Επισκέψεις Μελισσανίδη: Γκάζια, συγχαρητήρια και... τυρέμπορες!

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης επισκέφτηκε τα Σπάτα για δεύτερη (και όχι για πρώτη) φορά μέσα στη σεζόν και μίλησε σε έντονο ύφος στους ποδοσφαιριστές -κυρίως- για θέματα που αφορούν την εικόνα και τη συμπεριφορά. Γράφει ο Ακης Γεωργίου.

Επισκέψεις Μελισσανίδη: Γκάζια, συγχαρητήρια και... τυρέμπορες!

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πήγε στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων για να κατσαδιάσει τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ λόγω της αγωνιστικής και -κυρίως- εξωαγωνιστικής συμπεριφοράς τους, η οποία σύμφωνα με όσα τους είπε, επηρεάζει τη γενικότερη εικόνα του συλλόγου. Στο "τρέχον" πέρασμά του από τα διοικητικά της Ένωσης, ο "Μελισσάν" δεν συνηθίζει τις τακτικές επισκέψεις στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων, στα οποία πηγαίνει μόνο όταν θεωρεί ότι υπάρχει λόγος.

ΚΙ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Κατά την τρέχουσα σεζόν, πάντως, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μελισσανίδης ανέβηκε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας για να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και πριν από την αναχώρηση της αποστολής με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, πριν από τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Τότε, προσπάθησε να "ντοπάρει" ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές πριν από έναν -από τους πολλούς φετινούς- κομβικούς αγώνες της ομάδας και να τους υποσχεθεί πριμ σε περίπτωση διπλού. Θέλοντας να περιορίσει τις διαρροές, ο "Μελισσάν" έθεσε ως όρο να μη δοθεί δημοσιότητα στην τότε επίσκεψή του, κάτι που συνέβη καθώς δεν διέρρευσε το παραμικρό.

"ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΤΥΡΕΜΠΟΡΑΣ";

Το ύφος, πάντως, της επίσκεψης του "Μελισσάν" στα Σπάτα περισσότερα κοινά είχε με την επίσκεψή του στα αποδυτήρια τον Μάιο του 2015, μετά από ένα ματς με τη Λάρισα στο Αλκαζάρ για τα play-off της Β’ Εθνικής. Εκείνη η επίσκεψη είχε παρόμοιο σκοπό και αφού δόθηκε η αφορμή από τις προβληματικές εμφανίσεις της ομάδας στο μίνι τουρνουά της Football League, μετά το τέλος της κανονικής περιόδου. Εκείνη την εποχή είχαν ξενυχτήσει πριν από μία πρωινή προπόνηση ο Ρόβας, ο Ντούνης και ο Πεταυράκης. Ο τελευταίος ήταν αυτός που τα άκουσε στην τότε επίσκεψη του Μελισσανίδη στα Σπάτα, με την ατάκα: "Τι έγινε ρε Πεταυράκη, με μισό γραμμάριο τυρί την είδες τυρέμπορας";

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΣΤΟΝ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ

Ο Γιόχανσον αποτελεί το απόλυτο αποτέλεσμα του παρόντος πρότζεκτ της ΑΕΚ. Ψαγμένη μεταγραφική κίνηση ενός ποδοσφαιριστή που είναι κατά 99% συνεπής ακόμα και στην κακή του μέρα, ο οποίος ανεβάζει τις μετοχές του μέσω των κλήσεών του στην Εθνική Σουηδίας. Ο Μελισσανίδης άστραψε μόλις είδε τον Σουηδό τον οποίο συνεχάρη, δείχνοντας ότι του έχει μια αδυναμία που -με βάση τα όσα έχει δείξει ο Γιάκομπ- είναι φυσιολογική.

ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΜΠΛΕΤΕΣ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας ακόμα τομέας στον οποίο ο «Μελισσάν» έβαλε φρένο στους ποδοσφαιριστές, τονίζοντάς τους ότι πριν τις προπονήσεις τα κινητά και οι ταμπλέτες μένουν στο αυτοκίνητο. Η εικόνα των χαρούμενων αναρτήσεων με την ΑΕΚ να… καίγεται δεν άρεσε στον -πάντα παραδοσιακό- Μελισσανίδη, γεγονός αρκετά αναμενόμενο για όποιον έχει την παραμικρή μυρωδιά από τον τρόπο που σκέφτεται και λειτουργεί, έστω και από απόσταση.

ΟΙ ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ

Η αλήθεια είναι ότι οι παρατηρήσεις του Μελισσανίδη είναι χρήσιμες και εύστοχες, αλλά δεν αφορούν τον ουσιαστικό τρόπο με τον οποίο η ΑΕΚ θα συνέλθει και θα πάρει την πάνω βόλτα. Αφορούν κυρίως τη βελτίωση της εικόνας της, η οποία στις μέρες μας μετράει, αλλά δεν είναι το νούμερο ένα ζητούμενο.

Πέρασε πάντως τις γραμμές του κλαμπ στους ποδοσφαιριστές και ενδιαφέρον θα έχει από εδώ και πέρα αν διαπιστωθεί ότι κάποιος έχει την πρόθεση να τις περάσει. Το αν θα συνέλθει ή όχι η ΑΕΚ, όμως, θα το δείξει η πορεία και θα το κρίνουν οι κινήσεις που θα γίνουν, καθώς είναι κοινώς αποδεκτό ότι η φετινή κακή συγκομιδή της «Ένωσης» δεν είναι αποτέλεσμα έλλειψης διάθεσης των παικτών της, αλλά ικανότητας, ατομικής ή συνολικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Εχει χαθεί η εμπιστοσύνη στην ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK