Κέρκυρα - Πανιώνιος 1-0 (VIDEOS)

Μετά από 65 ημέρες και πέντε άγονα παιχνίδια η Κέρκυρα επικράτησε του Πανιωνίου και επέστρεψε στις νίκες. Έχασαν ένα ημίχρονο οι "κυανέρυθροι", δεν εκμεταλλεύτηκαν ούτε το 20λεπτο αριθμητικού πλεονεκτήματος.

Κέρκυρα - Πανιώνιος 1-0 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Η ανάγκη της Κέρκυρας για τη νίκη ήταν πολύ μεγάλη και ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν δίστασε να ρισκάρει με την χρησιμοποίηση πολλών μεσοεπιθετικών στην 11άδα του. Η ταυτόχρονη παρουσία των Κόντου, Χαβίτο, Καϊκούτ και Μαρκόφσκι επέτρεψε στους "Φαίακες" να πιέσουν ψηλά και να εγκλωβίσουν τον Πανιώνιο.

Οι "κυανέρυθροι" έχαναν εύκολα την μπάλα στο κέντρο και με ταχύτατες μεταβιβάσεις η Κέρκυρα τούς έπιανε ανοργάνωτους στα μετόπισθεν με αποτέλεσμα το 1-0 του Κόντου στο 14'.

Το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων δεν άλλαξε τη μορφή του αγώνα, απλώς τροποποίησε την τακτική του Γρηγορίου. Ο Σετκούς ήρθε πιο κεντρικά, πίσω από τον Μαρκόφσκι, και η Κέρκυρα άφησε την μπάλα για να παίξει με αντεπιθέσεις. Κόντος και Χαβίτο στα άκρα ήταν... σαΐτες και όλο το παιχνίδι γινόταν από τα άκρα. Είναι χαρακτηριστικό ο Έλληνας ανάγκασε τον Χατζηησαΐα να τον ανατρέψει (με κάρτα) προτού πατήσει περιοχή, ενώ ο Ισπανός απείλησε με σουτ στο 41'.

Ο Πανιώνιος, με τον Μπουμάλ αντί του Μπούζα στο σχήμα, προσπάθησε να μπει πιο ενεργά στο παιχνίδι, είχε καλύτερη κυκλοφορία και ένα καλό σουτ με τον Φούντα νωρίς (51'). Περισσότερο όμως απειλήθηκε παρά απείλησε. Όπως στο τετ α τετ του Κόντου στο 52' που έδιωξε σωτήρια ο Παπαδόπουλος.

Η δίκαιη αποβολή (με δεύτερη κίτρινη) του Καρδόσο στο 69' ανέτρεψε τις αριθμητικές ισορροπίες και σε συνδυασμό με την είσοδο του Ιμπαγάσα έφεραν την ομάδα της Νέας Σμύρνης πιο κοντά στην περιοχή του Σέτκους. Πέρα όμως από το μακρινό σουτ του Μπουμάλ στο 77', αποτέλεσμα χειροπιαστό δεν υπήρξε. Ο Γρηγορίου, με την είσοδο του Μαραγκού, κάλυψε το κενό στη μεσαία γραμμή και παρά την αναμπουμπούλα στο 82', γλίτωσε και άντεξε μέχρι τέλους, παίρνοντας νίκη μετά από πέντε ματς.

MVP

Ο Αλέξανδρος Κόντος δεν πέτυχε μόνο το γκολ του αγώνα. Με την ταχύτητά του ταλαιπώρησε τους αμυντικούς του Πανιωνίου και ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου.

Αδύναμος κρίκος

Από τη μία ο Δημήτρης Κολοβός πήρε πρωτοβουλίες, αλλά δεν είχε ουσία. Από την άλλη ο Απόστολος Γιάννου ήταν εκτός πνεύματος αγώνα.

Σχόλιο

Η Κέρκυρα εκμεταλλεύτηκε το δυναμικό ξεκίνημά της, σκόραρε νωρίς και με συμπαγή άμυνα βγήκε από τη ζώνη των ηττών. Η βροχή του δευτέρου ημιχρόνου βοήθησε την αμυντική τακτική της και μολονότι έπαιξε με παίκτη λιγότερο, άξιζε εν τέλει το 1-0. Ο Πανιώνιος έχασε ένα ολόκληρο ημίχρονο και όταν προσπάθησε να επιτεθεί, έπεσε σε τοίχο.

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα: Σέτκους, Γκόμες, Βενέτης, Ντιμιτρόβσκι, Ντιόγκο, Καρδόσο, Ναγιάρ (86' Ανδρεόπουλος), Χαβίτο (63' Ζορμπάς), Κόντος, Καϊκούτ, Μαρκόφσκι (71' Μαραγκός)

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Πάνος, Παντίδος, Χατζηησαΐας, Οικονόμου (85' Σμυρλής), Μητρόπουλος, Σιώπης (76' Ιμπαγάσα), Κολοβός, Φούντας, Μπούζας (46' Μπουμάλ), Γιάννου

News 24/7

24MEDIA NETWORK