Γιατί οι Μελισσανίδης-Μπάγεβιτς κατέληξαν στον Μαϊστόροβιτς

Ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς έρχεται, όπως όλα δείχνουν, στην ΑΕΚ για να καλύψει το κενό του τεχνικού διευθυντή. Οι λόγοι της επιλογής, η επιμονή του Μελισσανίδη σε πρώην παίκτες της Ένωσης, οι μεταγραφές τύπου Λουντ και η οργάνωση του σκάουτινγκ.

Γιατί οι Μελισσανίδης-Μπάγεβιτς κατέληξαν στον Μαϊστόροβιτς
Μαϊστόροβιτς ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ αποφάσισαν να προσλάβουν τεχνικό διευθυντή και ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς προβάλλει ως το πρώτο φαβορί για την πλήρωση του κενού που προέκυψε το καλοκαίρι, μετά την επιστροφή από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Πολωνία.

Ο Σουηδός, πρώην στόπερ της Ένωσης, είναι άνθρωπος που καλύπτει τα θέλω των Μελισσανίδη-Μπάγεβιτς και αναμένεται να πάρει το χρίσμα του αντι-Μιλοβάνοβιτς.

Η επιλογή του Μαϊστόροβιτς γίνεται για συγκεκριμένους λόγους:

α) αν και "φρέσκος" στο χώρο, μόλις τρία χρόνια απ' όταν εγκατέλειψε την καριέρα του ποδοσφαιριστή, έχει προλάβει να φτιάξει σχέσεις με πολλά ευρωπαϊκά κλαμπ, κυρίως στην κεντρική Ευρώπη.

β) δραστηριοποιείται ως μάνατζερ και έχει πλούσια ατζέντα από ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που υπό συγκεκριμένες συνθήκες θα μπορούσαν ν' απασχολήσουν την Ένωση. Μια τέτοια περίπτωση ήταν ο Φινλανδός Ρόμπιν Λουντ που έφερε στον Παναθηναϊκό μ' ελάχιστα χρήματα.

γ) προτίθεται ν' αναλάβει ενεργά το τμήμα σκάουτινγκ και να το οργανώσει σε διαφορετικά πρότυπα. Για την ώρα ο Ντε Μπαρτόλο έχει το γενικό πρόσταγμα, τρέχοντας το πρότζεκτ, στόχος ωστόσο είναι να εμπλακεί και ο Μαϊστόροβιτς στον τομέα αυτό, ο οποίος θεωρείται ζωτικής σημασίας.

δ) μιλάει αρκετές ξένες γλώσσες, κάτι που αναμένεται να τον βοηθήσει πολύ στο ρόλο του. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι γνωρίζει μεταξύ άλλων και σέρβικα, κάτι που εκτιμούν πολύ οι "κιτρινόμαυροι".

Το ντεσαβαντάζ στην περίπτωση του Μαϊστόροβιτς είναι ότι δεν έχει εργαστεί ποτέ ως τεχνικός διευθυντής, προϋπόθεση που θεωρήθηκε σημαντική την εποχή της πρόσληψης του Μιλοβάνοβιτς, ο οποίος είχε ανάλογο ρόλο στη Λας Πάλμας. Παρόλα αυτά, στην ΑΕΚ θεωρούν ότι έχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί και ν' αποδειχθεί άνθρωπος-κλειδί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το super car της ΑΕΚ στον Τζολέον Λέσκοτ

News 24/7

24MEDIA NETWORK