Βέροια - Ολυμπιακός 0-2

Χάρη σε ένα γκολ του Ιντέγε από... σπόντα κι ακόμη ένα με τρομερή εκτέλεση φάουλ του Ντουρμάζ, ο Ολυμπιακός έφυγε με το διπλό (2-0) από τη Βέροια και έφτασε τις 9 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στη Super League. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι γηπεδούχοι.

Βέροια - Ολυμπιακός 0-2
INTIME SPORTS

Η εικόνα του αγώνα

Συνταγή... Περιστερίου ακολούθησε ο Μάρκο Σίλβα, δίνοντας φανέλα βασικού στους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο ματς κόντρα στον Ατρόμητο την προηγούμενη αγωνιστική. Από την άλλη ο Γιώργος Γεωργιάδης επέλεξε ένα επιθετικογενές 4-3-3, με τους ταχύτατους Αμντούν και Μαγέφσκι στα άκρα.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Μαγέφσκι έκανε την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά, ο Καϊκούτ εκτέλεσε στην κίνηση και ο Ρομπέρτο εκτινάχθηκε στην δεξιά του γωνία και έδιωξε τη μπάλα. Ο Ολυμπιακός απάντησε με δύο εκτελέσεις φάουλ του Φορτούνη στο 11' και στο 13', όμως ο Λόπεθ φώναξε παρών. Η Βέροια έδινε χώρο στους "ερυθρόλευκους" και έφευγε γρήγορα στις αντεπιθέσεις. Από μια τέτοια λίγο έλειψε να έρθει το γκολ στο 28' όμως το σουτ του Ναζλίδη δεν ήταν καλό.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Σίλβα πέρασε στο ματς τον Ερνάνι αντί του Πάρντο. Μια αλλαγή που έμελλε να τον δικαιώσει λίγα λεπτά αργότερα. Στο 55' ο ακραίος του Ολυμπιακού έκανε το παράλληλο γύρισμα, ο Λόπεθ πήγε να διώξει όμως έστειλε τη μπάλα πάνω στον Ιντέγε κι αυτή κατέληξε στα δίχτυα. Παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για χέρι, το γκολ μέτρησε κανονικά. Χάρη σε μια ακόμη... έμπνευση του Σίλβα ο Ολυμπιακός έφτασε και στο 0-2. Στο 72' ο Πορτογάλος κόουτς πέρασε στο ματς τον Ντουρμάζ στη θέση του Σεμπά και δύο λεπτά αργότερα ο Σουηδός χρίστηκε σκόρερ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να "παγώσουν" το ρυθμό και να μην επιτρέψουν στους παίκτες της Βέροιας να ξαναμπούν στο ματς. Στο 78' θα μπορούσαν να κάνουν τρία τα τέρματά τους, όμως το σουτ του Ιντέγε από πλεονεκτική θέση ήταν άστοχο. Στο 87' ο Ιμπραχίμ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για τάκλιν πάνω στον Ερνάνι και κάπου εκεί "έσβησαν" και οι τελευταίες ελπίδες της Βέροιας. Ο Ολυμπιακός έκανε το εννιά στα εννιά και πάει με την αυτοπεποίθηση στα ύψη για το ματς της Τετάρτης (4/11) κόντρα στη Ντιναμό.

MVP

Ο Ρομπέρτο κράτησε τον Ολυμπιακό όρθιο στο πέμπτο λεπτό με μία απίστευτη απόκρουση. Ο Ισπανός έδειξε την κλάση του όποτε χρειάστηκε, σε ένα ματς που το αμυντικό δίδυμο των "ερυθρολεύκων" έκανε λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες της Βέροιας να απειλήσουν.

Αδύναμος κρίκος

Περίμενε περισσότερα από τον Αμπντούν η Βέροια, ειδικά σε μια αναμέτρηση όπως αυτή. Ο Αλγερινός είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης της ομάδας, αλλά κάτι τέτοιο δεν φάνηκε. Παράλληλα, τα... "γαλλικά" που ξεστόμισε την ώρα της αλλαγής του προς τον προπονητή του, του αφαιρούν ακόμη περισσότερους πόντους.

Σχόλιο

Ακόμη και σε μια μέτρια ημέρα ο Ολυμπιακός ξέρει τον τρόπο να παίρνει τη νίκη. Η Βέροια στάθηκε καλά για ένα ημίχρονο, όμως έδειξε να αποπροσανατολίζεται μετά το γκολ που δέχθηκε από τον Ιντέγε. Μάλιστα υπήρξε κι ένα σκηνικό μεταξύ Αμντούν και Γεωργιάδη την ώρα της αλλαγής του.

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα δεν χρειάστηκε να ιδρώσει πολύ κι έτσι μετά το 2-0 έκανε και διαχείριση δυνάμεων ενόψει του αγώνα για το Champions League με τη Ντιναμό. Η αλήθεια είναι πως του βγήκαν και οι αλλαγές του Πορτογάλου κόουτς, μιας και τόσο ο Ερνάνι, όσο και ο Ντουρμάζ ήταν πρωταγωνιστές στα γκολ. Πλέον έφτασαν τις εννιά νίκες σε ισάριθμους αγώνες και δείχνει ότι αν συνεχίσει έτσι θα κάνει... περίπατο στο πρωτάθλημα.

Δείτε το 0-1 (58'):

Δείτε το 0-2 (74'):

Τα στιγμιότυπα του αγώνα:

Οι συνθέσεις:

Βέροια: Λόπεθ, Μαλόν, Ετζενγκουέλε, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Ιμπραχίμ, Άρτσε (72' Σιώντης), Μαγιέφσκι, Ναζλίδης (61' Νέτο), Καϊκούτ, Αμπντούν (75' Μερεμπασβίλι)

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Πάρντο (46' Ερνάνι), Φορτούνης (84' Φινμπόγκασον), Σεμπά (72' Ντουρμάζ), Ιντέγε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Super League 2015-2016

Το LIVE του αγώνα

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK