Με γκολ του Βέλλιου (ο οποίος είχε μπει στο ματς στο 86') στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ο Ηρακλής απέφυγε την ήττα από τον Ατρόμητο που είχε προηγηθεί με 2-0! Εξαιρετικό το παιχνίδι στο Καυταντζόγλειο, με δεκάδες χαμένες ευκαιρίες, αλλά και αποδοκιμασίες που στο τέλος μετριάστηκαν. Μπρίτο και Περόνε έδωσαν στο πρώτο εικοσάλεπτο προβάδισμα δύο γκολ στους φιλοξενούμενους , ενώ ο Ιάκομπ είχε μειώσει στις αρχές στις επανάληψης.
Σχετικά linksPhotostories
Η εικόνα του αγώνα
Ο Ηρακλής μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο πεντάλεπτο απώλεσε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες με τον Μιλάνο και τον Ντίκα. Το ξεκίνημα αυτό μαρτυρούσε διαφορετικά πράγματα από αυτά που διαδραματίστηκαν στη συνέχεια εντός του αγωνιστικού χώρου. Κι αυτό, διότι μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Ατρόμητος πήρε μπρος.
Η ομάδα του Γιώργου Δώνη έστειλε το μήνυμα στο 11' με τον Αναστασάκο, αλλά αυτό δεν ελήφθη από τους γηπεδούχους. Έτσι, στο 19' οι Περιστεριώτες άνοιξαν το σκορ με τον Μπρίτο, που έμεινε όρθιος στο επίμονο μαρκάρισμα του Μάρτος και νίκησε τον Κοβαλέφσκι. Ο Ηρακλής επιχείρησε να αντιδράσει άμεσα, αλλά ήταν άτυχος, αλλά το σουτ του Παπαστεριανού κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.
ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ
2': Σουτ του Μιλάνο από το ύψος της περιοχής περνά ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Μιχαηλίδη.
5': Ο Ντίκα πλασάρει στην ανυπεράσπιστη εστία του Μιχαηλίδη, αλλά βλέπει τη μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι και άουτ.
11': Σέντρα του Μπρίτο από αριστερά και προς τον αφύλαχτο Αναστασάκο, ο οποίος πιάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και τη στέλνει στην αγκαλιά του Κοβαλέφσκι.
19' ΓΚΟΛ: Ο Ατρόμητος ανοίγει το σκορ με τον Μπρίτο, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Κοβαλέφσκι και πλάσαρε ιδανικά.
21': Ο Ηρακλής φτάνει κοντά στην άμεση ισοφάριση, αλλά το σουτ του Παπαστεριανού θα τραντάξει το δοκάρι του Μιχαηλίδη και θα καταλήξει άουτ.
22' ΓΚΟΛ: Ο Ατρόμητος διπλασιάζει τα τέρματα του! Λάθος του Γιαννούλη στην περιοχή, ο Μπρίτο μεταβιβάζει άψογα στον Περόνε ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.
40': Κοντά σε τρίτο γκολ οι φιλοξενούμενοι, με τους Περόνε, Αναστασάκο να συνδιάζονται ωραία, αλλά ο τελευταίος να μην καταφέρνει να νικήσει τον Κοβαλέφσκι.
45': Άλλη μια καλή στιγμή για τον Ατρόμητο, με τον Περόνε να αποφεύγει δύο φορές τον Κατσαμπή, να πασάρει στον Φαβάλι ο οποίος με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα άουτ.
55' ΓΚΟΛ: Ο Ηρακλής μπαίνει ξανά στο παιχνίδι, μειώνοντας το σκορ με ιδανικό πλασέ του Ιάκομπ που νίκησε εύκολα τον Μιχαηλίδη.
66': Ο Μιλάνο βγαίνει τετ-α-τετ αλλά πλασάρει πάνω στον Μιχαηλίδη που διώχνει σε κόρνερ.
68': Σουτ του Περόνε από πολύ καλή θέση, μπλοκάρει ο Κοβαλέφσκι.
73': Μόνος του μέσα στην περιοχή του Ηρακλή ο Φαβάλι, σουτάρει αλλά δεν καταφέρνει να νικήσει τον Κοβαλέφσκι.
88': Καλό σουτ του Επστάιν, ο Μιχαηλίδης έστω και δύσκολα θα διώξει σε κόρνερ.
93' ΓΚΟΛ: Ο Ηρακλής ισοφαρίζει στο πρότελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων! Ο προωθημένος Κοβαλέφσκι πασάρει με το κεφάλι στο Βέλλιο ο οποίος σουτάρει εύστοχα για το 2-2.
94': Ο διαιτητής ορθώς ακυρώνει γκολ του Ιάκομπ για φάουλ πάνω στον Μιχαηλίδη.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο 22' ήρθε το 0-2. Η άμυνα του "γηραιού" ολιγώρησε για άλλη μια φορά. Ο Γιαννούλης έδιωξε άσχημα πάνω στον Σαρμιέντο, ο οποίος πάσαρε άμεσα στον Μπρίτο. Ο τελευταίος πρόσφερε ωραία μπαλιά στον Περόνε και με διαγώνιο πλασέ ο Κοβαλέφσκι νικήθηκε για δεύτερη φορά.
Με την ψυχολογία στα ύψη πλέον, οι φιλοξενούμενοι έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο απέναντι σε έναν Ηρακλή που τα είχε χαμένα, οι παίκτες του οποίου μάλιστα άρχισαν να αντιλαμβάνονται την έντονη δυσαρέσκεια της εξέδρας που άρχισε να αποδοκιμάζει. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Ατρόμητο να χάνει άλλες δύο αξιόλογες ευκαιρίες, με τον Αναστασάκο και τον Φαβάλι στο 40' και στο 45' αντίστοιχα.
Στην επανάληψη ο Ηρακλής βγήκε μπροστά και κατέβαλε την ύστατη προσπάθεια να αντιδράσει με ουσία, δηλαδή με γκολ. Το κατάφερε σχετικά νωρίς (55'), με τον Ιάκομπ να πλασάρει ψύχραιμα τον Μιχαηλίδη. Από το σημείο αυτό και έπειτα, το παιχνίδι άνοιξε και οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη.
Ο Μιλάνο απείλησε στο 66', ο Περόνε απάντησε στο 68', ενώ στο 73' ο Φαβάλι χάνει μοναδική ευκαιρία. Ο Ηρακλής συνέχιζε να πιέζει και έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση τόσο στο 87' με τον Ιάκομπ, όσο και στο 88' με τον Επστάιν. Και αφού ο Ατρόμητος δεν καθάρισε το ματς στο στο 90', όταν είχε την ευκαιρία με τον Φαβάλι, το πλήρωσε με απώλεια δύο βαθμών.
Ήταν το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν από κόρνερ του Επστάιν, ο Κοβαλέφσκι που είχε προωθηθεί πήρε την κεφαλιά και έστρωσε στον Βέλλιο που ισοφάρισε με προβολή. Ακολούθησε πανδαιμόνιο και αποθέωση του σκόρερ, διότι: Είχε μπει στον αγώνα μόλις στο 86' στη θέση του Γιαννούλη, ενώ σκόραρε για δεύτερη συνεχή αγωνιστική και μάλιστα πάλι στις καθυστερήσεις (όπως έκανε, δηλαδή, στο Καραϊσκάκη).
Η αυτοκτονία του Ατρομήτου παραλίγο να ολοκληρωθεί με ακαριαίο θάνατο στο 94', αλλά στάθηκε τυχερός, καθώς ο Ιάκομπ έκανε φάουλ πάνω στον Μιχαηλίδη και ο Κωνσταντινέας ακύρωσε ορθότατα το γκολ του.
Το κλειδί του αγώνα
Ο Ηρακλής δεν απογοητεύτηκε όσο ίσως θα περίμεναν οι φιλοξενούμενοι και πάλεψε μέχρι τέλους για να αποφύγει την ήττα. Το γεγονός ότι μείωσε νωρίς στην επανάληψη ήταν σημαντικό για τις ελπίδες που αναπτερώθηκαν και που δικαιώθηκαν τελικά στις καθυστερήσεις.
MVP
Ο 17χρονος Απόστολος Βέλλιος κλέβει την παράσταση για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική και χαρίζει άλλον ένα βαθμό στον Ηρακλή, όπως είχε κάνει και κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο μικρός αποτελεί κεφάλαιο για τον "γηραιό" και πιθανόν να έπρεπε να ξεκινά βασικός.
Ο αδύναμος κρίκος
Η άμυνα του Ηρακλή δεν ανταποκρίθηκε ως όφειλε και η μεσοεπιθετική γραμμή του Ατρομήτου την εξέθεσε πολλάκις. Ασυνεννοησία και έλλειψη αλληλοκάλυψης ήταν τα στοιχεία που τη χαρακτήρισαν και που θα μπορούσαν να στοιχίσουν μια οδυνηρή ήττα για τον "γηραιό".
Διαιτητής: Π. Κωνσταντινέας
Βοηθοί: Π. Τρύφων, Η. Αλεξάς