Αραούχο-Μπαρμπόζα: Τέτοιες μεταγραφές θέλει η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ επιστρέφει στην κανονικότητα! Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τις χειμερινές μεταγραφές της Ένωση και στέκεται κυρίως στη λογική με την οποία γίνονται.

Αραούχο-Μπαρμπόζα: Τέτοιες μεταγραφές θέλει η ΑΕΚ

Ο Σέρχιο Αραούχο θα ταξιδέψει για την Ελλάδα την Πέμπτη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την έναρξη του δανεισμού του στην ΑΕΚ, αρχικά μέχρι το καλοκαίρι και στη συνέχεια με οψιόν επέκτασης ως το τέλος της σεζόν 2016-17. Ο Αργεντίνος φορ, που στη Λας Πάλμας έκανε σεζόν στις οποίες "μάτωσε" τα δίχτυα, προορίζεται για την κορυφή της επίθεσης και θεωρείται πως θα είναι ένας ελαφρύς επιθετικός, αρκετά κοντρολαρισμένος και με έφεση στο σκοράρισμα. Χαρακτηριστικά που λείπουν από το ρόστερ της ΑΕΚ και έρχεται να τα καλύψει ο πιο ποιοτικός, με γεμάτες χρονιές και σε καλή ηλικία επιθετικός που έχει περάσει από τα Σπάτα τα τελευταία χρόνια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΕΚ!

Μπορεί η ΑΕΚ να ταλαιπωρήθηκε αρκετά στην προσπάθεια ανεύρεσης επιθετικού στις προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους, αλλά και σ' αυτήν με το φιάσκο Ντίας, ωστόσο οι συγκυρίες -και η διάθεση για αλλαγή επιπέδου που εμφανίστηκε αυτή τη φορά- οδήγησαν τα πράγματα στην απόκτηση καλύτερου ποδοσφαιριστή. Ο οποίος και γεμάτες χρονιές έχει και σε υψηλότερο επίπεδο από τον Ντίας αγωνιζόταν.

ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ, Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ

Το αν ο Αραούχο βγει, θα το δείξει η πορεία. Το σίγουρο είναι πως αυτή τη φορά το ποντάρισμα της ΑΕΚ έχει περισσότερες πιθανότητες από προηγούμενα, με την έλευση ενός ποδοσφαιριστή που έπαιζε και σκόραρε τα τελευταία χρόνια. Δεν έχει μακρά πτωτική πορεία, όπως συνέβη με τους προηγούμενους που αποκτήθηκαν παλιότερα

ΤΟ ΚΟΥΣΟΥΡΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΦΕΡΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ

Το μόνο... αρνητικό είναι το πλούσιο παρελθόν με τα αλκοτέστ. Που αν δεν υπήρχε δεν θα ήταν και εφικτό να φέρει η ΑΕΚ τον παίκτη στην Ελλάδα. Δεδομένης της κατάστασης αλλά και του γεγονότος ότι δεν αγωνίζεται στην Ευρώπη, να έχει κάτι να δείξει για να κάνει τέτοια προσθήκη. Το μέλλον θα δείξει, πρόκειται πάντως για παίκτη που παίρνει την απόφαση να μεταναστεύσει για να ξεμπλέξει, να ξεμπλοκάρει και να αποκτήσει ξανά ρυθμό.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ

Σημασία, πάντως, ως προς τις προθέσεις της ΑΕΚ είναι ότι αυτή τη φορά έγινε κίνηση με γνώμονα τις ανάγκες της ομάδας. Όχι το οικονομικό, όχι την εύκολη λύση. Ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο στην ιστορία ο άδοξος τρόπος με τον οποίο τελείωσε η υπόθεση του Ντίας, όμως είναι ξεκάθαρο πως η προσέγγιση του κλαμπ ήταν διαφορετική. Για την ακρίβεια ήταν στο σημείο που θα έπρεπε συνέχεια να είναι: Με την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή εμφανώς καλύτερου από αυτούς που υπάρχουν ήδη. Όπως το είπε την περασμένη Παρασκευή στα Σπάτα ο Μανόλο Χιμένεθ, όπως λέει και η κοινή λογική.

ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΠΑΡΜΠΟΣΑ

Από εκεί και πέρα, μετά το θέμα του επιθετικού που ολοκληρώνεται εντός των ωρών, υπάρχει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο απόκτησης ενός εξτρέμ, με το όνομα του Έλντερ Μπαρμπόσα να επιστρέφει στη μεταγραφική πραγματικότητα της ΑΕΚ, αφού είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρουν, λίγο καιρό μετά την αποχώρησή του! Κανείς δεν μπορεί να πει για το πόσες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο επιστροφής του Πορτογάλου, όμως το σίγουρο είναι πως έχει υπάρξει επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές, έστω και σε διερευνητικό επίπεδο.

ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ

Αρχικά υπήρχε ένας ενδοιασμός γιατί δεν ήταν και τόσο ξεκάθαρο το αν ο Μπαρμπόσα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος είχε αγωνιστεί με την Ένωση στην αρχή της σεζόν, έφυγε για το Ντουμπάι και υπήρχε μια απορία για το αν η ΑΕΚ -σε περίπτωση που επιστρέψει σε αυτή- υπολογίζεται ως τρίτη ομάδα του μέσα στη σεζόν, ή αν παίζει ρόλο πως είναι η... ίδια στην οποία ο Έλντερ αγωνίστηκε στη σεζόν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ισχύει το δεύτερο και ο Μπαρμπόσα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στην ΑΕΚ μέχρι το τέλος της σεζόν. Αυτό πάντως θα σιαπιστωθεί τις επόμενες μέρες.

Υπάρχει πάντως καπνός, υπάρχει και φωτιά, από τη στιγμή που και ο ίδιος ο παίκτης βλέπει -κάτι παραπάνω από- θετικά την επιστροφή του στην Αθήνα και στην ομάδα. Λείπει αρκετά η πολύτιμη προσφορά του 29χρονου Πορτογάλου, η οποία ειδικά την περσινή σεζόν ήταν καθοριστική. Πέραν του ότι πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπητά παιδιά που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από τα αποδυτήρια των Σπάτων... Για να τρέξουν τα παραπάνω όμως, αυτό που πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή σε πρώτη φάση είναι να αποδεσμευθεί ο Μπαρμπόσα από την Αλ Ουάσλ. Κάτι που δεν έχει γίνει για την ώρα, αν και είναι κάτι που μάλλον θα συμβεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πολύ... ξύλο και Μεληκιώτης ελπίδας!
Δεν άντεξε ούτε τώρα ο "γυάλινος" Ντίας
Νίκη στο πρωτάθλημα, νίκη και στο Κύπελλο για την ΑΕΚ του Χιμένεθ

News 24/7

24MEDIA NETWORK