Διακοπή... ενσωμάτωσης των καινούργιων

Ο Τραϊανός Δέλλας θέλει να αξιοποιήσει το διάστημα της διακοπής, προκειμένου να μπουν περισσότερο στην ομάδα οι καινούργιοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και να είναι έτοιμοι στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική.

Στον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής στην Ξάνθη, ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει στο βασικό σχήμα τον Ντίντακ Βιλά, ενώ έδωσε πολύ μικρό χρόνο συμμετοχής στον Ντιέγκο Μπουονανότε. Ο Έλληνας τεχνικός εμπιστεύτηκε το αριστερό άκρο στον Άρη Σοϊλέδη ο οποίος είχε πολύ καλή εικόνα στο ματς της πρεμιέρας με τον Πλατανιά. Βέβαια, η απόδοση του Σοϊλέδη στην Ξάνθη δεν κυμάνθηκε σε ανάλογα -με την πρεμιέρα- επίπεδα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ντιέγκο Μπουονανότε, ο Δέλλας επέλεξε να περάσει τον Αργεντινό στο ματς λίγο πριν από το φινάλε (87ο λεπτό) στη θέση του Χρήστου Αραβίδη. Ο Μπουονανότε, όπως ήταν λογικό, δεν πρόλαβε να κάνει και πολλά πράγματα σε συνολικά έξι (μαζί με τις καθυστερήσεις) λεπτά διακοπής. Βέβαια ο Αργεντινός έδειξε ότι είναι ανέτοιμος σε ένα σπριντ στο οποίο προσπάθησε να… τρέξει την ΑΕΚ, ωστόσο τον πρόλαβαν και τον κατάπιαν οι αμυντικοί της Ξάνθης. Όταν ο Μπουονανότε φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο είναι βέβαιο ότι θα έχει πολύ καλύτερες αντοχές, κάτι που φαίνεται ότι περιμένει και ο Δέλλας προκειμένου να του δώσει φανέλα βασικού.

Αξιοποίηση του διαστήματος της διακοπής

Το προσεχές διάστημα της διακοπής αναμένεται να αξιοποιηθεί από τον προπονητή, προκειμένου να ενσωματώσει το συντομότερο δυνατό τους Ντίντακ και Μπουονανότε στην υπόλοιπη ομάδα για να ανέβει άμεσα η προσφορά τους στην ΑΕΚ. Από τον αγώνα με τα Γιάννινα φαίνεται ότι ο Ντίντακ θα πάρει τη θέση του Σοϊλέδη στο αρχικό σχήμα ενώ αναμένεται να πάρει -πολύ- περισσότερο χρόνο συμμετοχής και ο Ντιέγκο Μπουονανότε ο οποίος αποτελεί τη σημαντικότερη και πιο δαπανηρή προσθήκη του ρόστερ.