Ακραίοι... ειδικών συνθηκών

Οι ειδικές οδηγίες του Γκας Πογέτ σε Μπαρμπόσα και Μπουονανότε σε ότι έχει να κάνει με τις κινήσεις τους στο γήπεδο ως οι δύο ακραίοι στο καινούργιο 4-3-3.

Ακραίοι... ειδικών συνθηκών
INTIME SPORTS

Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα φτερά της επίθεσης της ΑΕΚ είναι αυτοί για τους οποίους έχει γίνει η μεγαλύτερη κουβέντα μέχρι στιγμής στη σεζόν. "Πώς θα χωρέσουν όλοι στην ενδεκάδα" και λοιπά ερωτήματα βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη στις συζητήσεις των ανθρώπων που κινούνται γύρω από τον Σύλλογο.

Μετά την απόφαση του Γκας Πογέτ να αλλάξει η ΑΕΚ την αγωνιστική της λογική, αλλάζουν και οι ρόλοι των ποδοσφαιριστών που θα τοποθετηθούν στα φτερά της επίθεσης, καθώς, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ουρουγουανού τεχνικού θα υπάρχουν κάποιες ιδιομορφίες.

Σε πρώτη φάση, η εντολή που έδωσε ο Πογέτ στους Έλντερ Μπαρμπόσα και Ντιέγκο Μπουονανότε, που προορίζονται να παίξουν ως ακραίοι στο 4-3-3 του Ουρουγουανού, αφορά την κίνησή τους στο γήπεδο. Ο τεχνικός της ΑΕΚ ζήτησε από τους Μπαρμπόσα-Μπουονανότε να συγκλίνουν προς τον άξονα για να έχουν ανεβάσματα οι ακραίοι μπακ προκειμένου οι τελευταίοι να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της ΑΕΚ και να μην… πέφτουν πάνω στους πρώτους.

Από τη στιγμή που η "Ένωση" διαθέτει ακραία μπακ που μπορούν να βοηθήσουν στο παιχνίδι της ομάδας από τη μέση και μπροστά (Γκάλο και Ντίντακ, όταν θα επιστρέψει ο Ισπανός) το παραπάνω σκεπτικό του Πογέτ έχει βάση, ενώ "κολλάει" και με τα χαρακτηριστικά των μεσοεπιθετικών. Ο Μπουονανότε μάλιστα, είχε τον ίδιο ακριβώς ρόλο στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του, όταν φορούσε ακόμα τη φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ.

Βέβαια ο Πογέτ, εξήγησε στους παίκτες του ότι όλα τα παραπάνω θα λαμβάνουν χώρα ανάλογα με την τροπή που παίρνει ο αγώνας, αφού κάθε παίκτης είναι υποχρεωμένος να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ομάδας τη δεδομένη στιγμή. Έτσι, ο Ουρουγουανός εξήγησε στους Μπουονανότε και Μπαρμπόσα ότι σε περίπτωση που οι συνθήκες του αγώνα… απαιτήσουν να ανταπεξέλθουν οι ακραίοι ως εξτρέμ (όταν π.χ. η ΑΕΚ θέλει να δώσει πλάτος στο παιχνίδι της), τότε θα πρέπει να μετατρέπονται σε πιο… εξτρέμ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK