Εκμεταλλεύτηκε το ΟΑΚΑ, χαμένη στην επαρχία

Η ΑΕΚ ολοκληρώνει σήμερα τις υποχρεώσεις της για τη φετινή σεζόν, στην οποία το δυνατό της σημείο ήταν η έδρα και η αχίλλειος πτέρνα της οι επισκέψεις στην επαρχία.

Εκμεταλλεύτηκε το ΟΑΚΑ, χαμένη στην επαρχία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ με τον κυριακάτικο αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τις φετινές αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο ΟΑΚΑ και σήμερα ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους γενικά, κόντρα στον Πανιώνιο στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Το σημαντικό, όμως, στοιχείο που κρατούν οι «κιτρινόμαυροι» από τη σούμα της φετινής χρονιάς, ήταν η πολύ καλή τους αγωνιστική συμπεριφορά που έδειξαν στις εντός έδρας αναμετρήσεις τους.

Η τρίτη και τελευταία εντός έδρας απώλεια στη σεζόν

Ο ΠΑΟΚ έγινε την περασμένη Κυριακή μόλις η τρίτη ομάδα στη σεζόν η οποία έφυγε χωρίς να χάσει από το ΟΑΚΑ, παρότι -και αυτός- γνώρισε την ήττα στην κανονική διάρκεια με 1-0. Οι άλλες δύο ομάδες που έφυγαν από την Καλογρέζα έχοντας πάρει βαθμούς ήταν ο Αστέρας Τρίπολης και ο Λεβαδειακός. Οι δυο τους πήραν διπλό και αποτέλεσαν τις μοναδικές εντός έδρας βαθμολογικές απώλειες της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.

Εκμεταλλεύτηκε την έδρα και στα πλέι-οφ

Την έδρα της εκμεταλλεύτηκε σε μεγάλο βαθμό και στη διαδικασία των πλέι-οφ η ΑΕΚ. Παρά την κούραση που ήταν πάντα… απέναντι από την «Ένωση» σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, νίκησε τον Πανιώνιο (τρεις μέρες μετά τον Τελικό) και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Κόντρα στον ΠΑΟΚ προσπάθησε να κάνει το ίδιο, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Παρόλα αυτά, έφτασε κοντά και το πάλεψε μέχρι το τέλος, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου.

Κακή προσέγγιση στα εκτός έδρας

Από την άλλη, αυτό που προβληματίζει είναι η κακή εκτός έδρας συγκομιδή και λειτουργία της ομάδας στο πρωτάθλημα. Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ από τον Γενάρη και μετά δεν κατάφερε να γίνει αυτή που έπρεπε στους εκτός έδρας αγώνες με αποτέλεσμα να μείνει πίσω και να σκορπάει βαθμούς αφού η παρουσία της δεν τη βοήθησε να περιμένει κάτι παραπάνω.

Η εμφάνιση της «Ένωσης» στα εκτός έδρας ματς ήταν το μελανό της σημείο στη φετινή σεζόν με τα παραδείγματα να είναι αρκετά και να αφήνουν άσχημη εικόνα στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK