Έξαλλος με τον Δήμαρχο ο Μελισσανίδης: "Να κάνεις αλλού το Δημαρχείο αν θέλεις"

Ηλεκτρισμένο ήταν το κλίμα στη συνάντηση της ΑΕΚ στο ΥΠΑΠΕΝ με τον Υπουργό, Πάνο Σκουρλέτη και τον Δήμαρχο, Άρη Βασιλόπουλο. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης εκνευρισμένος από την πρόταση Βασιλόπουλου για την ανέγερση του γηπέδου σε άλλο χώρο, απάντησε: "Να κάνεις το Δημαρχείο αλλού...".

Ένταση στη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ της αντιπροσωπείας της ΑΕΚ με επικεφαλής τον Δημήτρη Μελισσανίδη, του Υπουργού  Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη και του Δημάρχου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Άρη Βασιλόπουλου.

Στη διάρκεια των συζητήσεων, ο Άρης Βασιλόπουλος πρότεινε να δει η ΑΕΚ άλλους χώρους για την ανέγερση του γηπέδου, όπως για παράδειγμα μια έκταση στο ύψος της Renault, επί της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης εκνευρισμένος από την εμμονή του Δημάρχου να μη γίνει το γήπεδο στο οικόπεδο της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, του απάντησε: "Να κάνεις αλλού το Δημαρχείο αν θέλεις...".

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ευάγγελος Ασλανίδης, εξερχόμενος από το Υπουργείο αποκάλυψε στους εκπροσώπους του Τύπου το αίτημα του Δήμου, αλλά και την απάντηση που έδωσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Πάντως, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της ΑΕΚ, η συζήτηση κατέληξε σε συναινετικό κλίμα, με τις εμπλεκόμενες πλευρές να συγκροτούν ομάδα εργασίας προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος και να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Ασλανίδη: "Έγινε μία συζήτηση, η οποία κατέληξε σε ένα συναινετικό κλίμα, σε ένα κλίμα, διαφαινόμενης σύμπνοιας μεταξύ των δύο πλευρών. Στην αρχή βέβαια υπήρξε μια ένταση γιατί μας προτάθηκε η αλλαγή του χώρου ανέγερσης του γηπέδου. Να γίνει δηλαδή σε μια τοποθεσία όπου υπάρχουν σχολεία ή ακόμη και στο χώρο όπου υπάρχει η Renault. Εκεί υπήρχε η δική μας κάθετη αντίθεση και δεν σας κρύβω ότι ο κ. Μελισσανίδης απάντησε ότι αν ο Δήμαρχος θέλει να φτιάξει το γήπεδο της ΑΕΚ στη Renault, ας προσπαθήσει να φτιάξει το δημαρχείο στη Renault.

Πέραν όλων αυτών έγινε και μία συζήτηση πάνω σε δεδομένα που είχαν συζητηθεί εδώ και καιρό με διαβουλεύσεις, με συναντήσεις και προκειμένου να επανατοποθετούνται τα ίδια θέματα, να χάνουμε χρόνο όλες οι πλευρές, αποφασίστηκε να γίνει και εδώ μια ομάδα εργασίας μέσω της οποίας οι δύο πλευρές, με την εποπτεία του Υπουργείου, θα προσπαθήσουν να βρουν τη λύση για το αναμενόμενο και το θετικό αποτέλεσμα, που κατά ομολογία όλων είναι να γίνει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, να γίνει στον δικό μας χώρο, στο δικό μας οικόπεδο κατά τον καλύτερο τρόπο και να καλύπτει και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και το κυκλοφοριακό και το θέμα στάθμευσης και όλα τα υπόλοιπα".

Ο Υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης, τόνισε από την πλευρά του: "Θέλω να σας διαβεβαιώσω, πως δεν ήταν μια εύκολη κουβέντα. Αλλά το γεγονός πως βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι και οι δύο πλευρές είναι σημάδι πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Αποφασίστηκε να κάνουμε μια κοινή ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή και του Υπουργείου, στην οποία θα καλέσουμε και την Περιφέρεια, προκειμένου να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε. Και οι δύο πλευρές είναι πλέον πιο ώριμες και αυτό που θέλουμε είναι να γίνει ένα γήπεδο που θα τηρεί τις ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της ΑΕΚ και του κόσμου της και τις ανάγκες της πόλης της Νέας Φιλαδέλφειας".

Ο Δήμαρχος, Άρης Βασιλόπουλος, τόνισε από την πλευρά του: "Ήταν μια πρώτη τριμερή συνάντηση και αυτό είναι ένα θετικό πρώτο βήμα. Εμείς καταθέσαμε ξανά τις προτάσεις μας. Λέμε ναι στο γήπεδο και έχουν συγκεκριμένες προτάσεις για τον τρόπο που θα ενταχθεί στην πόλη. Θέλουμε το γήπεδο. Και ότι λέμε, το λέμε καλοπροαίρετα για να μην υποβαθμιστεί η πόλη από το έργο. Θα ήταν μια ιδανική λύση να μεταφέρουμε το γήπεδο αλλού, αφού όμως δεν το συζητάει η ΑΕΚ, δεν το συζητάμε και εμείς".

 

Δείτε PHOTOS από τη συνάντηση

Η αντιπροσωπεία της ΑΕΚ στο ΥΠΑΠΕΝ

 

 

Η άφιξη του Δημάρχου, Άρη Βασιλόπουλου