Γήπεδο ΑΕΚ: Αναβολές, καθυστέρηση και... σκουπίδια

Στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ υπάρχει επικαιρότητα ωστόσο παρατηρείται μια... υπερβολική καθυστέρηση στις διαδικασίες. Η αναβολή στην εκδίκαση για το παραχωρητήριο, τα σκουπίδια, τα επόμενα βήματα και η "κιτρινόμαυρη" ελπίδα για... ξεμπέρδεμα.

Γήπεδο ΑΕΚ: Αναβολές, καθυστέρηση και... σκουπίδια
aek nea filadelfia ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όπως αναμενόταν πήρε αναβολή η εκδίκαση της προσφυγής κατά της παραχώρησης του οικοπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας στη «Δικέφαλος 1924» προκειμένου να γίνει εφικτό να προχωρήσει κάποια στιγμή η κατασκευή του γηπέδου. Η συγκεκριμένη προσφυγή προήλθε από δύο μέλη της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, τα οποία με αρκετά… οξύμωρο τρόπο δημιουργούν κάποιους κινδύνους στη διαδικασία αποτελώντας παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού στην ουσία πρόκειται για οπαδούς της «Ένωσης»!

Πολύ σπάνια μπορεί να συναντήσει κανείς παρόμοια περίπτωση, όμως ο… πολυσυλλεκτικός χαρακτήρας της κοινωνίας της ΑΕΚ ήταν αρκετός για να δημιουργηθεί μέχρι και… εσωτερική αντίθεση ως προς την κατασκευή του γηπέδου, όσο ζωτικής σημασίας κι αν είναι αυτό για το κλαμπ. Τελικά αφού δεν παρέστησαν στο δικαστήριο, η υπόθεση πήρε αναβολή για τις 24 Νοεμβρίου.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Εξέλιξη υπάρχει και στο θέμα της μεταφοράς των σκουπιδιών που μέχρι σήμερα βρίσκονται στη μεριά του άλσους, η οποία προστέθηκε με βάση τον νόμο του ρυθμιστικού (που κρίθηκε συνταγματικός στο ΣτΕ) στα στρέμματα του γηπέδου της ΑΕΚ. Το συγκεκριμένο ζήτημα έμοιαζε με γεφύρι της Άρτας αλλά μετά την ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη αποτελεί ουσιαστικά παρελθόν. Εδώ και αρκετό καιρό έδειχνε η κατάσταση πάει προς τα εκεί, αλλά είναι σημαντικό που οριστικοποιήθηκε και η ΑΕΚ μετράει ένα εμπόδιο λιγότερο. Μένει να δούμε βέβαια πότε θα γίνει η μεταφορά των σκουπιδιών καθώς είναι μια κατάσταση που κρατάει χρόνια.

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΑΕΚ

Σε ότι έχει να κάνει με τα επόμενα που απομένουν προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει η ΑΕΚ, η αλήθεια είναι ότι λιγοστεύουν, αλλά παραμένουν χρονοβόρα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει αναμονή για να γίνει η αρχιτεκτονική επιτροπή (πιθανότατα και μέσα στον Οκτώβριο) προκειμένου να πάρουν οι άνθρωποι της «Δικέφαλος» την έγκριση και να ξεκινήσει η διαδικασία του κλεισίματος της άδειας. Δύσκολο φαίνεται το ενδεχόμενο να τελειώσει η όλη ιστορία σε χρονικό διάστημα μικρότερο του τριμήνου, και στην ΑΕΚ κρατούν μικρό καλάθι γιατί γνωρίζουν πως για κάθε βήμα ενδεχομένως να σπαταληθεί ακόμα και ο διπλάσιος χρόνος σε σχέση με τον φυσιολογικό.

Είναι αλήθεια πάντως πως εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει κώδικας συνεννόησης με την Κυβέρνηση, βελτιωμένη επαφή με το Υπουργείο (τουλάχιστον σε σχέση με την εποχή Λαφαζάνη) και κλίμα απόλυτης συνεννόησης με την Περιφέρεια, η οποία «τρέχει» τις διαδικασίες για την υπογειοποίηση. Σε ότι έχει να κάνει με τις σχέσεις με τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, αυτές παραμένουν… μπετόν αρμέ λόγω της -κοινής πλέον- πεποίθησης ότι αν ο τελευταίος έχει τη δυνατότητα να καθυστερήσει το γήπεδο για οποιονδήποτε λόγο έστω και για ένα λεπτό, τότε θα το κάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Eπιπλέον γήπεδα και πλάνο για ξενώνα στα Σπάτα
Θύμισε Ντέμη με Λοκομοτίβ η ΑΕΚ Λονδίνου!

News 24/7

24MEDIA NETWORK