ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 0-1

Με το γκολ του Ταυλαρίδη, ο Παναθηναϊκός άλωσε την Τούμπα νικώντας 1-0 τον ΠΑΟΚ. Μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης των πλέι οφ πλέον οι "πράσινοι".

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 0-1

To live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Το αφήγημα του αγώνα άρχισε από εκεί που τελείωσε αυτό του προηγούμενου ματς του Παναθηναϊκού. Η 11άδα του παρέταξε ο Αναστασίου (με Ζέκα και Κουτρουμπή στον άξονα και Νίνη πίσω από τον Καρέλη) όχι μόνο μπόρεσε να αποκρούσει την αρχική πίεση του ΠΑΟΚ (που δεν είχε στην αρχική του σύνθεση τους Κλάους και Περέιρα) αλλά να πάρει την κατοχή και να σκορπίσει τον πανικό στην αντίπαλη άμυνα.

Μέσα σ' ένα πεντάλεπτο (10-15) οι πράσινοι έφτιαξαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν στις οποίες πρωταγωνίστησε είτε ως δημιουργός είτε ως εκτελεστής ο Νίνης ο οποίος αισθανόταν πολύ άνετη στη θέση που αγωνιζόταν. Ο ΠΑΟΚ χωρίς σημεία αναφορά στην επίθεση προσπαθούσε να εντοπίσει κενά. Αυτά τα βρήκε κυρίως στην αριστερή πλευρά της διάταξης του Παναθηναϊκού γι' αυτό και ο Κίτσιος πήρε τελικές προσπάθειες.

Ο Παναθηναϊκός πάντως δεν τρόμαξε. Συνέχισε μάλιστα να είναι εξαιρετικά επικίνδυνος (βγαίνοντας μπροστά με ελάχιστο κόπο) με αποτέλεσμα στο 43' να σκοράρει με τον Ταυλαρίδη ο οποίος εκμεταλλεύτηκε άριστα τη σέντρα του Νάνο από τα αριστερά.

Από εκεί και πέρα, ο Γιώργος Γεωργιάδης δεν είχε πολλές επιλογές. Εριξε από το 46' στη μάχη τους Περέιρα και Αθανασιάδη για να προσδώσει έναν πιο επιθετικό τόνο στην ομάδα του και πράγματι μέχρι το 65' ο ΠΑΟΚ ήταν στοιχειωδώς απειλητικός και έφτασε κοντά στο γκολ (είχε και δοκάρι με τον Κίτσιου).

Η πρόωρη αντικατάσταση του Κλάους όμως (λόγω τραυματισμού) ουσιαστικά αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Δικεφάλου στο ματς. "Αδειος" ψυχολογικά και φτωχός σε δυνάμεις ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να απειλήσει πλέον ουσιαστικά. Ο Παναθηναϊκός αμύνθηκε αποτελεσματικά (φρόντισε γι' αυτό ο Αναστασίου περνώντας στο ματς Ατζαγκούν και Λαγό) και με τη νίκη του καθάρισε από την Τετάρτη την υπόθεση-πρωτιά στα πλέι οφ. Θα μπορούσε δε να κάνει και το 0-2 αλλά ο Μπεργκ νικήθηκε από τον Ιτάνζ στην κεφαλιά του 90'.

MVP

O Nίνης του πρώτου ημιχρόνου σκορπά χαμόγελα στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού. Ορεξάτος, απειλητικός, γεμάτος ενέργεια και πάθος για δημιουργία. Αν μην τι άλλο το μεγάλο κέρδος των "πράσινων" σ' αυτά τα πλέι οφ.

Αδύναμος Κρίκος

Mακριά από το γκολ ο ΠΑΟΚ αλλά μακριά και από την καλή απόδοση είναι η αλήθεια. Ο Μακ σχεδόν αόρατος σ' όλο το ματς, ο Παπαδόπουλος αποκομμένος από τους υπόλοιπους, ο Ρατς πολύ κουρασμένος.

Σχόλιο

Περάστε, σκουπίστε και τελειώσατε με τα πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε κανένα περιθώριο στον ΠΑΟΚ και χρειάζεται πλέον μία ακόμη νίκη για να διασφαλίσει και μαθηματικά την πρωτιά. Γρήγορες και καθαρές δουλειές δηλαδή. Ο Δικέφαλος; Να σώσει οτιδήποτε, αν σώζεται...

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Ίτανζ, Κίτσιου, Ρ. Κόστα, Τζαβέλας, Ρατς, Τζιόλης, Κάτσε, Νομπόα, Μακ, Παπαδόπουλος (46' Αθανασιάδης, 68' Λ. τρ. Κουλούρης), Πόζογλου (46' Περέιρα).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης, Σίλντεντφελντ, Νάνο, Κουτρουμπής, Ζέκα, Νίνης (77' Λαγός), Πράνιτς, Μαυρίας, Καρέλης (63' Μπεργκ).

News 24/7

24MEDIA NETWORK