Αυτός είναι ο Ρομέρο του... Χιμένεθ

Έρχεται από την Οσασούνα στην ΑΕΚ για να κάνει... κατάληψη στον ασβέστη. Κλασικός εξτρέμ που θα κερδίσει μάχες στον αέρα, θα παίξει ένας εναντίον ενός, θα σεντράρει, θα πατήσει περιοχή, αλλά δεν θα σκοράρει! Αυτός είναι ο Χάιμε Ρομέρο που έρχεται στην Ένωση.

Αυτός είναι ο Ρομέρο του... Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ τον βολιδοσκόπησε και οι ιθύνοντες της Ένωσης έκαναν όσα έπρεπε για να πείσουν να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα. Ο Χάιμε Ρομέρο άφησε την Οσασούνα κι έρχεται να ανοίξει τα φτερά του στη δεξιά γραμμή της επίθεσης της ΑΕΚ, καθώς οι αριθμοί μαρτυρούν ότι εκεί λειτουργεί καλύτερα, παρόλο που έχει αγωνιστεί και στις δυο πλευρές. Η ανάλυση, με όλα τα πεπραγμένα του, στην περσινή La Liga, στην οθόνη σας.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΑΚΡΑ

Αυτός είναι ο Ρομέρο του... Χιμένεθ

Στην σεζόν που μας πέρασε, ο Χάιμε Γκόμεθ Ρομέρο μέτρησε 19 συμμετοχές με μέσο όρο 47,2 λεπτά, και η καρτέλα κατανομής ενεργειών στα παιχνίδια δείχνει πως δεν είναι από τους ποδοσφαιριστές που κάνουν πολλές δουλειές, δεν είναι πολυθεσίτης.

Είναι καθαρός ακραίος και το 32% των ενεργειών του μέσα στο γήπεδο είναι οι ατομικές ενέργειες, που συνήθως καταγράφονται κοντά στη γραμμή ανάλογα με τη πλευρά που τον τοποθετεί ο προπονητής του. Το 20% των ενεργειών του είναι τελικές πάσες, άλλο ένα 20% είναι εναέριες μονομαχίες και ένα 15% τελειώματα. Στη... σούμα, στην Οσασούνα, το παιχνίδι, με βάση και το τρόπο παιχνιδιού της ομάδας ήταν να δίνει μάχη στον αέρα για να πάρει τη μπάλα στα άκρα, να κάνει ατομική ενέργεια εναντίον αντιπάλου και μετά από αυτή είτε να τελειώσει τη φάση είτε να βγάλει τη τελική πάσα.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΔΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ

Αυτός είναι ο Ρομέρο του... Χιμένεθ

Ο θερμικός χάρτης του είναι... ο αναμενόμενος για εξτρέμ. Είναι χαρακτηριστικό πως ο άξονας είναι σχεδόν "παγωμένος" (λευκός) και τα δυο άκρα "λάμπουν". Με την Οσασούνα να είναι ομάδα η οποία καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς έπαιζε άμυνα, υπάρχουν και κάποιες θερμές περιοχές κάτω από τη μεσαία γραμμή, και αυτό διότι εκεί συνήθως παραμόνευε για να παίξει το παιχνίδι της αντεπίθεσης, στο οποίο η ισπανική ομάδα προσπάθησε να στηριχθεί για να "επιβιώσει", χωρίς όμως επιτυχία. Οι συνολικές του ενέργειες ήταν 982, ήτοι 82,4 ανά παιχνίδι, με συνολικό ποσοστό επιτυχίας στο 65%.

ΝΤΡΙΠΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ

Αυτός είναι ο Ρομέρο του... Χιμένεθ

Μπορεί στο συνολικό θερμικό χάρτη του η αριστερή πλευρά να είναι εξίσου "ζεστή" με τη δεξιά, αλλά αυτό δεν συμβαίνει στον επιμέρους θερμικό χάρτη που καταγράφει τις ατομικές επιθετικές ενέργειες σε επίπεδο ένας εναντίον ενός. Πέραν του τι δείχνει ο χάρτη, οι αριθμοί κατέγραψαν 121 ατομικές προσπάθειες με ντρίπλα και ποσοστό επιτυχίας στο 82%. Η διαφορά στις πλευρές είναι μεγάλη, με τις 36 να είναι από την αριστερή πλευρά και τις 61 από την δεξιά. Μάλιστα, το ποσοστό επιτυχίας στις ντρίπλες από τα δεξιά είναι στο 92% (!) και ο μέσος όρος πέφτει στο 82% λόγω του χαμηλότερου ποσοστού που έχει στις ενέργειες από τα αριστερά. Σε 12 περιπτώσεις έκανε σπρίντ με τη μπάλα στα πόδια, με ποσοστό επιτυχίας στο 83%.

ΜΠΑΙΝΕΙ ΒΑΘΙΑ

Αυτός είναι ο Ρομέρο του... Χιμένεθ

Μετά από τις ντρίπλες και την είσοδο στη μεγάλη περιοχή από τα άκρα, ο Ρομέρο... δεν το παρακάνει όταν αποφασίζει να τελειώσει τη φάση, καθώς σουτάρει στο χώρο που θα βρει, και συνήθως – όπως καταγράφει και ο χάρτης με το χώρο από τον οποίο έκανε τελικές προσπάθειες – στα πρώτα μέτρα μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Τα σουτ του είναι λίγα, και συγκεκριμένα 13, με τη πλειοψηφία εξ αυτών να φεύγουν εκτός εστίας.

Αυτός είναι ο Ρομέρο του... Χιμένεθ

Η... ΣΟΥΜΑ ΣΤΑ ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ

Ο Ρομέρο σεντράρει με συνολικό επιτυχίας στο 25%, όμως και σε αυτή τη περίπτωση, ο μέσος όρος προκύπτει από την μεγάλη διαφορά που υπάρχει από την ποιότητα ενεργειών από τη δεξιά πλευρά, σε σχέση με αυτή από την αριστερή. Από τα δεξιά σεντράρει με ποσοστό ευστοχίας στο 35% και από τα αριστερά με ποσοστό επιτυχίας στο 15%...

Αυτός είναι ο Ρομέρο του... Χιμένεθ

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΑΛΜΑ ΤΟΥ

Το 63% ως ποσοστό επιτυχίας στις εναέριες μονομαχίες που δίνει κατά κύριο λόγο στη δεξιά πλευρά και πάνω από τη μεσαία γραμμή είναι άκρως ενθαρρυντικό σε περίπτωση που τον αναζητά με γέμισμα η πίσω γραμμή, καθώς δείχνει ικανός να αξιοποιεί το άλμα που έχει, μαζί με το ύψος του, καθώς δεν είναι από τους βραχύσωμους εξτρέμ, βλέποντας το κόσμο από το 1μ77.

Αυτός είναι ο Ρομέρο του... Χιμένεθ

News 24/7

24MEDIA NETWORK