Γρυσμπολάκης: "Εάν δεν γίνει το deal θα έχει πρόβλημα η ΑΕΚ"

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Γιώργος Γρυσμπολάκης τόνισε ότι τα προβλήματα της ΑΕΚ είναι δεδομένα και έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση για να μην υπάρξει πρόβλημα στην Ένωση, την ολοκλήρωση του ντιλ με την πλευρά Βιντιάδη.

Γρυσμπολάκης: "Εάν δεν γίνει το deal θα έχει πρόβλημα η ΑΕΚ"

"Εάν δεν γίνει το ντιλ, θα έχουμε πρόβλημα. Η ΑΕΚ όμως, έχει εξυγιανθεί. Σχετικά με τα 29,6 εκατ. ευρώ, τα 23 είναι προς το δημόσιο και μπορούν να διακανονιστούν τα επόμενα χρόνια", τόνισε ο Γιώργος Γρυσμπολάκης στο ραδιοφωνικό σταθμό "Sport-Fm".

Διαβάστε τις δηλώσεις του Γιώργου Γρυσμπολάκη

Για το οικονομικό πρόβλημα της ΑΕΚ και τις οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές: «Υπάρχει πρόβλημα, αλλά είναι έτοιμο να λυθεί. Δεν καταλαβαίνω γιατί να γίνει τέτοια κίνηση στο παρά ένα. Οι κινήσεις που έχουν γίνει στο θέμα των επενδυτών δικαιολογούν αισιοδοξία. Δεν λέω πως κακώς αντιδρούν. Πάντα υπήρχε το πρόβλημα. Είμαστε σε ένα επικείμενο ντιλ. Κατανοώ τα οικονομικά προβλήματα και τις αντιδράσεις των παικτών. Όλα είναι δικαιολογημένα, αλλά απλά λέω μήπως θα έπρεπε να περιμένουν λίγο και να μη γίνει κάτι τέτοιο παραμονές των αγώνων. Δεν αλλάζει κάτι επειδή είναι ντέρμπι, θα έπρεπε να περιμένουν λίγο», ήταν η αρχική του τοποθέτηση για την κίνηση των παικτών της ΑΕΚ να ζητήσουν να μην αποσυρθούν σε ξενοδοχείο και τα χρήματα να διατεθούν σε συμπαίκτες τους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Για τα χρέη της ΠΑΕ: «Εάν δεν γίνει το ντιλ, θα έχουμε πρόβλημα. Η ΑΕΚ όμως, έχει εξυγιανθεί. Σχετικά με τα 29,6 εκατ. ευρώ, τα 23 είναι προς το δημόσιο και μπορούν να διακανονιστούν τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι κάποιο δυσθεώρητο μέγεθος. Άλλωστε και την επόμενη σεζόν το μπάτζετ θα είναι και πάλι μειωμένο. Όλες αυτές οι συμφωνίες θα πάνε πιο πίσω αν δεν γίνει το ντιλ. Όμως η ΑΕΚ έχει πάρει πλέον ένα δρόμο και μπορεί να γίνει ανταγωνιστική. Τα παλιά χρέη ήταν πολλά που ή τα εξοφλήσαμε ή τα διακανονίσαμε και γι’ αυτό υπάρχουν προβλήματα. Προς τρίτους τα χρέη είναι μόνο 6 εκατομμύρια ευρώ. Αν η ομάδα πάρει κάποιους παίκτες, παίξει Ευρώπη, έχει έσοδα από εισιτήρια κ.λ.π θα γίνει ανταγωνιστική οικονομικά».

Για την πορεία του ελέγχου από την πλευρά των επενδυτών: «Πιστεύω πως μεταξύ των δύο ντέρμπι και ως τις 15 Νοεμβρίου όλα θα έχουν τελειώσει θετικά ή αρνητικά. Η προσωπική μoυ άποψη είναι πως θα γίνει η συμφωνία. Ό,τι τους δώσαμε από την εφορία ελέγχθηκαν και βρέθηκαν εντάξει. Θα τους στείλουμε και το επικαιροποιημένο cash flow».

Για το γεγονός πως ενώ η ομάδα έχει οικονομικά προβλήματα, ήταν διατεθειμένη να δώσει χρήματα για τεχνικό: «Η κίνηση των παικτών νομίζω πως ήταν συμβολική, δεν το έκαναν για τα δύο χιλιάρικα. Δεν είναι δυνατό να μιλάμε για αυτό το ποσό. Σε όλα τα πράγματα υπάρχει το Α', το Β' και το Γ'. Δεν μπορείς να αφήσεις την ομάδα χωρίς προπονητή. Από την ΑΕΚ ποδοσφαιριστής ή προμηθευτής δεν έχει χάσει τα λεφτά του. Έστω και με δυσκολία, βγαίνουμε ασπροπρόσωποι. Τα εξετάζουμε όλα. Εγώ είμαι κοινωνός στο θέμα των παικτών, δεν στέκομαι απέναντι. Όμως είναι θέμα ημερών να τελειώσει η υπόθεση των επενδυτών. Δεν έχω μιλήσει με τον κ. Λίνεν για αυτό το ζήτημα, αλλά φαντάζομαι θα το έχει κάνει ήδη ο κ. Δημητρέλος».

News 24/7

24MEDIA NETWORK