Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-1 (VIDEO)

Στην έδρα όπου πέρυσι του έκανε ζημιά ο ΠΑΟΚ πέρασε εφέτος αλώβητος και έδειξε ότι έχει χαρακτήρα πρωταθλητισμού. Με πέναλτι του Μακ ο Δικέφαλος νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο συνεχίζοντας το νικηφόρο σερί σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-1 (VIDEO)

ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

Εικόνα αγώνα:

Ο Αγγελος Αναστασιάδης προτίμησε σήμερα να ξεκουράσει τον Τζιόλη και στην θέση του να ξεκινήσει τον Φακούντο Περέιρα, σε ένα πιο επιθετικό σχήμα σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στην Ντιναμό Μινσκ. Ο Δικέφαλος κατά την προσφιλή του τακτική πίεζε ψηλά στην αρχή του ματς και δεν άφηνε πολλούς χώρους στον Παναιτωλικό.

Στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του Γλύκου στο 6ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους με κεφαλιά του Μορένο που πέρασε άουτ. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά δεν κατάφερνε στα πρώτα λεπτά να δημιουργήσει τελικές.

Το παιχνίδι πήγε μέχρι το 20' σε αυτό το τέμπο και όσο περνούσε ο χρόνος ο Παναιτωλικός προσπαθούσε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, ήταν πολύ καλά οργανωμένος αμυντικά, βοηθώντας σε αυτό και οι αλληλοκαλύψεις μεταξύ των παικτών του Δικεφάλου, με αποτέλεσμα να μην απειλείται.

Στο 29' ο ΠΑΟΚ παραλίγο να προηγηθεί όταν μετά από σέντρα του Περέιρα, ο Βίτορ πήρε την γυριστή κεφαλιά και η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Ο Φακούντο στο 35' έβγαλε μαγική κάθετη πάσα στον Μακ, ο Σλοβάκος μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Κούσα και ο Κουκουλάλης έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Μακ ανέλαβε την εκτέλεση και έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ. Ο Δικέφαλος δεν σταμάτησε εκεί, συνέχισε να πιέζει και στο 37' ο Βίτορ έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής του Ράφαελ, όμως, δεν βρήκε στόχο.

Στο 40' ήρθε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Μακ προσπέρασε τους αντιπάλους του από αριστερά, έστρωσε την μπάλα στον Αθανασιάδη, ο οποίους σούταρε αναγκάζοντας τον Ράφαελ σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μία μικρή καθυστέρηση λόγω ενός προβλήματος στα δίχτυα και τον Μάκη Χάβο να πραγματοποιεί διπλή αλλαγή, περνώντας τον Μπεχαράνο στην θέση του Κουτρουμάνου και τον Καπέλ στην θέση του Μορένο. Στο 51' ο Σαλπιγγίδης έκανε επικίνδυνο γύρισμα στην περιοχή, αλλά δεν βρέθηκε κάποιος παίκτης του ΠΑΟΚ στο κατάλληλο σημείο και στο 52' ο Μακ ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, μπήκε στα καρέ του Ράφαελ, όμως, το σουτ του πέρασε λίγο άουτ.

Ο Αλβες στο 58' έφυγε απέναντι από τον Γλύκο, όμως, ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ του έκλεισε το οπτικό πεδίο και η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη για τους γηπεδούχους. Ακολούθησε τεράστια ευκαιρία για ΠΑΟΚ στο 64', όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρατς η κεφαλιά του Βίτορ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 66' ο Καπέλ σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Τζιόλης έβαλε την κόντρα και η μπάλα πέρασε κόρνερ. Από εκεί και πέρα, σημειώθηκε μόλις μία σημαντική φάση έως ο φινάλε. Ο ΠΑΟΚ πρόσεξε τα μετόπισθεν του, εκτός από μία φάση στις καθυστερήσεις που μετά από λάθος γύρισμα του Τζιόλη, ο Αλβες πήγε να επωφεληθεί, αλλά το αδύναμο πλασέ του απομάκρυνε πάνω στην γραμμή ο Κατσικάς.

MVP:

Η συνολική παρουσία του ΠΑΟΚ ήταν αυτή που του έδωσε τη νίκη στο Αγρίνιο. Ωστόσο, ο τίτλος του πολυτιμότερου θα πάει στον Περέιρα, λόγω της "μαγικής" πάσας που βγάζει στον Μακ στην φάση που ο Σλοβάκος κερδίζει το πέναλτι.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Παναιτωλικός απογοήτευσε με την επιθετική του παρουσία. Ο Αλβες κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του μόλις σε μία φάση και φυσικά με τέτοιες επιδόσεις η ομάδα του Αγρινίου δεν θα μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο στο σημερινό παιχνίδι.

Σχόλιο:

Εξαιρετική η ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ και οι αλληλοκαλύψεις μεταξύ των παικτών του Δικεφάλου. Σπάνια σε κάποια φάση κάποιος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ δεν είχε βοήθεια από συμπαίκτη του, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το σύνολο του Αγγελου Αναστασιάδη να απειληθεί ουσιαστικά μόλις δύο φορές.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Χάβος): Ράφαελ, Κουτρουμάνος (46' Μπεχαράνο), Μαλεζάς, Κούσας, Κέβιν, Γοδόι, Φωτάκης, Μορένο (46' Καπέλ), Θεοδωρίδης (74' Βασιλείου), Μαρτίνεζ, Άλβες

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς, Ρατς, Κάτσε, Τζανδάρης, Περέϊρα (56' Τζιόλης), Μακ, Σαλπιγγίδης (87' Κίτσιου), Αθανασιάδης (78' Παπαδόπουλος)

News 24/7

24MEDIA NETWORK