Άδεια σε τέσσερις ΠΑΕ, οριστική "πόρτα" σε ΠΑΣ!

Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης έκανε την Παρασκευή δεκτές τις εφέσεις του ΟΦΗ, του Εργοτέλη, του Πλατανιά και της Βέροιας και τους χορήγησε άδεια για το πρωτάθλημα 2014-2015. Η μοναδική ομάδα της οποίας ο φάκελος απορρίφθηκε και σε δεύτερο βαθμό ήταν του ΠΑΣ Γιάννινα στον οποίο επιβάλλεται περιορισμός στις μεταγραφές. Ο Πανιώνιος δεν είχε ασκήσει έφεση.

Άδεια σε τέσσερις ΠΑΕ, οριστική "πόρτα" σε ΠΑΣ!
INTIME SPORTS

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και η ΠΑΕ Πανιώνιος, είναι οι δύο ομάδες της Super League που θα αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα χωρίς άδεια. Οι Γιαννιώτες άσκησαν έφεση αλλά η αρμόδια επιτροπή έκρινε την Παρασκευή ότι ορθώς δεν έλαβε άδεια από τον πρώτο βαθμό, ενώ προφανώς δεν βελτίωσαν και τη θέση τους. Έτσι η έφεση της ομάδας του Γιώργου Χριστοβασίλη απορρίφθηκε.

Η Νεοσμυρνιώτες από την πλευρά τους, δεν είχαν προχωρήσει καν σε έφεση, αποδεχόμενοι τη μοίρα τους ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις προϋποθέσεις του κανονισμού και θα αγωνιστούν και φέτος χωρίς άδεια.

Το δευτεροβάθμιο όργανο αδειοδότησης απέρριψε και την έφεση του Άρη, ωστόσο η υπόθεση του δεν είχε ουσία μια και οι "κίτρινοι" δεν θα αγωνίζονται του χρόνου στη Super League.

Αντίθετα, οι άλλες τέσσερις ομάδες που δεν είχαν αδειοδοτηθεί από το πρωτοβάθμιο όργανο, κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα και να πείσουν την επιτροπή εφέσεων ότι πληρούν τις προϋποθέσεις. Έτσι τόσο οι τρεις Κρητικές ΠΑΕ (ΟΦΗ, Εργοτέλης, Πλατανιάς), όσο και η Βέροια, έλαβαν άδεια και δεν θα υποστούν κυρώσεις.

Θυμίζουμε ότι οι ποινές που ισχύουν για τους μη αδειοδοτημένους και θα επιβληθούν σε ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιο, είναι οι εξής:

α) Δεν μπορούν να αποκτήσουν περισσότερους από 3 ποδοσφαιριστές άνω των 24 ετών οιασδήποτε εθνικότητας,

β) Δεν μπορούν να προχωρήσουν σε περισσότερες από 2 ανανεώσεις/επεκτάσεις συμβολαίων για ποδοσφαιριστές άνω των 24 ετών οιασδήποτε εθνικότητας,

γ) Μπορούν να αποκτήσουν απεριόριστους Έλληνες ποδοσφαιριστές κάτω των 24 ετών,

δ) Τους παρακρατείται από τη Super League το 20% από τα έσοδά τους από τηλεοπτικά και λοιπά δικαιώματα δικαιωμάτων, το οποίο θα καταβάλλεται σε εξόφληση υποχρεώσεων της ΠΑΕ προς ποδοσφαιριστές και προπονητές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK