"Πόρτα" σε επτά ΠΑΕ!

Επτά ΠΑΕ της Super League δεν πήραν άδεια από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ! Πρόκειται για τις ΠΑΕ: Βέροια, ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς, Εργοτέλης, Άρης, Πανιώνιος και ΟΦΗ! Πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και αδειοδοτούνται οι ΠΑΕ: Απόλλων, Καλλονή, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Λεβαδειακός, Αστέρας Τρ., Παναιτωλικός, Ξάνθη, ΠΑΟΚ, Πανθρακικός και Παναθηναϊκός.

"Πόρτα" σε επτά ΠΑΕ!

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ κατά την διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Super League και όπως ανακοίνωσε τη Μ.Τρίτη χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: Απόλλων, Καλλονή, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Λεβαδειακός, Αστέρας Τρ., Παναιτωλικός, Ξάνθη, ΠΑΟΚ, Πανθρακικός και Παναθηναϊκός.

Παράλληλα, επειδή δεν πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο Κανονισμός Αδειοδότησης και έπειτα από αρνητική εισήγηση του διευθυντή αδειοδότησης, Γιώργου Δημητρίου, η Επιτροπή δεν χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: Βέροια, ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς, Εργοτέλης, Άρης, Πανιώνιος και ΟΦΗ.

Τι συμβαίνει από εδώ και πέρα και ποιες οι ποινές

Σε σχέση με τις αποφάσεις που έλαβε η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

1) Κατά των αποφάσεων αυτών, οι επτά ΠΑΕ που δεν αδειοδοτήθηκαν έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση εντός πέντε ημερών, προκειμένου ο φάκελός τους να επανεξεταστεί από την Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης. Το δευτεροβάθμιο όργανο εξετάζει τον ίδιο φάκελο και όχι κάποιον νέο στον οποίο έχουν προστεθεί στοιχεία.

2) Οι ποινές για τις ομάδες που τελεσίδικα δεν θα εξασφαλίσουν την άδεια είναι οι εξής:

α) Δεν μπορούν να αποκτήσουν περισσότερους από 3 ποδοσφαιριστές άνω των 24 ετών οιασδήποτε εθνικότητας, β) Δεν μπορούν να προχωρήσουν σε περισσότερες από 2 ανανεώσεις/επεκτάσεις συμβολαίων για ποδοσφαιριστές άνω των 24 ετών οιασδήποτε εθνικότητας, γ) Μπορούν να αποκτήσουν απεριόριστους Έλληνες ποδοσφαιριστές κάτω των 24 ετών, δ) Τους παρακρατείται από τη Super League το 20% από τα έσοδά τους από τηλεοπτικά και λοιπά δικαιώματα δικαιωμάτων, το οποίο θα καταβάλλεται σε εξόφληση υποχρεώσεων της ΠΑΕ προς ποδοσφαιριστές και προπονητές.

3) Ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης ΔΕΝ εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ της Super League. Τον τελευταίο λόγο για τη συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα τον έχει η UEFA, όπως συνέβη και πέρυσι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK