Ντίας: Κατάσταση lose-lose για την ΑΕΚ!

Η μακρά περίοδος που περιμένει η ΑΕΚ τον Ντίας λαμβάνει σιγά-σιγά τέλος και η υπόθεση αναμένεται να κλείσει πολύ σύντομα με θετικό ή αρνητικό πρόσημο. Το θέμα είναι τι κάνει η ΑΕΚ παραπέρα.Ο Άκης Γεωργίου καταγράφει την όχι και τόσο ρόδινη "κιτρινόμαυρη" πραγματικότητα.

Ντίας: Κατάσταση lose-lose για την ΑΕΚ!

Η περίπτωση της απόκτησης του Χόρχε Περέιρα Ντίας από την ΑΕΚ εξελίχθηκε σε σήριαλ για την «Ένωση» αφού τραβάει εβδομάδες και λύση δεν έχει βρεθεί, με μια βασική ανάγκη για την ομάδα (όπως η επιτακτική απόκτηση επιθετικού) να μένει πίσω και να υπάρχει κόστος σε αγωνιστικό επίπεδο. Ο Αργεντίνος εδώ και καιρό διαπραγματεύεται με την Τζοχόρ για να πάρει κάποια χρήματα, οι Μαλαισιανοί προσπαθούν να γλιτώσουν ένα ποσό με αποτέλεσμα να γίνεται ένα μακρόσυρτο παζάρι που αφήνει εκτεθειμένη… την ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ δεν έχει τρέξει (τουλάχιστον σε προχωρημένο επίπεδο) άλλες λύσεις για την επίθεση αφού οι άνθρωποι που έχουν στα χέρια της τις τύχες του αγωνιστικού σχεδιασμού πόνταραν πάνω στον Ντίας και στη συμφωνία που είχαν μαζί του θεωρώντας ότι από τη στιγμή που έχουν τη συγκατάθεση του ποδοσφαιριστή η υπόθεση θα προχωρήσει. Τελικά κάτι τέτοιο δε συνέβη, το θέμα τραβάει και η ΑΕΚ μπήκε στην επανέναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της χωρίς τον ποδοσφαιριστή που είπε περισσότερο ανάγκη.

Από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ διάθεση να καλυφθεί το ποσό που οφείλει η Τζοχόρ στον Ντίας (ή μέρος του ποσού) προκειμένου να επισπευστεί η όλη ιστορία, τουλάχιστον για την ώρα δεν προκύπτει. Το να προκύψει κάτι τέτοιο στη συνέχεια ελλείψει εναλλακτικών δεν μπορεί να αποκλειστεί, όμως αν συμβεί θα είναι η απίθανη εξαίρεση γιατί στην ΠΑΕ δεν έχουν δείξει τέτοια δείγματα στο πρόσφατο παρελθόν, αφού η λογική που προτιμάται στο οικονομικό κομμάτι είναι «αν υπάρχει δυνατότητα να κοπεί κάτι, κόβεται» άσχετα αν αυτό έχει κόστος για την ομάδα.

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Βέβαια πέραν των οικονομικών αδυναμιών που είναι σε κάθε περίπτωση δεδομένες, υπάρχει και θέμα ικανότητας των ανθρώπων που ασχολούνται με τον αγωνιστικό σχεδιασμό. Το αποτέλεσμα που μένει και δεν αλλάζει είναι ότι ακόμα και αν αποκτηθεί ο -ανέτοιμος- Ντίας, θα χρειαστεί ένα χρονικό περιθώριο μέχρι να είναι έτοιμος και να αποκτήσει ρυθμό, κάτι που σημαίνει πως σε άμεσο επίπεδο η ΑΕΚ τον ξεχνάει.

Με λίγα λόγια μοιάζει να συγκεντρώνει πολύ μικρές πιθανότητες το ενδεχόμενο να αποκτήσει έναν επιθετικό η ομάδα ο οποίος θα μπορεί να τη βοηθήσει στο άμεσο και φλέγον διάστημα που διανύουμε με τα πολλά ματς και την οριακή κατάσταση. Το μπάτζετ είναι συγκεκριμένο κάτι που αποτελεί μόνιμο εμπόδιο στα μεταγραφικά της ΑΕΚ, όμως και οι άνθρωποι που «τρέχουν» την κατάσταση και δουλεύουν στο συγκεκριμένο κομμάτι (Μαϊστόροβιτς) ήξεραν τα δεδομένα και τις συνθήκες, δέχτηκαν να δουλέψουν με αυτά, άρα θα έπρεπε να είχαν κάνει καλύτερα τη δουλειά τους και να έχουν προχωρημένες εναλλακτικές χωρίς να εκτίθεται ο σύλλογος επί εβδομάδες περιμένοντας τα νέα από τη Μαλαισία και μένοντας με τον -αξιοπρεπή- Πέκχαρτ για πρώτο επιθετικό.

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ-ΑΥΡΙΟ ΘΕΤΙΚΑ Ή ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΤΙΑΣ

Όπως και να έχει, η ιστορία θα γράψει αυτό που θα γίνει και όχι αυτά που μεσολαβούν μέχρι να γίνει. Το σίγουρο είναι πως η ΑΕΚ δεν είναι διατεθειμένη να περιμένει τον Ντίας αν τραβήξει κι άλλο η κατάσταση, κάτι που σημαίνει πως τα πάντα με τον Αργεντίνο επιθετικό θα ξεκαθαρίσουν είτε θετικά, είτε αρνητικά στις επόμενες μέρες (πιθανότατα και ώρες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αφήνει τις αλχημείες και πάει πιο ορθολογικά στη Λεωφόρο ο Μοράις
Με τη βοήθεια του... Θεού στο ντέρμπι η ΑΕΚ
Τα περιττά κιλά του Αϊντάρεβιτς ήταν τελικά... περισσότερα
Ο Ζήκος, η ένταση με τον Μπάγεβιτς και το νέο πλάνο

News 24/7

24MEDIA NETWORK