσκάκης" και πλέον πηγαίνει ήρεμος στο ματς της Τρίτης κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης για το Champions League. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν έδωσαν σε καμία περίπτωση το δικαίωμα στον ΟΦΗ να ελπίζει σε κάτι καλό στο ματς, δείχνοντας την υπεροχή του από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

Το αυτογκόλ του Αντελέγε στο 22ο λεπτό, "έλυσε" τα πόδια των γηπεδούχων που στη συνέχεια μπόρεσαν να πάνε το ματς εκεί ακριβώς που ήθελαν, χωρίς να χαλάσουν πολλές δυνάμεις. Ο "Τσόρι" Ντομίνγκες έδειξε για άλλο ένα ματς την κλάση του με το γκολ που πέτυχε, ενώ ο Μιλιβόγεβιτς στο ντεμπούτο του ήταν σταθερός στη μεσαία γραμμή.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Αυλωνίτης, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Ντομίνγκες (57' Μπενίτες), Ντουρμάζ, Αφελάι (68' Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος (55' Μήτρογλου)

OΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Μονιάκης, Μεϊτέ, Αντελέγε, Τριποτσέρης, Στάθης, Μπανούσης (62' Κάλαϊτζιτς), Μακρής, Περογαμβράκης (79' Ροβίθης), Λαμπρόπουλος, Τζορτζ (62' Φερούζ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK