Γιόχανσον: "Είμαι ευτυχισμένος στην ΑΕΚ"

Ο Γιάκομπ Γιόχανσον δουλεύει για πρώτη φορά σε προετοιμασία με την ΑΕΚ, δηλώνει ευτυχισμένος στην ομάδα, ξεκαθαρίζει πως παρόλο που είχε και άλλες προτάσεις, δεν μετάνιωσε ποτέ που φόρεσε τα "κιτρινόμαυρα".

Γιόχανσον: "Είμαι ευτυχισμένος στην ΑΕΚ"
INTIME SPORTS

-Ήρθες τον περασμένο Γενάρη στην ΑΕΚ, έκανες πολύ μεγάλη εντύπωση σε όλους, πως αισθάνεσαι για την απόφαση σου να έρθεις στην ΑΕΚ και ποιες είναι οι προσδοκίες σου για τη σεζόν που έρχεται;

«Πρέπει να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην ΑΕΚ τον Γενάρη. Αισθάνθηκα πολύ καλοδεχούμενος από όλους, μέλος της ομάδας και παρά το γεγονός ότι ήμασταν στα μισά της σεζόν θεωρώ ότι προσαρμόστηκα πολύ καλά, άμεσα στην ομάδα. Χαίρομαι που είχα ευκαιρίες να πάρω παιχνίδια, τόσα πολλά όσα έκανα μέχρι το τέλος της σεζόν.

Πήρα πολύ πίστη και αυτοπεποίθηση από τον κόουτς που με χρησιμοποίησε τόσο πολύ και μου έκανε πιο εύκολο το στόχο της προσαρμογής και να αποδώσω πιο καλό ποδόσφαιρο. Νομίζω τα πράγματα πήγαν πολύ καλά στα περισσότερα παιχνίδια που αγωνίστηκα και εκτιμώ ότι θα μπορέσω να βελτιώσω και να εξελίξω περισσότερο το παιχνίδι μου για τη χρονιά που έρχεται για την οποία είμαι ανυπόμονος. Θέλω πολύ να ξεκινήσει η νέα χρονιά.

Είναι μια σεζόν στην οποία έχουμε πολλούς νέους παίκτες και ελπίζω να τα πάμε καλά και εκείνοι να προσαρμοστούν άμεσα. Είναι δεδομένο ότι αυτή η σεζόν θα είναι πολύ πιο δύσκολη, όμως όλοι ανυπομονούμε για να ξεκινήσει και πραγματικά εύχομαι να πετύχουμε τα καλύτερα».

-Πόσο εύκολο ήταν για σένα να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα της ομάδας σου και στον ελληνικό τρόπο ζωής, και στη ζέστη φυσικά που υπήρξε για αρκετή περίοδο;

«Θεωρώ ότι ήταν αρκετά εύκολη η προσαρμογή μου. Φυσικά όλα είναι διαφορετικά όπως κι εσείς είπατε. Δεν είναι μόνο το κομμάτι του ποδοσφαίρου αλλά και ο τρόπος συγκριτικά του να ζεις στην Ελλάδα σε σχέση με την Σουηδία. Είναι διαφορετικό από πολλές πλευρές και να το δεις αλλά τελικά ήταν αρκετά εύκολο. Βέβαια με βοήθησε πολύ και ο σύλλογος στην προσαρμογή μου σχετικά με το ποδόσφαιρο στο πως πρέπει να αγωνίζομαι, που να κινηθώ και γενικά στον τρόπο ζωής. Όλοι γενικά στην ομάδα με βοήθησαν πάρα πολύ και επί της ουσίας δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα».

-Έξι μήνες πριν εκτός από την ΑΕΚ είχες κι άλλες προτάσεις. Έξι μήνες μετά λοιπόν θεωρείς ότι έχεις κάνει τη σωστή επιλογή;

«Απόλυτα, δεν το διαπραγματεύομαι. Δεν μετανιώνω καθόλου πιστέψτε με για την επιλογή μου αυτή. Όπως είπα και πριν, είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα σε ένα σύλλογο μεγάλο ο οποίος με το καλημέρα μου έδωσε τη δυνατότητα να παίξω πολλά παιχνίδια, να πάρω πολλές συμμετοχές από την αρχή μάλιστα άρχισα να παίρνω παιχνίδια. Δεν μετανιώνω με τίποτα ειδικά για αυτή μου την επιλογή. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ήρθα στην ΑΕΚ».

-Έχεις νέους συμπαίκτες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, νέα πρόσωπα. Διαφορετικοί και οι στόχοι πλέον της ΑΕΚ, υψηλότεροι. Ποια η άποψη σου για τους νέους συμπαίκτες σου και για τη νέα σεζόν στην ΑΕΚ; Και πόσο χρόνο θεωρείς ότι θα σου πάρει για να μάθετε ο ένας τον άλλο και να προσαρμοστείτε στο παιχνίδι ο ένας του άλλου;

«Πολύ καλή ερώτηση αλλά και δύσκολη να απαντηθεί. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί, να παίξουμε μαζί σε αγώνες, να γίνουμε ομάδα και φυσικά αυτό θέλει χρόνο αλλά εμείς οφείλουμε να το κάνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Μπορούμε να τα πάμε πολύ καλά όλοι μαζί, να κάνουμε ένα πολύ ωραίο σύνολο, και αυτό γιατί έχουν έρθει πολύ καλοί παίκτες, ποιοτικοί, οι οποίοι μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα και νομίζω ότι στο τέλος θα μιλάμε για μια πολύ καλή ομάδα. Σίγουρα θα πάρει χρόνο για να γίνει αυτό, αλλά επαναλαμβάνω αυτό πρέπει να το κάνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται».

-Γιάκομπ, αγωνίστηκες στην Γκέντεμποργκ ένα σουηδικό κλαμπ με υψηλές προσδοκίες, τώρα είσαι στην ΑΕΚ η οποία επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία και θα έχει τις ίδιες απαιτήσεις με αυτές που είχες στο παρελθόν. Θεωρείς ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη για να πρωταγωνιστήσει; «Είναι δύσκολο για μένα να πω κάτι τέτοιο και να το γνωρίζω πολύ περισσότερο, δεν γνωρίζω η αλήθεια είναι καθόλου την Σούπερ Λίγκα, οπότε δεν ξέρω και τα στάνταρ της πρώτης κατηγορίας. Όπως είπα πριν θα είναι μια πολύ δύσκολη σεζόν αυτή, περισσότερο από την προηγούμενη σίγουρα. Αλλά αυτό είναι που θέλουμε, εδώ θέλουμε να βρισκόμαστε και για να πρωταγωνιστήσουμε.

Η ΑΕΚ είναι μεγάλο κλαμπ και οι προσδοκίες και απαιτήσεις οφείλουν να είναι ψηλές. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε και που έχουμε να κάνουμε, είναι να δουλεύουμε σκληρά σε καθημερινή βάση και γνωρίζουμε καλά όλοι ότι η πίεση είναι μέρος του ποδοσφαίρου και μέρος του να συμμετέχεις και να είσαι μέρος ενός πολύ μεγάλου κλαμπ όπως είναι η ΑΕΚ.

Συμπερασματικά, όλοι είμαστε ενήμεροι, όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες και παράλληλα και εμείς οι ίδιοι περιμένουμε μεγάλα πράγματα από τον εαυτό μας ωστόσο παραμένει δύσκολο για μένα προσωπικά να σας πω πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε, αλλά θα προσπαθήσουμε για το μεγαλύτερο».

-Όπως θα είδες πέρυσι στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο κόσμος διψάει για τίτλους, για νίκες. Θεωρείς ότι μπορεί η ομάδα να διαχειριστεί την πίεση αυτή που θα προέρχεται από τον κόσμο; «Ναι όπως μόλις είπα, οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και προσωπικά το περίμενα και το πίστευα ότι θα είναι υψηλές οι απαιτήσεις. Και όπως είπα η ΑΕΚ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Οπότε αυτό δεν είναι κάτι καινούριο για κανέναν από εμάς.

Όπως λοιπόν προείπα υπάρχουν πολλοί καινούριοι παίκτες, πρέπει να γίνει το κατάλληλο μοντάρισμα της ομάδας για να γίνουμε καλύτεροι και να μπορέσουμε να αποδώσουμε καλύτερα μεταξύ μας σαν ομάδα και έπειτα να δούμε πως θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε καλύτερα την πίεση. Όμως ευελπιστώ, παρά το γεγονός ότι έχουμε αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές έχουμε επίσης και πολλούς έμπειρους και νομίζω ότι θα καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε και με το ζήτημα της πίεσης».

-Έχεις παίξει στην Γκέντεμπογκ στη πατρίδα σου τώρα στην ΑΕΚ. Που φαντάζεσαι τον εαυτό σου στα επόμενα χρόνια; Που θα ήθελες να είσαι;

«Είναι πολύ δύσκολο να πω, είμαι πολύ συγκεντρωμένος εδώ, στη στιγμή, στο παρόν και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε πολλά και μεγάλα πράγματα με την ΑΕΚ και εύχομαι και ελπίζω να είμαι μέλος που θα ζήσει την εξέλιξη και την άνοδο του κλαμπ για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και να κατακτήσουμε όσο πιο πολλούς στόχους μπορούμε. Αυτός είναι ο βασικός στόχος μου τώρα, εδώ στην ομάδα που είμαι.

Στα επόμενα χρόνια που θα έρθουν δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα γίνει. Ίσως να μείνω στην Ελλάδα και να αγωνίζομαι, ίσως να πάω και κάπου αλλού. Είναι βασικά αδύνατο να γνωρίζω τοι επιφυλάσσει το μέλλον. Οι σκέψεις και όλος μου ο εαυτός είναι σε αυτή τη στιγμή, στο τώρα και στο τι μπορώ να πετύχω με την ΑΕΚ. Είναι μόλις έξι μήνες από όταν ήρθα εδώ οπότε δεν έχω πραγματικά σκεφτεί καν για το μέλλον».

-Ποια ήταν τα όνειρα σου σαν παιδί;

«Πάντα νομίζω και απ’ όσο θυμάμαι, αυτό που σκεφτόμουν είναι να είμαι όσο καλύτερος γίνεται, να εξελίσσομαι. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος και χαρούμενος που έχω φτάσει ως εδώ να παίζω επαγγελματικά, να κάνω καριέρα μακριά από την χώρα μου. Είναι κάτι μεγάλο για μένα και το να έρθω βέβαια σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ όπως είπα είναι μεγάλο για μένα, αλλά δεν βάζω φρένο στις φιλοδοξίες μου πάντα στοχεύω όλο και πιο ψηλά για μένα, αλλά το όνειρο μου σαν παιδί ήταν να παίξω ποδόσφαιρο, να φτάσω εκτός συνόρων να αγωνίζομαι και εδώ είμαι. Το ζώ».

-Έπειτα από τέσσερις βδομάδες περίοδο προετοιμασίας ποιες θα είναι θεωρείς οι διαφορές μεταξύ της ΑΕΚ της περασμένης σεζόν και εκείνης της νέας;,

«Η μεγάλη διαφορά από την περσινή χρονιά φυσικά είναι ότι για μας φέτος θα είναι πιο δύσκολα όλα. Είχαμε πολλά παιχνίδια την περασμένη χρονιά που είμασταν φαβορί και τα οποία μπορούσαμε να κερδίσουμε αρκετά εύκολα, αλλά αυτή τη χρονιά δεν θα είναι έτσι. Θα είναι πολύ δύσκολα, δεν θα υπάρχει κανένα εύκολο ματς, θα είναι όλα δύσκολα. Και γι’ αυτό βέβαια ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες.

Και εύχομαι όλο αυτό να μπορούμε να το διαχειριστούμε και να μαχόμαστε μέχρι το τέλος σε κάθε αναμέτρηση. Αλλά όπως είπα πριν είμαι μόλις έξι μήνες στο κλαμπ, άρα είναι δύσκολο για μένα να πω τη διαφορά που θα υπάρχει μεταξύ της μίας και της άλλης ομάδας, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να μπορώ να το ξεχωρίσω.

Ωστόσο σίγουρα θα είναι πολύ διαφορετικό, παράλληλα είναι όμως και συναρπαστικό για μένα. Αφού υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες και ουσιαστικά μια νέα ομάδα γι’ αυτή τη χρονιά. Έχουμε πολλά για τα οποία ανυπομονούμε να δούμε και να ζήσουμε».

News 24/7

24MEDIA NETWORK