Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 1-1

Ο Ατζαγκούν μπήκε στο 72' και σκόραρε 10 λεπτά αργότερα γλιτώνοντας τον κακό Παναθηναϊκό από τη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα. Ο Πλατανιάς είχε προηγηθεί με τον Ναζλίδη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 1-1

TO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα:

Γιατροσόφι από την Νιγηρία προκειμένου να μην φύγει βαριά πληγωμένος από τα Χανιά βρήκε ο Παναθηναϊκός στο όνομα του Αμπντούλ Ατζαγκούν . Ο Νιγηριανός στο ντεμπούτο του με το Τριφύλλι ισοφάρισε στο 82΄το γκολ που είχε πετύχει ο Θωμάς Ναζλίδης στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου υποχρεώνοντας τον Πλατανιά στην 4η συνεχόμενη ισοπαλία στο πρωτάθλημα.

Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν με σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας , στερήθηκαν δημιουργικού παιχνιδιού ενώ αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα στα μετόπισθεν υποπίπτοντας σε σημαντικά λάθη στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Αντίθετα ο Πλατανιάς πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, έχασε περισσότερες ευκαιρίες που ωστόσο του κόστισαν την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα που ακόμη αναζητά. Το παιχνίδι ουσιαστικά ξεκίνησε μετά το πρώτο 20λεπτο με τον Πλατανιά να ανησυχεί δυο φορές την εστία του Καπίνο στο 23΄με το πλασέ του Γουνδουλάκη και στο 29 με την προβολή του Ναζλίδη που μπλόκαρε ο πορτιέρο του Τριφυλλιού.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους τελική στο 34΄με το σουτ άουτ του Μπεργκ κι ενώ στο 33΄είχε προηγηθεί η παράλληλη σέντρα του Μαρινάκη που πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Δευτερόλεπτα πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα κι ενώ ο Ναζλίδης είχε ζητήσει αλλαγή λόγω τραυματισμού ο Πλατανιάς κέρδισε κόρνερ, το εκτέλεσε ο Ράφαέλ και ο Έλληνας επιθετικός αναδείχθηκε νικητής στον αέρα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δραστήριος προσπαθώντας να απαντήσει στην ψυχρολουσία των καθυστερήσεων ωστόσο οι Κρητικοί ήταν αυτοί που έχαναν τις ευκαιρίες . Όπως στο 53΄ που ο Καπίνο λίγο έλειψε να κάνει το λάθος μπροστά στον Τόρρες, στο 72 όταν το σουτ του Γουνδουλάκη απέκρουσε δύσκολα ο τερματοφύλακας του ΠΑΟ και στο 77΄όταν ο Τόρρες έκανε το διαγώνιο σουτ για να περάσει η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καπίνο.

Ήταν όμως η στιγμή να εφαρμοστεί ο νόμος του ποδοσφαίρου κι αυτό έγινε στο 82΄ με τον Μαρινάκη να βγάζει μια ακόμη φαρμακερή σέντρα από τα δεξιά, ο Μπεργκ να υποχρεώνει τον Γεωργαλλίδη σε δύσκολη απόκρουση και ο Ατζαγκούν να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα του Πλατανιά.

Οι πράσινοι έδειξαν διάθεση για την απόλυτη ανατροπή αλλά ο χρόνος δεν τους άφηνε πολλά περιθώρια με το 1-1 να παραμένει ως το τέλος.

Ο MVP:

Μπορεί να αγωνίστηκε μόνο ένα 45λεπτο αλλά έβαλε τη σφραγίδα του στον αγώνα. Ο λόγος για τον Θωμά Ναζλίδη που σημείωσε το γκολ με τον οποίο ο Πλατανιάς κρατούσε τη νίκη για 82 λεπτά.

Ο αδύναμος κρίκος:

Κακό παιχνίδι για τον Ζέκα από τον οποίο τόσο ο Αναστασίου όσο και οι φίλοι του τριφυλλιού περιμένουν πολλά περισσότερα. Ο παίκτης των «πρασίνων» όχι μόνο δεν βοήθησε την ομάδα του αλλά υπέπεσε και σε πολλά λάθη όσο αγωνίστηκε.

Σχόλιο:

Ούτε στην Κρήτη κατάφερε ο Παναθηναϊκός να πείσει για τις δυνατότητές του. Σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη και στη δημιουργία φάσεων έφεραν τους πράσινους να τρέχουν στο 82΄για την ισοφάριση. Αν το παιχνίδι κρινόταν στα σημεία η νίκη θα καταλογιζόταν στον Πλατανιά.

Οι συνθέσεις:

Πλατανιάς (Μ. Ουζουνίδης): Γιωργαλλίδης, Φάισκα, Ιντζίδης, Φερνάντες, Ράφαελ, Σιώπης, Τετέ, Μπέλιτς (60΄Αγκιλέρα), Ναζλίδης (46’ Μοράλ), Γουνδουλάκης, Τόρες

Παναθηναϊκός (Γ. Αναστασίου): Καπίνο, Γκονζάλες, Μαρινάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Αμπεϊντ, Ρισβάνης, Ζέκα (71΄Ατζαγκούν), Ντίνας (58΄Μπαϊράμι), Πράνιτς, Μπέργκ

News 24/7

24MEDIA NETWORK