Ακούει Σιδηρόπουλο και… τρέχει

Η ΑΕΚ που δεν παίρνει ούτε βαθμό όταν την σφυρίζει ο διεθνής ρέφερι με τον ΠΑΟΚ, ο Μελισσανίδης που τον εμπιστεύεται τυφλά και πως ο ορισμός του ως "κοινής αποδοχής" την Κυριακή στην Τούμπα, τον βγάζει νοκ άουτ για το ντέρμπι των αιωνίων που ακολουθεί.

Ακούει Σιδηρόπουλο και… τρέχει
Σιδηρόπουλος διαιτητής ντέρμπι

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος παίρνει... επ' ώμου τα ντέρμπι στο φετινό πρωτάθλημα αφού έπειτα από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ , όπου οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν εύκολα 3-0 (δεν είχε αποβάλει τον Πατίτο για εκτός φάσης μαρκάρισμα στον Φιγκέϊρας), ορίστηκε και στην κυριακάτικη αναμέτρηση της "Ένωσης" με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Βοηθοί του Σιδηρόπουλου θα είναι οι Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας) και Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας) που ανήκουν στο ευρωπαϊκό τιμ του Δωδεκανήσιου ρέφερι (έχει γεννηθεί στην Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με τον αστικό μύθο όταν ήταν μικρός υποστήριζε τον ΠΑΟΚ). Τέταρτος θα είναι ο Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας) και παρατηρητής ο Δημήτριος Καλύβας.

Βέβαια ο ορισμός Σιδηρόπουλου ουσιαστικά “ακυρώνει” την υποψηφιότητά του για το ντέρμπι των αιωνίων που ακολουθεί στις 6 Νοεμβρίου. Τυπικά δεν υπάρχει θέμα από πλευράς κανονισμού διαιτησίας, αλλά ουσιαστικά δεν μπορεί ένας διαιτητής, έστω κι αν είναι ο καλύτερος, να σφυρίζει όλα τα ντέρμπι και μάλιστα συνεχόμενα.

Κατά συνέπεια γίνεται τώρα το... χατήρι των Σαββίδη – Μελισσανίδη που ήθελαν Σιδηρόπουλο στην Τούμπα, στο ντέρμπι των “δικεφάλων” κι αυτός που θα μείνει... μπουκάλα είναι ο Αλαφούζος που απριόρι προτιμούσε τον ρεφερι του Συνδέσμου Δωδεκανήσου για το μάτς του Παναθηναϊκού στο “Καραισκάκης”.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως ο Σιδηρόπουλος έχει προλάβει να δημιουργήσει αρνητική παράδοση για την ΑΕΚ στα παιχνίδια της με τον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, σε τρία ντέρμπι με τον “δικέφαλο” του βορρά με αυτόν διαιτητή μετράει ισάριθμες ήττες με απολογισμό 2-6 γκολ! Θυμίζουμε πως στο αντίστοιχο ματς της περσινής σεζόν,ο Σιδηρόπουλος αρνήθηκε στην ΑΕΚ μαρς πέναλτι ενώ στο γκολ του ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί επιθετικό φαουλ που επίσης δεν... είδε. Ο Δημητρης Μελισσανίδης πάντως, που ήταν στην Τούμπα ως φιλοξενούμενος του Ιβαν Σαββίδη, είχε καλύψει πλήρως τον Σιδηρόπουλο δίνοντας του μάλιστα συγχαρητήρια για την διαιτησία του (θεωρώντας προφανώς πως τα λάθη του ήταν ανθρώπινα).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του “τίγρη” τον Σεπτέμβριο του 2015 στο κανάλι τηςNova:" Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι, μια ωραία ατμόσφαιρα, μια ωραία φιλοξενία. Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν μας ικανοποιεί. Μπορώ να πω ότι ο διαιτητής ήταν άριστος, αν και ίσως η φάση του Σιμόες να ήταν πέναλτι, αλλά με τέτοιες διαιτησίες ομορφαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είμαι αισιόδοξος για την πορεία της ΑΕΚ.Το ποδόσφαιρο πρέπει να ενώνει και όχι να δημιουργούμε αντιπαλότητες και έχθρες.Συγχαρητήρια στον ΠΑΟ για τη νίκη τουκαι καλή συνέχεια στην Ευρώπη".

Η ΑΕΚ ΜΕ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

* Στις 18/5/2011 για την 4η αγωνιστική του β' γύρου των play offs ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει με 2-1 στην Τούμπα αν και στο 14' βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 από γκολ του Σκόκο. Ο Πάμπλο Γκαρσία στο 29' και ο Βιτόλο στο 37' είχαν σημειώσει την ανατροπή για τον "δικέφαλο" του βορρά που στον πάγκο είχε τον Μάκη Χάβο.

Οι δύο ομάδες είχαν τελειώσει τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολών του Γκαρσία στο 89ο λεπτό και του Μάκου στο 73’. Ο Σιδηρόπουλος είχε λάθη στον συγκεκριμένο αγώνα. Στο 23’ ο ΠΑΟΚ είχε ζητήσει πέναλτι σε ανατροπή του Λίνο από τον Μανωλάς ενώ η ΑΕΚ είχε διαμαρτυρηθεί για το χέρι του Ντιόπ στο φάουλ από το οποίο ο ΠΑΟΚ είχε ισοφαρίσει σε 1-1.

* Στις 29/01/12 η ΑΕΚ είχε υποδεχθεί τον "δικέφαλο" του Λάζλο Μπόλονι στο Ολυμπιακό Στάδιο που είχε νικήσει με 2-0 με δύο τέρματα του Γεωργιάδη στο 16ο λεπτό και του Αθανασιάδη στο 66ο.Στο 29’ η ΑΕΚ είχε ζητήσει πέναλτι σε ανατροπή του Σνάουτσνερ στον Λυμπερόπουλο αλλά ο Σιδηρόπουλος είχε δείξει «παίζεται» και είχε δικαιωθεί από τον παρατηρητή διαιτησίας.

* Στο περσινό πρωτάθλημα τέλος, στις 23/09/15, ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει την ΑΕΚ με 2-1 στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Αραβίδης στο 47' είχε σημειώσει το 0-1 και είχε απαντήσει για τον ΠΑΟΚ ο Ροντρίγκες στο 64' και ο Αθανασιάδης έξι λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα.

Στο 78ο λεπτό ο Σιδηρόπουλος δεν είχε δώσει πέναλτι στην ΑΕΚ σε ανατροπή του Σιμόες από τον Κάτσε. Ο άσος της «Ένωσης» είχε υποστεί κάκωση έσω πλάγιου συνδέσμου στο αριστερό γόνατο. Ο παρατηρητής: Μπέγκος (Αργολίδας) είχε παραπέμψει τον Σιδηρόπουλο που είχε τιμωρηθεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK