ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 2-1 (VIDEOS)

Η διαφαινόμενη εύκολη νίκη του ΠΑΟΚ μετατράπηκε σε εφιάλτη από τον Ατρόμητο που απείλησε να "κλέψει" τον βαθμό στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος, με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Βίτορ, ίδρωσε για να πάρει το τρίποντο (2-1) και να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League.

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 2-1 (VIDEOS)

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα αγώνα

Ο Άγγελος Αναστασιάδης άρχισε, τελικά, τον Φακούντο Περέιρα στην κορυφή της επίθεσης του "Δικεφάλου", αντί του Δημήτρη Παπαδόπουλου, ο οποίος υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα και αποκλείστηκε από την αποστολή. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στα πρώτα λεπτά να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, χωρίς, πάντως επιτυχία.

Στο 9' σουτ ήταν το σουτ του Ρατς από πλάγια θέση που κόντραρε, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει αργά στα χέρια του Τσενάμο. Στο 16' ο Ρατς σέντραρε, ο Περέιρα πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά η "πονηρή" κεφαλιά του Αργεντινού κατέληξε στην αγκαλιά του Τσενάμο, ενώ κεφαλιά του Βίτορ στο 19' από το ύψος της μικρής περιοχής δεν βρήκε στόχο.

Ο Σαλπιγγίδης στο 25' βρήκε χώρο, σούταρε, αναγκάζοντας τον Τσενάμο σε επέμβαση στην γωνία του και στο 27' ο Κάτσε σκόραρε μετά από τραγικό λάθος του γκολκίπερ του Ατρομήτου. Ο νεαρός μέσος του ΠΑΟΚ σούταρε συρτά, ο Τσενάμο έδειχνε να ελέγχει την φάση, αλλά η μπάλα του έφυγε μέσα από τα χέρια, πέρασε κάτω από τα πόδια του κι έτσι σημειώθηκε το 1-0. Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Τζιόλης στο 29' με μαγική μπαλιά έβγαλε τον Ρατς απέναντι από τον Τζενάμο και ο Ρούμάνος μπακ "κρέμασε" με κεφαλιά τον πορτιέρε των φιλοξενουμένων. Στο 33' ο Τζανδάρης σούταρε, η μπάλα, όμως, έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσενάμο, ενώ στο 42' ο Τσενάμο μπλόκαρε μονοκόματο σουτ του Σκόνδρα.

Οι πρώτες στιγμές του δευτέρου ημιχρόνου δεν προσέφεραν ιδιαίτερες συγκινήσεις. Ο Αγγελος Αναστασιάδης, στο μεταξύ, αντικατέστησε στο 51' τον Μακ με τον Γκολάσα, λόγω ενοχλήσεων που ένιωθε ο Σλοβάκος από χτύπημα αντιπάλου στο πρώτο μέρος. Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, αλλά στο 61' ο Ούμπιδες μείωσε σε 2-1 και έδωσε διαφορετική χροιά στην αναμέτρηση. Ο Γεωργίου έφυγε στην αντεπίθεση, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Αργεντινό στο ύψος της μικρής περιοχής και αυτός με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Γλύκο.

Στο 72' ο Σαλπιγγίδης "χαράμισε" σπουδαία ευκαιρία. Ο Σκόνδρας ντρίπλαρε τον προσωπικό του αντίπαλο, σούταρε, ο Τσενάμο απέκρουσε και στην επαναφορά ο διεθνής επιθετικός δεν κατάφερε με προβολή προ κενής εστίας να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ στο 76' έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Βίτορ με δεύτερη κίτρινη κάρτα σε μία διεκδίκηση της μπάλας με τον Ναπολεόνι, απόφαση που έφερε διαμαρτυρίες. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση του αγώνα.

MVP

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης πραγματοποίησε ώριμη και σοβαρή εμφάνιση, τρέχοντας σε πολλά μήκη και πλάτη του γηπέδου και βοηθώντας τον ΠΑΟΚ, τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Ο 29χρονος μέσος έβγαλε πάσα για... σεμινάριο στο δεύτερο γκολ του Δικεφάλου.

Αδύναμος κρίκος

Ο Τσενάμο έκανε τραγικό λάθος στο σουτ του Κάτσε από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ. Ενα τέρμα που εκτός των άλλων έδωσε και ψυχολογικό αβαντάζ στον Δικέφαλο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο ΠΑΟΚ σημείωσε και δεύτερο γκολ.

Σχόλιο

Ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα σε ένα παιχνίδι που στο τελευταίο τέταρτο -όπου έπαιζε με δέκα παίκτες- κρεμόταν από μία κλωστή, κερδίζοντας μία από τις πιο ποιοτικές ομάδες του φετινού πρωταθλήματος. Το πιο σημαντικό, πάντως, είναι ότι ο Αναστασιάδης βλέπει κάποιους παίκτες του όπως οι Σκόνδρας, Ρατς, Κάτσε και Τζιόλης, να κρατούν σταθερά σε υψηλά επίπεδα τα στάνταρ της απόδοσής τους.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Ρατς, Βίτορ, Κατσικάς, Τζιόλης, Κάτσε, Τζανδάρης, Μακ (51' Γκολάσα), Σαλπιγγίδης (91' Κουλούρης), Περέιρα (69' Μάρτενς)

Ατρόμητος: Τσενάμο, Νάστος, Κοντοές, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Δημούτσος (77' Τάτος), Πίτου Γκαρσία (57' Γεωργίου), Ναπολεόνι, Ούμπιδες, Παπάζογλου, Καραμάνος (57' Αγκουαζί)

News 24/7

24MEDIA NETWORK