Ανόρθωση - ΑΕΚ 3-0

Έπειτα από μία μέτρια εμφάνιση με πολλά λάθη και καμία ουσιαστική ευκαιρία για γκολ, η ΑΕΚ των πολλών νέων προσώπων ηττήθηκε με 3-0 από την Ανόρθωση, στο “Αντ. Παπαδόπουλος”. Τα γκολ των νικητών οι Εμίλ Ανγκέλοφ (8', 20') και Μιχαήλ (80').

Ανόρθωση - ΑΕΚ 3-0

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα του με πολλά νέα πρόσωπα συγκριτικά με τα προηγούμενα φιλικά παιχνίδια, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση που βρίσκονται.

Η υψηλή θερμοκρασία ήταν ο σημαντικότερος λόγος που οι δύο ομάδες δεν απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο, όμως αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τα πολλά αμυντικά κενά της ΑΕΚ.

Η "Ένωση" δεν μπόρεσε να κυκλοφορήσει καθόλου την μπάλα, ενώ οι μόνοι που προσπάθησαν να προκαλέσουν ρήγματα στους διοργανωτές του τουρνουά ήταν οι Λεονάρντο και Σιαλμάς. Ο νεαρός Τσίτας έτρεξε αρκετά, αλλά δεν βρέθηκε κοντά στο χώρο δράσης του.

Στα δύο γκολ του Ανγκέλοφ, η αμυντική γραμμή της ΑΕΚ (κυρίως η δεξιά πτέρυγα) εκτέθηκε ανεπανόρθωτα από τις ενέργειες του Λαμπόρδε, ενώ μεγάλη ευθύνη για το πρώτο τέρμα φέρει ο Κωνσταντόπουλος, που άργησε πολύ να επιχειρήσει "έξοδο".

Μετά το 2-0, οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ προσπάθησαν να πιέσουν, αλλά τα πολλά λάθη στην τελική μεταβίβαση δεν τους επέτρεψαν να μπουν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, τα ατού της Ανόρθωσης (Λαμπόρδε, Ρονκάτο, Ανγκέλοφ) σίγησαν, όμως, οι παίκτες της ΑΕΚ δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να ελαττώσουν τα αβίαστα λάθη τους και να απειλήσουν ουσιαστικά τον Κόζατσικ (και από το 72' τον Κωνσταντίνου).

Δύο από αυτά τα αβίαστα λάθη είχαν ως αποτέλεσμα η κυπριακή ομάδα να σημειώσει άλλο ένα γκολ και να έχει δοκάρι στο τελευταίο 10λεπτο του αγώνα.

Ο -πολύ κακός σήμερα- Κοντοές "πούλησε" την μπάλα στον Μιχαήλ, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε και την ολιγωρία του Κωνσταντόπουλου για να γράψει το τελικό 3-0.

Πέντε λεπτά αργότερα (στο 85'), ένα νέο τραγικό λάθος των αμυντικών της ΑΕΚ, αυτή τη φορά από τον Γεωργέα, λίγο έλειψε να κάνει ακόμα πιο βαριά την ήττα. Τελικά, το σουτ του Μιχαήλ τράνταξε το δοκάρι του -ανήμπορου να αντιδράσει- Κωνσταντόπουλου.

Φάσεις και γκολ:

8ο λεπτό:

20ό λεπτό:

31ο λεπτό:

Το live του αγώνα:

News 24/7

24MEDIA NETWORK