Γιατί Μπακασέτας και όχι Αραβίδης

Ο Τιμούρ Κετσπάγια σε όλα τα σχήματα που δοκίμασε έδειξε την προτίμησή του στον Τάσο Μπακασέτα για τη θέση στην κορυφή της επίθεσης. Γιατί ο Γεωργιανός τεχνικός επέλεξε τον 23χρονο αντί του Αραβίδη των 30+ γκολ την τελευταία διετία. Γράφει ο Ακης Γεωργίου.

Γιατί Μπακασέτας και όχι Αραβίδης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε όλα τα σχήματα και τις διατάξεις που δοκίμασε ο Κετσπάγια ενόψει Καραϊσκάκη, ο Μπακασέτας βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης. Η θέση του φορ στη φετινή σεζόν αλλάζει συχνά κάτοχο, και αυτή τη φορά, ήρθε ξανά η σειρά του Τάσου Μπακασέτα να πάρει τη φανέλα με το «9», σε αντίθεση με την περασμένη αγωνιστική με τον Ηρακλή, που ξεκίνησε ως προωθημένος ο Πέκχαρτ.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΌΠΩΣ ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ

Η θέση του φορ δεν είναι άγνωστη στον Μπακασέτα αφού έχει βρεθεί ξανά στη θέση του φορ φέτος αρκετές φορές. Πότε από το ημίχρονο όπως στο Ζοφρουά Γκισάρ με τη Σεντ Ετιέν, στη Βέροια και με τον Ηρακλή, και πότε από την αρχή όπως με τους Γάλλους στην Αθήνα. Στο Καραϊσκάκη όλα δείχνουν πως ο Μπακασέτας θα πάρει ξανά θέση στην επίθεση της ΑΕΚ, αφού ο Κετσπάγια δείχνει να τον προτιμά αντί του Αραβίδη. Εκτός από τις… «κιτρινόμαυρες» εμπειρίες του Μπακασέτα ως φορ περιοχής, η αλήθεια είναι πως και στο παρελθόν, σε όλες σχεδόν τις ομάδες του σε αυτή τη θέση χρησιμοποιούνταν. Μέχρι να βγει στον Πανιώνιο η έφεση για τη θέση ακριβώς πίσω από τον φορ, για να βρίσκει χώρους και να δοκιμάζει το πολύ καλό σουτ που έχει έξω από την περιοχή.

Η συγκεκριμένη προτίμηση του Γεωργιανού τεχνικού στον 23χρονο επιθετικό, έχει -επίσης- να κάνει κυρίως με τη δυνατότητα του Μπακασέτα να σουτάρει έξω από την περιοχή και να τελειώνει καλά τις φάσεις όταν η μπάλα του έρχεται στο πολύ καλό αριστερό. Ο Τιμούρ προκρίνει τη λύση του Μπακασέτα σε ματς που η ΑΕΚ πατάει με μεγαλύτερη δυσκολία στην περιοχή του αντιπάλου για να εκμεταλλευτεί τη δυνατότητά του με το μακρινό σουτ. Αυτό ήταν το σκεπτικό που έφερε τον Μπακασέτα στη θέση «9» στη ρεβάνς με τους Γάλλους στην Αθήνα, αυτό όπως όλα δείχνουν θα τον φέρει στο Καραϊσκάκη στην κορυφή της επίθεσης της «Ένωσης».

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΑΒΙΔΗ

Από την άλλη, βέβαια, η λύση του βασικού τα τελευταία χρόνια Χρήστου Αραβίδη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αμελητέα παρότι έγινε -πλέον- εναλλακτική, αφού και μόνο οι αριθμοί είναι αρκετοί για να τον καθιερώσουν ως σημαντική μονάδα του ρόστερ. Τα περίπου 30 γκολ την τελευταία διετία και το πάθος που χαρακτηρίζει το παιχνίδι του τον καθιστούν ως μια λύση που μπορεί να έρθει από τον πάγκο και να βοηθήσει την ομάδα αν χρειαστούν τα στοιχεία που σε μεγάλο βαθμό διαθέτει.

Για την ώρα πάντως ο Κετσπάγια δείχνει να προτιμάει να τον έχει στον πάγκο και να ψάξει το γκολ μέσα από τα σουτ του Μπακασέτα, που σε κάθε περίπτωση έχει ανάγκη η ΑΕΚ. Δεν πείθει τον Γεωργιανό ο Αραβίδης για βασική λύση και αυτό είναι κάτι οφθαλμοφανές και μόνο από το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός σέντερ φορ του ρόστερ που δεν έχει ξεκινήσει σε κάποιο ματς. Τον αντιμετωπίζει περισσότερο ως παίκτη ρόστερ.

Η εικόνα στο ματς με τον Ηρακλή ήταν αποθαρρυντική αφού κόντρα σε μία κακή ομάδα που αμυνόταν με όλους τους παίκτες πίσω από τη μπάλα, τα σέντερ φορ της ΑΕΚ δεν κατάφεραν να βρουν ούτε μία τελική προσπάθεια. Σε αυτό βέβαια δεν φέρουν ευθύνη μόνο οι ίδιοι καθώς ισχύει το γεγονός ότι τροφοδοτήθηκαν από ελάχιστα έως καθόλου, ωστόσο όπως και να έχει, ο Κετσπάγια περιμένει πολύ μεγαλύτερες βοήθειες από τους επιθετικούς του. Το κενό του Αλμέιδα δεν μπορεί να καλυφθεί εύκολα από το έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή, αλλά αν μη τι άλλο οι βοήθειες των επιθετικών στην ομάδα μπορεί να είναι αρκετά πιο… αισθητές σε σχέση με το ματς της περασμένης Δευτέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι γυναικάρες των ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK