Παναθηναϊκός-Νίκη Βόλου 1-0

Πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ, ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τη Νίκη Βόλου στο "Απόστολος Νικολαϊδης". Σκόρερ και πάλι ο Ατζαγκούν για τους "πράσινους" που έπιασαν στη βαθμολογία τον Ολυμπιακό. Χωρίς βαθμό παραμένει η Νίκη.

Παναθηναϊκός-Νίκη Βόλου 1-0

To live του αγώνα

H εικόνα του αγώνα

Δεν ήθελε δα και πτυχίο κανείς για να μαντέψει την εικόνα του ματς. Η Νίκη παρατάχθηκε αναμενόμενα με διπλή ζώνης άμυνας και τους 11 ποδοσφαιριστές κάτω από τη γραμμή του κέντρου σε μία προσπάθεια να κλείσει τους διαδρόμους. Οι Θεσσαλοί τα κατάφεραν στο πρώτο μισάωρο κατά το οποίο ο Παναθηναϊκός έκανε μόνο μία καλή τελική (στο 21' με τον Καρέλη) αλλά μετά το 30' το σκηνικό άλλαξε.

Οι "πράσινοι" έγιναν περισσότερο κινητικοί και η γραμμή άμυνας του αντιπάλου τους άρχισε να μπάζει νερά, κυρίως από τις πτέρυγες. Ο Ατζαγκούν βρέθηκε σε θέση βολής και αστόχησε στο 32', δεν έκανε όμως το ίδιο στο 42' όταν ο Πράνιτς τον τροφοδότησε και αυτός σούταρε στην κίνηση για το 1-0. Αυτή ήταν και η μοναδική τρανζίσιον κίνηση που έκανε ο Παναθηναϊκός σ' όλο το πρώτο μέρος, δείγμα του ότι ο αντίπαλος δεν του έδωσε παρά ελάχιστες ευκαιρίες.

Η Νίκη κέρδισε κάποια μέτρα στην επανάληψη και επιχείρησε να παίξει ποδόσφαιρο, όμως ο Παναθηναϊκός δεν αιφνιδιάστηκε. Παρά τα πολλά προσωπικά λάθη τους, οι παίκτες του Αναστασίου δεν κινδύνευσαν από τον αντίπαλο ενώ στην άλλη πλευρά του γηπέδου είχαν καλές στιγμές για να σκοράρουν.

Το ότι δεν το κατόρθωσαν έφερε μία κάποια αβεβαιότητα την οποία, πάντως, "φρόντισε" να διώξει ο Αργυρίου με την αποβολή του στο 84'. Στο υπόλοιπο διάστημα, με βάση τον ορεξάτο Κλωρανίδη που μπήκε στο γήπεδο στο 80', ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε και έχασε μεγάλες ευκαιρίες για το 2-0 με το νεαρό επιθετικό αλλά και τον Πέτριτς. Το δεύτερο γκολ όμως σ' αυτό το παιχνίδι δεν έμελλε να έρθει.

MVP

Σε παιχνίδι που λήγει με 1-0, ο σκόρερ παίρνει πάντα τα εύσημα. Να τα αποδώσουμε και εμείς λοιπόν με τη σειρά μας στον Ατζαγκούν ο οποίος για δεύτερο σερί ματς βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα για να χαρίσει ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

Aδύναμος Κρίκος

Περισσότερο και από την αγωνιστική ενίσχυση, αυτό που ζητά η Νίκη είναι ψυχολογία για τους ποδοσφαιριστές της που δείχνουν να μην πιστεύουν καθόλου στον εαυτό τους. Στη Λεωφόρο προσπάθησαν, μόχθησαν πολύ αλλά πνίγηκαν στο άγχος.

Σχόλιο

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε για πρώτη φορά στη σεζόν να χτίσει ένα καλό σερί νικών που αν μη τι άλλο θα λειτουργήσει... ψυχοθεραπευτικά στα αποδυτήρια. Τα δύσκολα πάντως αρχίζουν από εδώ και πέρα αφού στο πρωτάθλημα περιμένουν Παναιτωλικός, ΟΦΗ και Ολυμπιακός. Η Νίκη δεν λέει να ξεκολλήσει από το μηδέν και η συνέχεια φαντάζει Γολγοθάς για τους Θεσσαλούς.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Λαγός (52' Δώνης), Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν (80' Κλωρανίδης), Ντίνας, Καρέλης (68' Πέτριτς).

Νίκη Βόλου: Ταϊρης, Αργυρίου, Ιβενς, Αργύρης, Τσουκάνης, Κυζιρίδης (79' Σωτηράκος), Λάουξ, Καρασαλίδης, Κοτσαρίδης (56' Σταμπολζίεφ), Νικλητσιώτης (79' Μάρτινς), Τζιώρας.

SuperBall και αυτή την Κυριακή (22.45) με σχόλιο και ανάλυση της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και κεντρικά θέματα την αποχώρηση Καραγκούνη και τον ελληνικό "εμφύλιο" στην Ιταλία. Στο studio o Νίκος Αναστόπουλος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK