Άρθο: "Ο Μίτσελ μου είπε μόνο η ΑΕΚ μπορεί"

Ο Θέσαρ Άρθο μίλησε για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του, τους φίλους που έχει στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Άρθο: "Ο Μίτσελ μου είπε μόνο η ΑΕΚ μπορεί"
Άρθο-ΑΕΚ INTIME SPORTS

Ο Θέσαρ Άρθο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ΑΕΚ σε συνέντευξή του από την Πολωνία όπου διεξάγεται η προετοιμασία της Ένωσης και αποκάλυψε την επικοινωνία που είχε με τον Μίτσελ, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι μόνο οι "κιτρινόμαυροι" μπορούν να αποκαθηλώσουν τον Ολυμπιακό.

Οι δηλώσεις Άρθο από την Πολωνία

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ΑΕΚ;

"Η πρώτη εντύπωση που έχω για την ομάδα είναι πολύ καλή. Έχουμε μια νεανική ομάδα με τεχνική και ποιότητα. Υπάρχει ποιότητα. Είναι πεινασμένοι για νίκη οι συμπαίκτες μου και αυτό μου αρέσει".

Στο Ισραήλ κέρδισες το βραβείο του καλύτερο αμυντικού στη σεζόν. Πιστεύεις ότι μπορείς να γίνεις ηγέτης στην άμυνα της ΑΕΚ;

"Δεν ξέρω αν θα γίνω αλλά είναι σίγουρο ότι θα δουλέψω σκληρά για να τα καταφέρω. Θα κάνω το καλύτερο και σίγουρα θέλω να γίνω κορυφαίος παίκτης αλλά πρώτα απ΄όλα πρέπει να ξεκινήσουμε σωστά τη σεζόν. Η ομάδα είναι το πιο σημαντικό και στη συνέχεια έρχεται το ατομικό κομμάτι. Πρώτα απ' όλα η ομάδα".

Πόσο εύκολο ήταν για σένα να προσαρμοστείς στην ΑΕΚ και με ποιους μίλησες γι' αυτό;

"Οι Έλληνες έχουν ομοιότητες με τους Ισπανούς. Το μειονέκτημα σίγουρα είναι η γλώσσα αλλά έχουμε παίκτες που μιλούν αγγλικά αλλά και ισπανικά όπως ο Τζεμπούρ, άρα είναι εύκολο να προσαρμοστώ. Σίγουρα είναι πιο εύκολο εδώ απ' ό,τι στο Ισραήλ".

Για το θέμα της κρίσης πως αισθάνεσαι;

"Στην Ισπανία υπάρχει παρόμοια κατάσταση αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Εμείς όμως παίζουμε ποδόσφαιρο και θα πρέπει να σκεφτούμε το ποδόσφαιρο. Σίγουρα πολλές οικογένειες είναι σε άσχημη κατάσταση και αυτό είναι κάτι πολύ λυπηρό. Το θέμα της κρίσης είναι πολιτικό αλλά εμείς είμαστε ποδοσφαιριστές και πρέπει να συζητάμε για ποδόσφαιρο".

Οι εντυπώσεις σου από τον Τραϊανό Δέλλα;

"Παίξαμε ένα ματς το 2005 όταν ήμουν με τη Βιγιαρεάλ απέναντι στη Ρόμα και τον θυμάμαι καλά. Φυσικά τον θυμάμαι και από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004 από την Εθνική Ελλάδος. Ήταν σπουδαίος παίκτης και αμυντικός top class. Τον Δέλλα τον βλέπω σαν... καθρέφτη, όπως ήταν αυτός σαν αμυντικός να αντανακλάται και στο δικό μου παιχνίδι. Ήταν σπουδαίος αμυντικός και σίγουρα αυτό τον βοηθάει και στο θέμα της προπονητικής".

Με τον Βάργκας υπήρξατε και αντίπαλοι...

"Ναι, παίξαμε αντίπαλοι και τον ξέρω πολύ καλά όταν εκείνος αγωνιζόταν σε Άντερλεχτ και Μπριζ και εγώ στη Γάνδη. Σίγουρα είναι καλύτερο να τον έχεις συμπαίκτη παρά αντίπαλο. Είναι τοπ παίκτης και θα το δείξει και στην ΑΕΚ".

Μετά τις πρώτες προπονήσεις το πιστεύεις ότι η ΑΕΚ θα παλέψει για το πρωτάθλημα;

"Πρέπει να το παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Αυτό είναι σίγουρο, δεν ξέρω αν θα είναι εύκολο ή δύσκολο το level, δεν ξέρω τους αντιπάλους, ακόμα δεν ξέρω καλά καλά τους συμπαίκτες μου αλλά πρέπει να παλέψουμε. Η ΑΕΚ είναι μεγάλο κλαμπ, ήταν στην... κόλαση τα προηγούμενα χρόνια αλλά έχουμε την ευκαιρία να το παλέψουμε και να βρεθούμε στην κορυφή και να το κερδίσουμε".

Μίλησες με συμπατριώτες σου για την ΑΕΚ;

"Μίλησα με τον Μίτσελ τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού αλλά και με τον Χόρχε Λόπες, που ξέρουν το ελληνικό πρωτάθλημα. Μου είπαν μην το σκέφτεσαι, μου είπαν ότι είναι από τα πλέον σημαντικά κλαμπ στη χώρα".

Ελληνικά έμαθες;

"Μόνο βρισιές. Έχω Έλληνες φίλους στο Βέλγιο που είναι οπαδοί της ΑΕΚ και μου έχουν μάθει κάποιες κουβέντες, αλλά δυστυχώς μόνο βρισιές".

Πώς θα έκρινες μέχρι τώρα τους συμπαίκτες σου στην άμυνα;

"Το επίπεδο είναι υψηλό. Λαμπρόπουλος και Κολοβέτσιος έχουν ομοιότητες στο παιχνίδι τους, είναι γρήγοροι και πολύ καλοί. Έχουν μέλλον και είναι νεαροί σε ηλικία. Ο Στράτος (σ.σ. Σβάρνας) μαθαίνει συνεχώς. Έχει κινήσεις και είναι τεχνίτης. Γενικά από το επίπεδο της άμυνάς μας είμαι εντυπωσιασμένος".

Το Νο4 σημαίνει κάτι για εσένα;

"Την τελευταία φορά που το φόρεσα ήταν στη Βιγιαρεάλ. Το πήρα μετά από δέκα χρόνια. Είμαι χαρούμενος".

Ο Μίτσελ τελικά τι σου είπε;

"Μου είπε ότι όταν ήρθε η ΑΕΚ ήταν η μόνη ομάδα που μπορούσε να κοντράρει τον Ολυμπιακό. Είναι τεράστιο και σημαντικό κλαμπ. Μιλήσαμε για τη ζωή στην Αθήνα μου εξήγησε για το πόσο σημαντικός είναι ο σύλλογος στην Ελλάδα".

Εχεις δει καθόλου τον κόσμο της ομάδας;

"Ναι, έχω δει φωτογραφίες και βίντεο από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι πολύ σημαντικοί για εμάς. Αν θέλουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα θα πρέπει να είναι γεμάτο το γήπεδο σε κάθε ματς και φυσικά χρειαζόμαστε την υποστήριξή τους και εκτός".

News 24/7

24MEDIA NETWORK