Καλλονή - Πανθρακικός 2-0 (VIDEOS)

Με γκολ των Ανέστη Αναστασιάδη και Γιώργου Μανούσου, η Καλλονή επικράτησε 2-0 του Πανθρακικού στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης κι ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας, όπου συγκατοικεί με Ατρόμητο, Κέρκυρα, Παναθηναϊκό κι Ολυμπιακό.

Καλλονή - Πανθρακικός 2-0 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ελάχιστες αξιοσημείωτες φάσεις επεφύλασσε το πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης, όπου η Καλλονή είχε την εύνοια του ανέμου, αλλά ο Πανθρακικός πατούσε καλύτερα και, οριακά, κρατούσε για περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του.

Από το 20ό λεπτό κι έπειτα η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη ανέβασε την απόδοσή της, έχασε τρεις καλές ευκαιρίες με τους Χουάνμα (20'), Νίκο Καλτσά (28') και Ντάνιελ Αντέγιο (28') και προκάλεσε την οργή του Άκη Μάντζιου, ο οποίος σηκώθηκε ουκ ολίγες φορές από τον πάγκο για να βάλει τις φωνές στους παίκτες του επειδή έκαναν φάουλ κοντά στην περιοχή του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Η πίεση της Καλλονής απέδωσε καρπούς στο 37ο λεπτό, όταν μετά από γέμισμα του Στράτου Βαλλιού, ο Ανέστης Αναστασιάδης νίκησε τον Πασχαλάκη με κοντινή προσπάθεια, σε ένα πρώτο ημίχρονο που οι γηπεδούχοι είχαν 11 τελικές και οι φιλοξενούμενοι μόλις δύο.

Ο Σοφιάν Σερφά δεν παραδειγματίστηκε από την ολιγωρία της άμυνας του Πανθρακικού στο πρώτο γκολ, καθώς στο 65ο λεπτό αφενός έκανε λάθος κι αφετέρου δεν πίεσε τον Γιώργο Μανούσο, ο οποίος βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στο εφετινό πρωτάθλημα.

Το τελευταίο ημίωρο κύλησε αθόρυβα, αφού προτεραιότητα της Καλλονής ήταν να διαφυλάξει το 2-0, απέναντι σε μία ομάδα που δεν σταμάτησε να κάνει λάθη και σε καμία περίπτωση δεν πίστεψε στην ανατροπή.

MVP

Ο Ανέστης Αναστασιάδης. Συνέβαλε στην "εξαφάνιση" του πάντα επικίνδυνου Ιγκόρ ντε Σόουζα κι άνοιξε το δρόμο για τη νίκη της Καλλονής.

Αδύναμος κρίκος

Ο Σοφιάν Σερφά. Προκάλεσε αλγεινή εντύπωση όχι τόσο το λάθος που έκανε στο δεύτερο γκολ όσο το γεγονός ότι μάρκαρε με τα... μάτια τον Γιώργο Μανούσο, ο οποίος δεν χαρίστηκε.

Σχόλιο

Η Καλλονή απέδειξε ότι παίρνει μεγάλη δύναμη από τη φυσική της έδρα, αφού έκανε το "τρία στα τρία" με συντελεστή γκολ 5-0, εκμεταλλευόμενη τη σταθερότητα του Πολ Κεϊτά, τη συγκέντρωση των αμυντικών και τη δημιουργικότητα του Λεοζίνιο. Ο Πανθρακικός, αντίθετα, έκανε δεκάδες λάθη, δεν σκόραρε για πρώτη φορά, ενώ όπως αποδείχθηκε υστερεί σημαντικά σε απόδοση, όταν ο Χοσέ Μαρία Κάσες δεν βρίσκεται σε καλή μέρα.

Καλλονή (Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλιός, Αντέγιο, Γιορέντε, Καλτσάς, Κεϊτά, Λεοζίνιο (76' Μπαρέρα), Μανούσος, Ναβάρο (82' Πιπίνης), Χουάνμα (84' Κύπρου).

Πανθρακικός (Μάντζιος): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Ντιγκινί (82' Αράμπα), Λαδάκης, Τζάνης, Κάσες (58' Χασομέρης), Σερφά, Εμπό, Μπαϊκαρά (51' Καθάριος), Ποτουρίδης, Ιγκόρ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK