Αφιέρωσε την προπόνηση στα στημένα ο Πογέτ

Ο Γκας Πογέτ έριξε το βάρος στα στημένα στην χθεσινή προπόνηση της ΑΕΚ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ομάδας ενόψει του αγώνα στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο.

Αφιέρωσε την προπόνηση στα στημένα ο Πογέτ
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ στον αγώνα της περασμένης Κυριακής απέναντι στην Καλλονή έβγαλε κάποιες αδυναμίες στις στημένες φάσεις, καθώς όλες οι απειλητικές στιγμές των φιλοξενουμένων στο ματς προήλθαν από στημένες μπάλες. Ο Γκας Πογέτ αρχικά προανήγγειλε το... συμμάζεμα της κατάστασης και στη συνέχεια προχώρησε στην προσπάθεια για βελτίωση της ομάδας του στον συγκεκριμένο τομέα.

Συγκεκριμένα, στη χθεσινή προπόνηση, ο Ουρουγουανός τεχνικός δούλεψε με τους ποδοσφαιριστές που υπολογίζονται για τον αγώνα με τον Πανιώνιο πάνω στις στημένες φάσεις. Οι ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» συμμετείχαν σε ασκήσεις με εκτελέσεις κόρνερ, φάουλ και δέχτηκαν τις παρατηρήσεις του Πογέτ για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργούν, τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι.

Βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας στα στημένα

Ο Ουρουγουανός τεχνικός δε θέλει να βλέπει αμυντική λειτουργία στα στημένα όπως αυτή της περασμένης Κυριακής με την Καλλονή, κάτι που επικοινώνησε με αρκετούς τρόπους μεσοβδόμαδα και για αυτό το λόγο αφιέρωσε μία ολόκληρη προπόνηση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Γεγονός απολύτως λογικό αφού είναι... αμαρτία να τρως δύσκολα φάση σε κανονική ροή αγώνα και να κινδυνεύεις από μία κακή εκτίμηση στα στημένα.

Θέλει το εύκολο γκολ

Πέραν από την ανάγκη για βελτίωση της λειτουργίας της ΑΕΚ στα στημένα στο αμυντικό κομμάτι, καθοριστικής σημασίας -ειδικά για τον νέο τρόπο παιχνιδιού της- είναι η βελτίωση και στο επιθετικό κομμάτι, καθώς με αυτό τον τρόπο μπορούν να έρθει ένα εύκολο γκολ. Σημαντικό για μια ομάδα όπως η ΑΕΚ του Πογέτ, που δίνει χώρο στον αντίπαλο και τον πιέζει στο δικό της μισό γήπεδο. Σε ότι έχει να κάνει με τους εκτελεστές ο Πογέτ τσέκαρε για περισσότερη ώρα τους Μπαρμπόσα και Μάνταλο.

Ενδεκάδα, πρόσωπα και διάταξη

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα πρόσωπα και τη διάταξη που πρόκειται να επιλέξει στο ματς της Νέας Σμύρνης, ο Πογέτ κράτησε για μία ακόμα μέρα κλειστά τα χαρτιά του. Από τα όσα έδειξε επί χόρτου στα Σπάτα την Πέμπτη δεν προκύπτει κάποιο συμπέρασμα ως προς τις επιλογές (ή τις σκέψεις) του Ουρουγουανού αφού δούλεψε με το σύνολο των παικτών που προτίθεται να πάρει μαζί στην αποστολή. Το θετικό για τον κόουτς είναι ότι έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του καθώς δεν υπάρχει ούτε τιμωρημένος, ούτε τραυματίας.

Η σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ είναι προγραμματισμένη για τις 10:30 το πρωί ενώ μετά το τέλος της ο Γκας Πογέτ θα ανακοινώσει την αποστολή για τον αγώνα στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK