Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-4

Ανατρέποντας το εις βάρος του 1-0 σε δύο αγωνιστικά λεπτά ο Ολυμπιακός νίκησε 4-1 τον Πλατανιά στο γήπεδο των Περιβολιών και διατηρήθηκε στο+3 από το δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ. Σκόραρε και πάλι ο Μήτρογλου.

Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-4

To live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Πριν καλά-καλά ζεσταθούν οι δύο 11άδες ζεσταθούν στον αγωνιστικό χώρο, ο Πλατανιάς κατάφερε να προηγηθεί με το τέρμα του Τόρες μόλις στο 2' και να δημιουργήσει νέα δεδομένα, σαφώς...επιβαρυντικά για τον Ολυμπιακό.

Εν συνεχεία φυσικά ζητήθηκε η αντίδραση του πρωταθλητή. Το σχήμα που είχε παρατάξει στο πρώτο ημίχρονο ο Μίτσελ δεν βοήθησε ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό να ξεδιπλώσει τις αγωνιστικές αρετές του στο γήπεδο (με δύο αμυντικά χαφ και τον Φουστέρ στα πλάγια) αλλά παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι είχαν τις καλές στιγμές του.

Δεν ήταν πάντως πολλές ούτε και η απόδοσή τους έβγαζε μάτια. Ο Πλατανιάς οχυρώθηκε πίσω από τη σέντρα και με τις δύο ζώνες άμυνες του Ουζουνίδη κατάφερε να κρατήσει μακριά από την απειλητική δημιουργία του μέσους του Ολυμπιακού. Στην κόντρα μάλιστα, αν ο Μπέλιτς ήταν πιο προσεκτικός, ο Πλατανιάς θα μπορούσε να σκοράρει και δεύτερη φορά.

Στην ανάπαυλα ο Μίτσελ αποφάσισε να ρισκάρει γι' αυτό και στο 46' πήραν θέση στο γήπεδο τόσο ο Τσόρι (για να την κάθετη μπαλιά του) όσο και ο Κάμπελ (για την ταχύτητά του). Η κατοχή της μπάλας για τον Ολυμπιακό ήταν συντριπτική, πλην όμως ευκαιρίες μπροστά στα καρέ του Γεωργαλλίδη δεν υπήρξαν.

Οχι τουλάχιστον πριν την ισοφάριση που προήλθε από το αυτογκόλ του Φερνάντες στο 66' (και ενώ ο Σάμαρης αγωνιζόταν ως στόπερ για να χωρέσει στο σχήμα και ο Μανιάτης). Μετά από εκείνη την καθοριστική, για την εξέλιξη του αγώνα, φάση ο Ολυμπιακός φρόντισε να απλοποιήσει τα πράγματα και κάνοντας το 2-1 στην επόμενη ακριβώς ευκαιρία του με τον Μήτρογλου (68') ουσιαστικά εξασφάλισε τη νίκη.

Στο υπόλοιπο του ματς το έργο των πρωταθλητών ήταν εύκολο. Κόντρα σε έναν απογοητευμένο αλλά και κουρασμένο αντίπαλο ο Ολυμπιακός βρήκε τις ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά του πράγμα που έπραξε. Ο Σαβιόλα στο 73' και ο Βάις στο 87' ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 1-4 και έδωσαν έναν εορταστικό τόνο στη νίκη της ομάδας τους.

MVP

Διαρκής απειλή για την άμυνα του Πλατανιά ο Κώστας Μήτρογλου. Σκόραρε γκολ που ακυρώθηκε, η σκιά του και μόνο ώθησε τον Φερνάντεζ σε αυτογκόλ ενώ βρήκε δίχτυα στη φάση του 1-2. Από δική του προσπάθεια επίσης, ο Σαβιόλα έκανε το 1-3.

Αδύναμος Κρίκος

Ο Πλατανιάς κατέρρευσε μετά την ισοφάριση. Το πλήγμα στην ψυχολογία των παικτών του ήταν μάλλον ανεπανόρθωτο αν σκεφτείς κανείς ότι μετά το 66' οι γραμμές των γηπεδούχων εξαφανίστηκαν από τον αγωνιστικό χώρο.

Σχόλιο

Μία...τυπική, θα έλεγε κανείς, εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού εκτός έδρας. Για ακόμη μία φορά οι πρωταθλητές άφησαν το πρώτο ημίχρονο να περάσει ανεκμεταλλεύτο αλλά στη συνέχεια ανέβασαν στροφές και έφτασαν στην επιτυχία με σκορ πάντως που αδικεί την προσπάθεια του Πλατανιά στα πρώτα 66 λεπτά της αναμέτρησης.

Πλατανιάς: Γεωργαλλίδης, Ραφαέλ, Φαϊσκα, Φερνάντες, Ζουμπουλάκης, Αγκιλέρα, Τετέ (77' Μπεριάν), Στόλερ, Μπέλιτς (88' Πόποβιτς), Μοράλ (64' Γουνδουλάκης), Τόρες.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Αβ. Παπαδόπουλος (64' Μανιάτης), Μανωλάς, Παπάζογλου, Εντινγκά (46' Κάμπελ), Σάμαρης, Βάις, Φουστέρ (46' Ντομίνγκες), Σαβιόλα, Μήτρογλου

Φωτογραφίες από το ματς

Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-4
Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-4
Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-4
Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-4
Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-4
Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-4
Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-4
Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-4
Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-4

News 24/7

24MEDIA NETWORK