Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Το αυτογκόλ του Μιχαήλ στο 28' και το θαυμάσιο τέρμα του Ζορμπά στις καθυστερήσεις έκριναν την αναμέτρηση στο ΕΑΚ Κέρκυρας με την τοπική ομάδα να παίρνει το τρίποντο απέναντι στον κακό και ακίνδυνο ΠΑΣ Γιάννινα (2-0).

Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα:

Τα στατιστικά του πρώτου μέρους όπως αυτά διαμορφώθηκαν στη λήξη του, έδειχναν ένα απολύτως ισορροπημένο παιχνίδι, με μοιρασμένη κατοχή και ίδιες τελικές. Και ήταν πράγματι έτσι…

Η μόνη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες με το πέρας των πρώτων 45 λεπτών, ήταν το γκολ που έδινε προβάδισμα στην Κέρκυρα, ένα γκολ μάλιστα το οποίο δεν πέτυχαν καν… οι παίκτες των γηπεδούχων!

Στο 28’ συγκεκριμένα και μετά από ένα γύρισμα του Κόντου προς τη μικρή περιοχή του ΠΑΣ, ο Μιχαήλ προσπάθησε να απομακρύνει απρόσεχτα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ήταν ένα γκολ το οποίο αφιερώθηκε από τους παίκτες της Κέρκυρας στον προσφάτως αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή, Ανδρέα Νίκα.

Κατά τ’ άλλα και πριν το αυτογκόλ του Μιχαήλ, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν και να ανοίξουν την άμυνα του ΠΑΣ από τα πλάγια, αλλά χωρίς επιτυχία. Η άμυνα των φιλοξενούμενων κρατούσε καλά και μάλιστα μετά το 20’ άρχισαν να βγαίνουν και μπροστά.

Όλα αυτά μέχρι το αυτογκόλ του Μιχαήλ, καθώς μετά από αυτό οι Γιαννιώτες δεν έπαιζαν με καθαρό μυαλό, την ώρα που και οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ούτε υποψία ευκαιρίας.

Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν καλύτερος, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις δύο ομάδες να προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Μάταια όμως… Οι κακές επιλογές στην τελική πάσα, τα ατομικά λάθη και οι σφιχτές άμυνες, δεν επέτρεπαν τη δημιουργία καθαρών φάσεων. Κάποια σουτ, κυρίως από τους φιλοξενούμενους, ήταν όλα άστοχα και χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία για τους φιλοξενούμενους.

Στα τελευταία 15 περίπου λεπτά, η Κέρκυρα οπισθοχώρησε σημαντικά προκειμένου να κρατήσει το «τρίποντο». Στο διάστημα αυτό, ο ΠΑΣ με τον Σαμπάτ στο 84’ και τον Μανιά στο 89’ είχε δυο αξιόλογα σουτ που όμως δεν βρήκαν στόχο.

Και φτάσαμε στο 94’, όταν όλα έμοιαζαν να είχαν τελειώσει. Το αποτέλεσμα βέβαια δεν άλλαξε, αλλά η μετριότατη Κέρκυρα κρατούσε το καλύτερο για το τέλος: στο 94’, ο Ζορμπάς που είχε μπει αλλαγή, πέτυχε πιθανότατα το καλύτερο γκολ της σεζόν μέχρι τώρα, ντριμπλάροντας από πλάγια αριστερά όποιον αμυντικό του ΠΑΣ βρήκε μπροστά του και την κατάλληλη στιγμή πλάσαρε ιδανικά τον Βελλίδη σημειώνοντας το τελικό 2-0…

MVP:

Το παιχνίδι δεν είχε διακριθέντες. Άπαντες κινήθηκαν σε πολύ μέτρια επίπεδα. Ωστόσο η μαγική ποδοσφαιρική στιγμή που πρόσφερε στο τέλος ο Ζορμπάς, τον μετατρέπει στον παίκτη που θα θυμόμαστε από αυτό το ματς.

Αδύναμος κρίκος:

Αν και γενικά δεν ήταν κακός στα αμυντικά του καθήκοντα, ο Μιχαήλ έκανε την γκάφα του αγώνα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Αυτό ήταν το γκολ που ουσιαστικά έκρινε και το ματς.

Σχόλιο:

Στην μεγάλη μάχη που θα γίνει ως το τέλος του πρωταθλήματος για τη σωτηρία (μην ξεχνάμε ότι φέτος υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες), τέτοιες νίκες είναι κάτι παραπάνω από σημαντικές. Η Κέρκυρα ανέβηκε στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας και αυτό της δίνει ήδη ένα «μαξιλαράκι» να έχει να πορεύεται. Ο ΠΑΣ υπέστη την πρώτη του φετινή ήττα, κάτι που αργά ή γρήγορα θα γινόταν. Και οι δύο ομάδες έχουν εμφανή αγωνιστικά προβλήματα που στην πορεία θα χρειαστεί να βελτιώσουν ώστε να αντέξουν και να μείνουν μακριά από την τελευταία «τετράδα».

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΕΡΚΥΡΑ: Σέτκους, Γκόμες, Σαμπάτ, Βενέτης, Ντιόγκο, Ανδρεόπουλος (74’ Κρητικός), Μαραγκός, Χαβίτο, Ρόχας (65’ Ζορμπάς), Κόντος (90’ Ντιμιτρόβσκι), Μαρκόβσκι.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Ντάσιος (81’ Ακόστα), Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Στρούνα, Λίλα, Τσουκαλάς, Τσάβες, Γιάκος (66’ Μανιάς), Κοροβέσης, Ίλιτς (82’ Σαπαλίδης).

News 24/7

24MEDIA NETWORK