Ξάνθη-Καλλονή 2-1 (VIDEOS)

Bαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Ξάνθη που νίκησε 2-1 τη μαχητική Καλλονή στα Πηγάδια με δύο γκολ από το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Με 10 παίκτες από το 22' έπαιζαν οι νησιώτες.

Ξάνθη-Καλλονή 2-1 (VIDEOS)

To live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Καθοδηγούμενη από την υποχρέωση που είχε για νίκη, η Ξάνθη μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Τόσο δυνατά που οι παίκτες του Λουτσέσκου δημιούργησαν δύο κλασικές ευκαιρίες στα τρία πρώτα λεπτά του αγώνα κόντρα σε μία άμυνα που έδειχνε αιφνιδιασμένη.

Ο αιφνιδιασμός αυτός αποδείχθηκε περίτρανα στη φάση του 13' κατα την οποία η Ξάνθη άνοιξε το σκορ με το σουτ του Σολτάνι μετά από την ασίστ του Κλέιτον. Η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος συνέχισε να μπάζει νερά και στο 22΄η Ξάνθη έφτασε σε προβάδισμα νίκης την ώρα που ο αντίπαλός της έμενε με 10 παίκτες. Ο Πιπίνης έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε, ο Κλέιτον εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών και έγραψε το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Μην έχοντας κάτι να χάσει πλέον, η Καλλονή πέρασε μπροστά και πήρε τα ρίσκα της. Εν μέρει δικαιώθηκε με τη γρήγορη ισοφάριση με τον Βαλιό στο 52' και θα μπορούσε να δικαιωθεί και ολοκληρωτικά αν ο Μανούσος έβρισκε δίχτυα στη μεγάλη ευκαιρία του 58'. Δεν έγινε όμως το 2-2 και η Ξάνθη κατάφερε να ελέγξει τα πράγματα μέχρι το τέλος φτάνοντας στη νίκη. Θα μπορούσε μάλιστα στις τρεις ευκαιρίες που έκανε να σκοράρει και τρίτο τέρμα.

MVP

Ο Κλέιτον ήταν η μορφή του ματς. Είχε την ασίστ στο πρώτο γκολ, σκόραρε το δεύτερο με πέναλτι και ουσιαστικά χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Ο Βραζιλιάνος διανύει περίοδο φορμαρίσματος.

Aδύναμος Κρίκος

Η μέχρι στιγμή άριστα άμυνα της Καλλονής (μόλις δύο γκολ παθητικό πριν από αυτό το παιχνίδι) αντιμετώπισε μεγάλη πίεση και δεν ανταποκρίθηκε καλά. Στα πρώτα 22 λεπτά του ματς είχε ήδη "τρυπηθεί" πάνω από τέσσερις φορές.

Σχόλιο

Νίκησε η ομάδα που είχε απόλυτη ανάγκη τους βαθμούς και αυτή ήταν η Ξάνθη. Οι ακρίτες, με τον τρόπο που αγωνίστηκαν, απέδειξαν ότι χρειάζονταν περισσότερο από κάθε τι τους τρεις βαθμούς. Η Καλλονή δεν κλαίει γι' αυτήν την ήττα, έχει άλλωστε ήδη 19 βαθμούς.

Ξάνθη: Κυριακίδης, Γουάλας, Καρυπίδης, Γούτας, Μπαξεβανίδης, Ομποντό (74' Φλίσκας), Παπαστεργιανός (62' Βασιλακάκης), Λουσέρο, Κλέιτον, Σολτάνι (46' Ρούντι), Καπετάνος.

Καλλονή: Χογκ, Αντέγιο, Αναστασιάδης, Βαλιός, Πιπίνης, Καλτσάς, Κεϊτά, Λεοζίνιο, Ναβάρο (59' Γιορέντε), Μανούσος (73' Στεφάνοβιτς), Χουάνμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK