Ατρόμητος - Εργοτέλης 1-1 (VIDEOS)

Βαθμό τσίμπησε στο Περιστέρι ο Εργοτέλης (1-1) κόντρα στο μέτριο Ατρόμητο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Λαζαρίδη, αλλά οι Κρητικοί βρήκαν την ισοφάριση με τον Χαλκιαδάκη.

Ατρόμητος - Εργοτέλης 1-1 (VIDEOS)

To live του αγώνα

Η εξέλιξη

Οι ελλείψεις του Ατρομήτου περιόρισαν τις επιλογές του Σα Πίντο για την ενδεκάδα. Ο Καραμάνος αναγκαστικά έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης, ο Τάτος πήρε θέση στο αρχικό σχήμα ενώ στο κέντρο της άμυνας επανήλθε ο Λαζαρίδης. Οι γηπεδούχοι, με το 4-2-3-1, εξασφάλισε την κατοχή της μπάλας αλλά μόνο αυτή. Η ουσία απουσίασε από τους Περιστεριώτες γεγονός πάντως που οφείλεται και στην τακτική του Εργοτέλη που έκλεισε έξυπνα τους χώρους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά το γεγονός ότι οι Κρητικοί είχαν μόλις 34% κατοχής της μπάλας στο πρώτο μέρος, κατάφεραν να δημιουργήσουν πιο επικίνδυνες καταστάσεις από τον αντίπαλό τους ο οποίος παρουσιάστηκε φλύαρος και απολύτως προβλέψιμος. Μην φανταστείτε πάντως κάτι συγκλονιστικό, μερικά καλά σουτ που παρακολουθούσε με σχετική ασφάλεια ο Τσέναμο και τίποτα περισσότερο.

Ενα στημένο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου έδωσε στον Ατρόμητο τη λύση που έψαχνε αφού ο Λαζαρίδης, από το καλοχτυπημένο φάουλ του Γκαρσία, έγραψε από κοντά το 1-0 χαρίζοντας την προσωρινή λύτρωση στους συμπαίκτες του. Οι γηπεδούχοι όμως δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι περισσότερο ως προς τη δημιουργία και περιορίστηκαν σ' ένα παιχνίδι συντήρησης που έκρυβε ρίσκο.

Ο Εργοτέλης δεν είχε πια τίποτα να φοβηθεί και βγήκε μπροστά, όχι πάντως απείθαρχα. Με την παρουσία του Μπαμ-Μπαμ στο τερέν έγινε σαφώς πιο επικίνδυνος και στο 78' βρήκε την ευκαιρία να χτυπήσει και δεν την άφησε να πάει χαμένη. Ο Παμλίδης πάτησε έξυπνα την μπάλα για τον Χαλκιαδάκη και ο τελευταίος έγραψε το 1-1. Ο Πίντο πλέον δεν είχε λύσεις στον πάγκο για να αλλάξει το ματς. Μπήκαν βέβαια οι Κυβρακίδης και Λημνιός (γεννημένος το 1998 ο δεύτερος) αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε.

MVP

Ο νεαρός Παμλίδης δεν σκόραρε. Αλλά αυτό δεν μειώνει την προσφορά του στον Εργοτέλη στο εν λόγω ματς. Αν και δεν πήρε πολλές φορές την μπάλα στα πόδια του, όσες τα κατάφερε, ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα. Στη φάση του γκολ έδωσε την ασίστ στον Χαλκιαδάκη.

Αδύναμος Κρίκος

Τάτος και Ούμπιδες δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν σε καμία περίπτωση δημιουργικά τον Ατρόμητο. Και σ' ένα παιχνίδι στο οποίο δεν υπήρχαν λύσεις στον πάγκο, αυτό στοίχισε ακριβά.

Σχόλιο

Παίζοντας μεθοδικά και έξυπνα και κυρίως χωρίς πανικό μετά το γκολ του αντιπάλου, ο Εργοτέλης απέσπασε έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας. Ο Ατρόμητος είχε μεν πολλές απουσίες αλλά και αυτοί που έπαιξαν δεν έκαναν πολλά πράγματα για να καλύψουν τα κενά.

Ατρόμητος: Τσενάμο, Νάστος (Κιβρακίδης 83') Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κοντοές, Δημούτσος (Αγκουαζί 46'), Πίτου, Τάτος (Λημνιός 83'), Ουμπίδες, Γεωργίου, Καραμάνος.

Εργοτέλης: Τσέρνι, Σαϊνάτι, Γιοβάνοβιτς, Τζανακάκης, Λυκογιάννης, Γκέντσογλου, Χαλκιαδάκης, Κοζορώνης (Μπογκντάνοφ 64'), Χαντί (Μπαμ Μπαμ 73'), Γιουσούφ, Παμλίδης (Πίτσος 91').

News 24/7

24MEDIA NETWORK