Αυτή είναι η νέα ΑΕΚ: οι νέοι παίκτες και οι επόμενες κινήσεις

Το Contra.gr αναλύει τα μεταγραφικά δεδομένα της ΑΕΚ. Οι Μπάρκας, Τσιγκρίνσκι, Μπακασέτας, το κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας, η επιλογή του Γκόικο Κάτσαρ για τη μεσαία γραμμή, οι αμφίβολοι, οι περιπτώσεις των Μπλαντέ και Φλέτσερ και η κίνηση-έκπληξη για την επίθεση!

Αυτή είναι η νέα ΑΕΚ: οι νέοι παίκτες και οι επόμενες κινήσεις

Η ΑΕΚ βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης (29/06) στο Κιέλτσε της Πολωνίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Η νέα χρόνια αρχίζει με όνειρα και στόχους για τους παίκτες της Ένωσης, οι οποίοι θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω σχέση με την περασμένη σεζόν.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου θα αποτελέσει οδηγό ενόψει της νέας σεζόν για την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια. Παράλληλα, οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας κάνουν επιτακτική την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης προκειμένου οι νέοι ποδοσφαιριστές να ενσωματωθούν στην προετοιμασία για να είναι διαθέσιμοι για τις αναμετρήσεις στα τέλη Ιουλίου.

Η ΜΑΧΗ ΑΝΕΣΤΗ-ΜΠΑΡΚΑ ΚΙ Ο ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ

Ήδη, οι διοικούντες την ΑΕΚ έχουν προχωρήσει στην απόκτηση τριών ποδοσφαιριστών, σε θέσεις που η ομάδα, κατά την περυσινή αγωνιστική περίοδο αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα. Ο νεαρός και φέρελπις Βασίλης Μπάρκας αποτελεί το αντικαταστάτη του Αλάιν Μπαρόχα κάτω από τα γκολπόστ και θα συναγωνιστεί με τον Γιάννη Ανέστη για μία θέση στο βασικό σχήμα.

Αυτή την στιγμή οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες, όμως τα πάντα μπορούν να ανατραπούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Άλλωστε, η προετοιμασία δεν έχει αρχίσει, επομένως δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα. Εκτός απ' τους δύο προαναφερθέντες, την τετράδα των τερματοφυλάκων συμπληρώνουν οι Ηλίας Βούρας και Παναγιώτης Ντούνης, με τον τελευταίο να αναμένεται να δοθεί δανεικός με σκοπό να αποκτήσει εμπειρίες και να επιστρέψει καλύτερος.

Όσον αφορά στην άμυνα, η απόκτηση του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι λύνει θεωρητικά το πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας. Ο Ουκρανός αμυντικός έχει την εμπειρία να αποτελέσει τον στυλοβάτη της αμυντικής γραμμής για τους "κιτρινόμαυρους", έχοντας στο πλευρό του έναν εκ των Δημήτρη Κολοβέτσιο και Θέσαρ Άρθο. Βέβαια, το μέλλον του δεύτερου θεωρείται αβέβαιο, αφού ο Τιμούρ Κετσπάγια επιθυμεί να τον δει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας κι ύστερα να πάρει την τελική απόφασή του. Όμως, δύσκολα ο Ισπανός θα αποχωρήσει, αφού θα πρέπει να βρεθεί ομάδα που θα καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις του.

ΤΟ ΚΕΝΟ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Ο ΜΑΝΩΛΑΣ ΚΙ Ο ΕΜΠΕΝΓΚΟΥΕ

Από εκεί και πέρα, ο Άνταμ Τζανετόπουλος θα αποτελέσει τον "εφεδρικό" κεντρικό αμυντικό, ενώ ο νεαρός Στράτος Σβάρνας προορίζεται για δανεικός. Όσον αφορά στον Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν να μετακομίζει στον Πανιώνιο ως αντάλλαγμα για τη μεταγραφή του Τάσου Μπακασέτα. Παρόλα αυτά, ο 26χρονος άσος ακολούθησε κανονικά την αποστολή της ΑΕΚ στην Πολωνία. Υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του ποδοσφαιριστή και των "κυανέρυθρων", όμως τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένα.

Οι Ροντρίγκο Γκάλο, Μιχάλης Μπακάκης και Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος αναμένεται να αποτελέσουν την τριάδα στο δεξί άκρο της άμυνας, αν και για τον τελευταίο υπάρχουν πληροφορίες πως είναι πιθανό να δοθεί κι αυτός δανεικός σε κάποια ομάδα προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Στα αριστερά, μετά την αποχώρηση του Άρη Σοϊλέδη, ο οποίος δεν υπολογίζεται, οι "κιτρινόμαυροι" αναζητούν τουλάχιστον ακόμα έναν ποδοσφαιριστή πέρα από τον Ντίντακ Βιλά.

Τις προηγούμενες ημέρες τα ρεπορτάζ ήθελαν τον γιο του Στέλιου Μανωλά, Κώστα να βρίσκεται πολύ κοντά στην ΑΕΚ, όμως φαίνεται πως η περίπτωσή του δύσκολα θα προχωρήσει, καθώς δεσμεύεται με διετές συμβόλαιο με τον Λεβαδειακό. Εκτός από τον 23χρονο άσο, κατά διαστήματα, έχουν ακουστεί τα ονόματα των Ινσούα, Μαράνζ, Χατζάφι, Σις και Εμπένγκουε, με τον τελευταίο να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να αποκτηθεί.

Ο ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΚΑΤΣΑΡ ΚΙ Ο ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΤΡΕΜ

Στη μεσαία γραμμή, οι Αντρέ Σιμόες και Γιάκομπ Γιόχανσον έχουν πάρει τη φανέλα... σπίτι τους, ενώ οι Δημήτρης Ανάκογλου, Κυριάκος Ανδρεόπουλος κι ο πιτσιρικάς Κώστας Γαλανόπουλος θα πρέπει να αποδείξουν, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, πως αξίζουν μία θέση στο ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου. Με τον Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο να βρίσκεται εκτός πλάνων, η Ένωση θα αναζητήσει ακόμα έναν ποδοσφαιριστή για το κέντρο, με τον Γκόικο Κάτσαρ (αφού ο Κωνσταντίνος Λαΐφης ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό) να αποτελεί τον νούμερο ένα στόχο.

Ο Σέρβος πρώην μέσος του Αμβούργου μπορεί να προσδώσει εμπειρία, αλλά και διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τους Γιόχανσον και Σιμόες, κάτι που τον κάνει ιδιαίτερα ελκυστική περίπτωση. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία στασιμότητα στις συζητήσεις των δύο πλευρών του ελέω... Λαΐφη, αλλά είναι πολύ πιθανό να ανοίξει νέος κύκλος επαφών άμεσα.

Σε ό,τι αφορά στη θέση του επιτελικού μέσου, ο Πέτρος Μάνταλος δεν... κουνιέται από την αρχική ενδεκάδα, ενώ ως "10άρι" μπορούν να αγωνιστούν επίσης κι οι Τάσος Μπακασέτας, Ρόναλντ Βάργκας και Ντάρκο Ζόριτς. Βέβαια, οι δύο προαναφερθέντες προορίζονται για να καλύψουν μαζί με τους Έλντερ Μπαρμπόσα και Βαγγέλη Πλατέλλα τα "φτερά" της επιθετικής γραμμής. Γι' αυτό το λόγο, οι άνθρωποι της ομάδας αναζητούν ακόμα έναν ποδοσφαιριστή για τη συγκεκριμένη θέση, ο οποίος θα είναι περισσότερο εξτρέμ, παρά περιφερειακός επιθετικός.

Ο "ΑΛΜΥΡΟΣ" ΦΛΕΤΣΕΡ ΚΙ Η ΕΚΠΛΗΞΗ

Τέλος, για τη γραμμή κρούσης υπάρχει ο Χρήστος Αραβίδης (που μπορεί να παίξει και στα άκρα) και ο Τόμας Πέκχαρτ. Ο Μακόλεϊ Κρισάντους που πέρασε και δεν ακούμπησε αποτελεί ήδη παρελθόν, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Ράφικ Τζεμπούρ, για τον οποίο βέβαια υπήρξαν δεύτερες σκέψεις όσον αφορά στην παραμονή του στην ομάδα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η ΑΕΚ θα κινηθεί για την απόκτηση -τουλάχιστον- ενός ακόμη στράικερ, με τα ονόματα των Ιμπραχίμα Μπαλντέ και Στίβεν Φλέτσερ να έχουν ξεχωρίσει. Ειδικά, απ' την στιγμή που ο Βόσνιος επιθετικός της Τσεζένα, Μίλαν Τζούριτς κρίθηκε αλμυρός κι ο Απόστολος Βέλλιος ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκε στα ρεπορτάζ και το όνομα του επιθετικού της Χετάφε, Αλβάρο Βάσκεθ, αλλά ο Ισπανός δεν φαίνεται πως "ψήνεται" να μετακομίσει στην Ελλάδα.

Με τον Μπαλντέ υπάρχουν εδώ κι αρκετό καιρό συζητήσεις, αλλά οι διοικούντες την ΑΕΚ τον έχουν αφήσει "σταντ μπάι", καθώς αναζητούν μία πιο δυνατή λύση. Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Φλέτσερ, ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη Μαρσέιγ, αλλά θα πρέπει να ρίξει αισθητά το κασέ του και να υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή του. Βέβαια, δεν μπορεί να αποκλειστεί μία κίνηση-έκπληξη, αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι άνθρωποι της Ένωσης εξετάζουν κι άλλες περιπτώσεις που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Η ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλιο Άκης Γεωργίου: "Τι εννοείς δεν θα πάω στην ΑΕΚ;"
Μπακασέτας: "Ό,τι είναι θα το δείξω στο γήπεδο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK