ΑΕΚ - Πόγκον 3-0

Η ΑΕΚ νίκησε 3-0 την Πόγκον στο τέταρτο και τελευταίο φιλικό της επί πολωνικού εδάφους.

ΑΕΚ - Πόγκον 3-0

Ο Τιμούρ Κετσπάγια παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-2-3-1 (όπως στα περισσότερα φιλικά της) και τους: Ανέστη, Γκάλο, Κολοβέτσιο, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Βάργκας, Μάνταλο, Μπαρμπόζα και Αραβίδη.

Το πρώτο μέρος δεν μας προσέφερε κάτι το ιδιαίτερο σχετικά με τα προηγούμενα φιλικά. Η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε από την πολωνική ομάδα, δεν αντιμετώπισε προβλήματα πίσω, αλλά πάλι δεν έβγαλε πολλές φάσεις μπροστά, πάλι δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητική.

Είναι χαρακτηριστικό πως μία καλή στιγμή είχε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Αυτή του 30ου λεπτού όταν μετά από μπαλιά του Ντίντακ, ο Μάνταλος κινήθηκε σε θέση φορ, έπιασε το μονοκόμματο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση διαφοροποιήθηκε. Κλισέ, αλλά αλήθεια. Βλέπετε, οι δύο ομάδες προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές (ο Κετσπάγια έβαλε τους Γαλανόπουλο, Μπακασέτα, Πέκχαρτ, Πλατέλλα, Ντίας, Μπακάκη, Λαμπρόπουλο, Ζόριτς και Τζανετόπουλο), με αποτέλεσμα το παιχνίδι να ανοίξει και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για γκολ.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που το εκμεταλλεύτηκε. Ούσα κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο και χωρίς να δέχεται απειλές, έφτασε στο δεύτερο τέρμα στο 75ο λεπτό. Ο Πέκχαρτ αστόχησε από κοντά και μπροστά στον γκολκίπερ των αντιπάλων, ο οποίος απέκρουσε, αλλά η μπάλα πήγε στον Μπακασέτα που πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε προ κενής εστίας.

Έξι λεπτά αργότερα ήρθε και τρίτο γκολ για την ελληνική ομάδα. Ο Πλατέλλας βρέθηκε στην περιοχή της Πογκόν από τη δεξιά πλευρά, έκανε το γύρισμα, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ντίμπιετς και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του.

Το 3-0 δεν άλλαξε, η ΑΕΚ άρεσε στο τελευταίο της φιλικό επί πολωνικού εδάφους και πλέον περιμένει να μάθει την Παρασκευή (τη μέρα που η αποστολή επιστρέφει στην Ελλάδα) τον αντίπαλό της στο Europa League. Πρόβα τζενεράλε, πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, με τον Άρη Λεμεσού στις 20 Ιουλίου.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: 22. Ανέστης (46' 1. Μπάρκας) 12. Γκάλο (65' 27. Μπακάκης) 26. Κολοβέτσιος (83' 15. Σβάρνας) 19. Τσιγκρίνσκι (65' 5. Λαμπρόπουλος) 23. Ντίντακ (65' 3. Ντίας) 8. Σιμόες (55' 25. Γαλανόπουλος) 18. Γιόχανσον (65' 55. Τζανετόπουλος) 9. Βάργκας (75' 17. Ζόριτς) 20. Μάνταλος (55' 33. Μπακασέτας) 7. Μπαρμπόσα (61' 11. Πλατέλλας) 21. Αραβίδης (55' 14. Πέκχαρτ)

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK