ΟΦΗ - Ατρόμητος 1-0

Σε ένα ματς με λιγοστές φάσεις ο ΟΦΗ κατάφερε να επικρατήσει του Ατρομήτου με 1-0 στο "Γεντί Κουλέ" και να πανηγυρίσει τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα. Χρυσός σκόρερ για τους Κρητικούς ο Περογαμβράκης.

ΟΦΗ - Ατρόμητος 1-0
INTIME SPORTS

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Με ένα "ιταλικό" 3-5-2 έστησε την ομάδα του ο Τζενάρο Γκατούζο, έχοντας στην επίθεση τους Περογαμβράκη και Πετρόπουλο, ενώ τις δύο πλευρές "έτρεχαν" οι Μονιάκης και Στάθης. Από την άλλη, ο Γιώργος Παράσχος προτίμησε ένα γνώριμο 4-4-2, με τους Ναπολεόνι και Παπάζογλου να παίζουν μπροστά.

Ο Ατρόμητος κατέβηκε στην Κρήτη όντας η μόνη ομάδα που δεν έχει δεχθεί τέρμα στο πρωτάθλημα, αλλά έχοντας μία από τις χειρότερες επιθέσεις της Super League, με το δεύτερο να ισχύει και για τον ΟΦΗ.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φάσεις ήταν λιγοστές, όπως άλλωστε και σε κάθε παιχνίδι του Ατρομήτου. Οι δύο ομάδες είχαν πρόβλημα στο γκολ, με τη μπάλα να παίζεται κυρίως στο χώρο του κέντρου. Η σημαντικότερη φάση του πρώτου μέρους ανήκει στους φιλοξενούμενους, με τον Ναπολεόνι να χάνει την ευκαιρία για γκολ, όταν από καλή θέση, έστειλε τη μπάλα άουτ.

Οι σκληρές μονομαχίες ήταν συχνές, με τον Ταυλαρίδη να δέχεται και κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Πετρόπουλο λίγο πριν το τέλος του πρώτου 45λέπτου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΟΦΗ κατάφερε να γίνει η πρώτη ομάδα που παραβιάζει την εστία του Τσενάμο. Οι Κρητικοί επωφελήθηκαν τα λάθη της άμυνας του Ατρομήτου, με τον Τζορτζ να βγάζει μπαλιά "πάρε - βάλε" στον Περογαμβράκη, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Αμέσως μετά το γκολ του Έλληνα επιθετικού, τα φώτα στο "Γεντί Κουλέ"... έσβησαν, κυριολεκτικά και το ματς διεκόπη για περίπου 10 λεπτά. Περίπου στο 57ο λεπτό, το φως επανήλθε και ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά. Ο ΟΦΗ είχε παραταχθεί από τον Γκατούζο με σκοπό να κρατήσει το προβάδισμά του και όποτε μπορεί να φεύγει στην αντεπίθεση.

Οι Περιστεριώτες όσο κι αν προσπαθούσαν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης, τα χάλαγαν στο τέλος. Ήταν εμφανές πως η ομάδα του Παράσχου είχε πρόβλημα στο σκοράρισμα, κάτι άλλωστε που είχε συμβεί και στις 3 προηγούμενες αγωνιστικές. Θυμίζουμε πως έχουν πετύχει μόλις 2 γκολ σε 4 αγώνες μαζί με τον σημερινό.

ΟΦΗ - Ατρόμητος 1-0
INTIME SPORTS

Ο κόουτς του Ατρομήτου, άλλαξε το σύστημα της ομάδας στο 75ο λεπτό σε 3-5-2 προκειμένου να βρει περισσότερες λύσεις στην επίθεση, όμως ούτε αυτό είχε επιτυχία. Κάθε φορά που οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν επιθετικά, οι αμυντικοί του ΟΦΗ ήταν εκεί για να κόψουν. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με τους Κρητικούς να καταγράφουν την δεύτερή τους εντός έδρας νίκη και τον Τζενάρο Γκατούζο να το χαίρεται σαν μικρό παιδί.

MVP

Με το που μπήκε στον αγώνα ο Τζορτζ, άλλαξε τα δεδομένα. Ο επιθετικός του ΟΦΗ, ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο (46' λεπτό) έκανε υπέροχη ενέργεια μέσα στην περιοχή του Ατρομήτου και έβγαλε μπαλιά "πάρε-βάλε" στον Περογαμβράκη που άνοιξε το σκορ. Ήταν συνεχώς μέσα στις φάσεις του ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο, με την άμυνα του Ατρομήτου να τον νιώθει πολύ.

Αδύναμος κρίκος

Το επιθετικό πρόβλημα του Ατρομήτου παρέμεινε για ακόμη ένα ματς... άλυτο. Όταν σε 4 αγώνες έχεις σκοράρει μόλις 2 γκολ, τότε υπάρχει θέμα. Τόσο ο Παπάζογλου, όσο και ο Ναπολεόνι δεν φάνηκαν καθόλου στο ματς, με τους αμυντικούς του ΟΦΗ να βγαίνουν κερδισμένοι σχεδόν σε κάθε μονομαχία.

Σχόλιο

Ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε σοβαρός στο ματς και ήξερε ακριβώς τι ήθελε. Ο Τζενάρο Γκατούζο έστησε την ομάδα του με αμυντικούς προσανατολισμούς, αλλά με οδηγίες να βγαίνουν ταχύτατα στην επίθεση οι πλάγιοι μπακ-χαφ (Μονιάκης, Στάθης) όποτε έπαιρναν τη μπάλα. Αν και το ματς είχε λίγες φάσεις, οι Κρητικοί κατάφεραν να πετύχουν το γκολ που τους έδωσε τους 3 βαθμούς.

Γνώριζαν άλλωστε πως με ένα τέρμα μπορούσαν να πάρουν το ματς, μιας και ο Ατρόμητος έχει μεγάλα προβλήματα στην επίθεση. Όσο κι αν το πάλεψε ο Παράσχος, η επιθετική δυστοκία της ομάδας του, δεν του επέτρεψε να ζητήσει πολλά από το ματς. Ο Ναπολεόνι για ακόμη ένα παιχνίδι δεν κατάφερε να κάνει κάτι ουσιαστικό μπροστά, ενώ και οι Καραμάνος και Παπάζογλου δεν έδωσαν τις λύσεις που θα έπρεπε.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγε, Μεϊτέ, Μακρής, Κάλαϊτζιτς, Στάθης, Λαμπρόπουλος (95' Κουτσιανικούλης), Μονιάκης, Περογαμβράκης (86' Μπανούσης), Πετρόπουλος (46' Τζορτζ)

Ατρόμητος (Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Κούρος (92' Φάμπιο), Δημούτσος (84΄Γεωργίου), Πίτου Γκαρσία, Ούμπιδες, Καραμάνος, Παπάζογλου, Ναπολεόνι (79' Τάτος)

News 24/7

24MEDIA NETWORK