ΑΕΚ-Πλατανιάς 1-0

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, ένας από τους "νεοσύλλεκτους" της ΑΕΚ, ο Ταξιάρχης Φούντας, χάρισε την πρώτη νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα (1-0). Βελτιωμένοι οι "κιτρινόμαυροι" του Λίνεν, δεν απειλήθηκαν από το νεοφώτιστο Πλατανιά.

ΑΕΚ-Πλατανιάς 1-0

Δείτε τη Δευτέρα (29/10) στις 21:45 την εκπομπή SUPER BALL, παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στην 8η αγωνιστική της Superleague.

Το live του αγώνα

Εικόνα αγώνα:

Καλή η άμυνα αλλά η ΑΕΚ «καιγόταν» για γκολ στο ματς με τον Πλατανιά. Η αλλαγή του Γκερέιρο έδωσε τη λύση την ώρα που οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές έδειχναν να δυσκολεύονται να κάνουν τα αυτονόητα στην επίθεση.

Στον αγώνα με τον Πλατανιά πέρασε ένα πρώτο ημίχρονο με την Ένωση να έχει την κυκλοφορία της μπάλας αλλά να μην ξέρει τι να την κάνει από το κέντρο και μπροστά. Ο Λαγός προσπαθούσε να παίζει σε όλους τους χώρους, ο Φούντας με μακρινά σουτ έδειχνε ότι το πιστεύει αλλά ταυτόχρονα υπερεκτιμούσε τις δυνατότητες του, και ο Φουρτάδο ήταν τόσο απελπιστικός που σε κάθε επαφή του με την μπάλα ακουγόταν ένα μακρόσυρτο «ωχ» στο ΟΑΚΑ. Την ώρα της αλλαγής του ακούστηκαν αποδοκιμασίες από πολλά σημεία του γηπέδου.

Ο Πλατανιάς είχε τα στοιχεία της ομάδας που έχουμε δει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Πολύ καλή αμυντική οργάνωση, περιορισμένο επιθετικό ρίσκο και αντεπιθέσεις κυρίως με μπαλιές από τα μπακ στον Μαραγκουδάκη. Σε καμία όμως από αυτές δεν μπόρεσε η ομάδα από τα Χανιά να δημιουργήσει σημαντική ευκαιρία.

Σε αυτή την ΑΕΚ ποδοσφαιριστές όπως ο Κορδέρο και ο Γκερέιρο μπορούν να κάνουν χωρίς κόπο τη διαφορά. Ο Ισπανός χαφ με δυνατό σουτ στο 50’ έπειτα από γύρισμα του Παπαδημητρίου άγγιξε το γκολ αλλά ο Κηπουρός έδιωξε σε κόρνερ. Η μετάλλαξη της Ένωσης άρχισε στο 59ο λεπτό. Ο Λίνεν πέρασε στον αγώνα τον Γκερέιρο και ο Βραζιλιάνος με σωστές μεταβιβάσεις έδωσε επιθετική πνοή στην ΑΕΚ.

Ο χρόνος που χρειάστηκε η ΑΕΚ για να σκοράρει, από την ώρα που μπήκε ο Γκερέιρο, ήταν επτά λεπτά. Μια κίνηση από τα αριστερά και ένα γύρισμα την κατάλληλη στιγμή προς τον Φούντα έδωσαν την ευκαιρία στο νεαρό μεσοεπιθετικό να σκοράρει με αριστερό σουτ σε κενή εστία. Το 1-0 ήρθε στο 66’ και από εκεί και πέρα η ΑΕΚ αρκέστηκε στον τρόπο που θα διατηρούσε αυτό το προβάδισμα. Τα κατάφερε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ενώ στο τέλος θα μπορούσε να είχε σκοράρει και δεύτερο γκολ μετά από ένα σουτ του Γκερέιρο το οποίο κόντραρε και πέρασε άουτ.

Κλειδί αγώνα:

Η αλλαγή του Γκερέιρο. Ο Βραζιλιάνος έλειπε τις προηγούμενες μέρες στην πατρίδα του για τη γέννηση του παιδιού του, επέστρεψε και μπήκε στον αγώνα την ώρα που ο Λίνεν είχε αρχίσει να απελπίζεται για το πώς θα διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Φουρτάδο. Είθισται ο αδύναμος κρίκος να είναι από την ομάδα που χάνει αλλά αυτός ο Φουρτάδο ήταν για ακόμη ένα ματς ανεκδιήγητος. Δεν έκανε καμία κίνηση φορ στην αντίπαλη περιοχή, έχανε σχεδόν όλα τα κοντρόλ και οι τοποθετήσεις του δεν προβλημάτισαν την άμυνα του Πλατανιά.

MVP:

Ο Γκερέιρο είναι ένας ποδοσφαιριστής που κάνει τη διαφορά σε αυτό το ρόστερ της ΑΕΚ. Ο Βραζιλιάνος έδωσε επιθετική ώθηση στην Ένωση και από δική του ενέργεια προήλθε το γκολ του Φούντα. Αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να πανηγυρίσει ο Βραζιλιάνος τη γέννηση της κόρης του.

ΑΕΚ-Πλατανιάς 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK