ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη 2-2 (VIDEOS)

Σε ένα παιχνίδι με τέσσερα γκολ και ένα χαμένο πέναλτι, ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη έμειναν στο 2-2 στα Γιάννενα με τον Σολτάνι να σκοράρει δις και τους "ακρίτες" να αναζητούν ακόμη την πρώτη νίκη τους στη Super League. Ίλιτς και Τσάβες τα γκολ για τους γηπεδούχους.

ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη 2-2 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Το LIVE της αναμέτρησης.

Η εικόνα του αγώνα

Δραστήρια ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή αλλά να μην δημιουργείται καμία αξιόλογη φάση ως το 21’.

Στο σημείο εκείνο, οι παίκτες της Ξάνθης εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία των αμυντικών του ΠΑΣ να διώξουν τη μπάλα και κατάφεραν να ανοίξουν στο σκορ: ήταν μια διπλή κόντρα μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, με την μπάλα να φτάνει στον Σολτάνι ο οποίος από το ύψος του πέναλτι σούταρε εύστοχα και έγραψε το 0-1.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη προσπάθησε να αφυπνιστεί, αλλά έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της μετά το γκολ και δεν μπόρεσε να απαντήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το 0-1, η μοναδική ευκαιρία που δημιούργησαν οι παίκτες του ΠΑΣ ήταν ένα διαγώνιο σουτ του Κοροβέση στο 26’ που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι είχαν μια ανούσια υπεροχή, Με κακή κυκλοφορία στη μεσαία γραμμή, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα ορισμένα γεμίσματα που δεν είχαν τύχη. Παράλληλα, η Ξάνθη ήταν καλά οργανωμένη στην άμυνά της και χωρίς να αφήσει ευάλωτο σημείο στους αντιπάλους της, κρατούσε άνετα το προβάδισμα.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πιο επιθετικά, σε μια προσπάθεια να ισοφαρίσει γρήγορα και να κυνηγήσει τη νίκη. Όμως η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους, με το σουτ του Καπετάνου στο 49’ να φεύγει λίγο άουτ.

Η πρώτη ευκαιρία για τους Γιαννιώτες ήρθε 5 λεπτά αργότερα, με τον Ίλιτς να σουτάρει ανενόχλητος από πλάγια θέση και τον Κυριακίδη να απομακρύνει αποτελεσματικά.

Στο 63’ ο Γιάννης Πετράκης αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα βγάζοντας αμυντικό (Μιχαήλ) και βάζοντας κι άλλον επιθετικό (Μανιάς). Έτσι οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 71’: ο Τσουκαλάς πάσαρε ωραία στον Ίλιτς, ο οποίος πέρασε με ντρίμπλες ανάμεσα στους αμυντικούς της Ξάνθης και χωρίς να το σταματήσει κανείς πλάσαρε εύστοχα και έγραψε το 1-1.

Απίστευτο εικοσάλεπτο!

Στη συνέχεια το ματς πήρε φωτιά και συνέβησαν απίστευτα πράγματα: 5 λεπτά μετά την ισοφάριση από τον Ίλιτς, οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα με τακουνάκι του Σολτάνι που έδωσε στη μπάλα περίεργη τροχιά, αυτή βρήκε πρώτα στο δεξί δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα του Βελλίδη.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ΠΑΣ ισοφάρισε εκ νέου! Μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας, αυτή έφτασε στον ανενόχλητο Τσάβες που πλάσαρε ιδανικά και σημείωσε το 2-2. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν για πρώτη φορά το προβάδισμα δύο λεπτά μετά την ισοφάριση, όταν ο Γούτας ανέτρεψε τον Κοροβέση μέσα στην περιοχή της Ξάνθης και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Όμως ο Τσουκαλάς που ανέλαβε να το εκτελέσει δεν κατάφερε να ξεγελάσει τον Κυριακίδη, ο οποίος έπεσε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ!

Ο ΠΑΣ πίεσε ως το τέλος για να πετύχει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη (ειδικά στις καθυστερήσεις μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Ομπόντο), όμως η τύχη του γύρισε την πλάτη στο 92’ στη διπλή ευκαιρία με Τσουκαλά (απέκρουσε ο Κυριακίδης) και Τσάβες (κόντρα και άουτ). Έτσι η Ξάνθη (που προηγήθηκε δύο φορές αλλά είδε… το χάρο με τα μάτια της) έφυγε από τους Ζωσιμάδες με τον βαθμό.

MVP

Ο Κυριακίδης είναι ο αδιαμφισβήτητοςmvpτου αγώνα, αφού στη φάση του πέναλτι και στο σουτ του Τσουκαλά στις καθυστερήσεις, δεν επέτρεψε στον ΠΑΣ να πετύχει το τρίτο γκολ και να πάρει τη νίκη.

Αδύναμος κρίκος

Δεν ξεχωρίζει κάποιος για να χαρακτηριστεί ως ο χειρότερος παίκτης του αγώνα, ωστόσο και οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν ασταθείς στην άμυνά τους, με πολλά λάθη και ολιγωρίες, δείχνοντας πως σε αυτό το κομμάτι πρέπει να δουλέψουν περισσότερο οι δύο προπονητές.

Σχόλιο

Αρκετή αγωνία, ωραίο θέαμα ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και αξιόλογες ατομικές ενέργειες, περιελάμβανε το ματς στους Ζωσιμάδες, που ξύπνησε για τα καλά όσους απογοητεύτηκαν από τα πρώτα 45 λεπτά. Ίσως ο ΠΑΣ να άξιζε τελικά τη νίκη, αλλά πλήρωσε την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης μετά την πρώτη ισοφάριση και δέχτηκε πολύ γρήγορα το δεύτερο γκολ του Σολτάνι. Η Ξάνθη δεν κατάφερε ούτε τώρα να πάρει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, αν και προηγήθηκε δύο φορές, ενώ οι Γιαννιώτες παραμένουν αήττητοι, αν και ξέρουν ότι για να μην κινδυνεύσουν, εντός έδρας απαιτούνται νίκες και όχι ισοπαλίες…

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ:Βελλίδης, Ντάσιος (46’ Τσουκαλάς), Μιχαήλ (63’ Μανιάς), Τζημόπουλος, Στρούνα (19’ Μπέριος), Τσάβες, Λίλα, Ακόστα, Γιάκος, Κοροβέσης, Ίλιτς.

SKODAΞΑΝΘΗ:Κυριακίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Μπέρτος, Κομεσίδης (81’ Μπαξεβανίδης), Λουσέρο, Ομπόντο, Φλίσκας, Σολτάνι, Ουάλας (46’ Ρέναν), Καπετάνος (68’ Γούτας).

News 24/7

24MEDIA NETWORK