ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός 0-4 (VIDEOS)

Εμφατική ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη του Λεβαδειακού μετά τις 6 Απριλίου 2013, αφού συνέτριψε 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική της Super League.

ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός 0-4 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Το live της αναμέτρησης

Η εικόνα του αγώνα

Ο Σάββας Παντελίδης είχε ακούσει πολλά για τους ιδιαίτερα αμυντικούς προσανατολισμούς των εκτός έδρας αναμετρήσεων, αλλά από τη στιγμή που αποκόμισε τον πρώτο του βαθμό (0-0 με την Καλλονή) μετά από 18 συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, αποφάσισε να ρισκάρει.

Ο Λεβαδειακός πίεσε ψηλά και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του ΠΑΣ, ενώ δεν ήταν η μοναδική ομάδα που δημιούργησε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο: στο 12ο λεπτό ο Μάρκος Βελλίδης απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Αρμίτσε Ορτέγκα και στο 29ο το πλασέ του Βαγγέλη Μάντζιου πέρασε εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Οι φιλότιμες προσπάθειες του Κρίστιαν Τσάβες, ο οποίος γυρνούσε μέχρι την άμυνα για να πάρει μπάλα δεν έπιασαν τόπο, εν αντιθέσει με την ομάδα της Βοιωτίας που σκόραρε δύο φορές στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου κι έβαλε τις βάσεις για τη νίκη.

Συγκεκριμένα στο 39ο λεπτό ο Εμανουέλ Κονέ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά κι ο Σαβιέρ Τομάς άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, ενώ στο 43ο ο Κονέ συνεργάστηκε υπέροχα με τον Μάντζιο, ο οποίος διπλασίασε το προβάδισμα των... "κόκκινων" με μονοκόμματο σουτ.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, ο οποίος έκανε δύο αλλαγές στο 60ό λεπτό για να διορθώσει τα κακώς κείμενα, είχε την κατοχή στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύθηκε τις αντεπιθέσεις του για να φτάσει στην πιο ευρεία εκτός έδρας νίκη της ιστορίας του στη Super League.

Με τη συμπλήρωση 61 λεπτών αγώνα, ο Ορτέγκα έκανε τη σέντρα από δεξιά κι ο Βλάνταν Μιλοσάβλιεβ "χτύπησε" με κοντινή προβολή, ενώ στο 69' ο Μάντζιος εκμεταλλεύθηκε τα τραγικά αμυντικά λάθη, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

MVP

Ο Εμανουέλ Κονέ. Δημιουργός των πρώτων δύο γκολ και με πολλά τρεξίματα, συνέβαλε τα μέγιστα για την παρθενική εκτός έδρας νίκη του Λεβαδειακού μετά από 22 ανεπιτυχείς προσπάθειες.

Αδύναμος κρίκος

Θα ήταν άδικο αν η συγκεκριμένη κατηγορία "φιλοξενούσε" έναν παίκτη. Η αμυντική τετράδα του ΠΑΣ Γιάννινα κι ο Σταύρος Τσουκαλάς μοιράζονται την ευθύνη για τη βαριά ήττα.

ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός 0-4 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Σχόλιο

Πίεση ψηλά και απώθηση του Κρίστιαν Τσάβες από το χώρο δράσης του ήταν οι βασικές εντολές του Σάββα Παντελίδη, ο οποίος είδε την ομάδα του να κυριαρχεί στο πρώτο ημίχρονο και να παίζει έξυπνα στο δεύτερο, εκμεταλλευόμενη τις αντεπιθέσεις. Ο Λεβαδειακός πήρε σημαντική ανάσα και κέρδισε τον Βαγγέλη Μάντζιο που άνοιξε λογαριασμό. Στον αντίποδα, ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ακίνδυνος και απρόσεκτος αμυντικά, με συνέπεια να υποστεί δίκαια μία από τις πιο βαριές ήττες της ιστορίας του (και πρώτη εφετινή εφέτος) στους Ζωσιμάδες. Επιπλέον, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη δέχθηκε γκολ και μάλιστα τέσσερα, ύστερα από πέντε ματς απαραβίαστης εστίας!

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα (61' Χαρίσης), Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Τσάβες, Ακόστα (61' Κοροβέσης), Ίλιτς, Μανιάς (83' Σαπαλίδης).

Λεβαδειακός (Παντελίδης): Σηφάκης, Γεωργιάδης, Κώτσιος, Τομάς, Μαχαίρας, Μιλοσάβλιεβ (72' Νικολακάκης), Ζιτό, Βούκσεβιτς (65' Γκόμες), Oρτέγκα, Κονέ, Μάντζιος (83' Σοτέλο).

News 24/7

24MEDIA NETWORK