"Η ΑΕΚ είναι η τελευταία ευκαιρία του Μπουονανότε"

Η ΑΕΚ βρίσκεται μία... ανακοίνωση μακριά από την απόκτηση του Ντιέγκο Μπουονανότε και το Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ του Aργεντινού άσου, με τη βοήθεια του Ισπανού δημοσιογράφου, Κάρλος Καρίνιο, ο οποίος ασχολείται με τα ρεπορτάζ της Μάλαγα και της Γρανάδα στην εφημερίδα "AS".

"Η ΑΕΚ είναι η τελευταία ευκαιρία του Μπουονανότε"

Παίκτης της ΑΕΚ πρέπει να θεωρείται ο Ντιέγκο Μπουονανότε, καθώς η "Ένωση" ήρθε σε οριστική συμφωνία με τους διοικούντες τη Γρανάδα το απόγευμα της Πέμπτης (13/08) για την απόκτηση του 27χρονου άσου. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αναμένεται στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής (14/08) προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον "Δικέφαλο".

Το Contra.gr απευθύνθηκε στον Ισπανό δημοσιογράφο, Κάρλος Καρίνιο, ο οποίος ασχολείται με τα ρεπορτάζ της Γρανάδα και της Μάλαγα στην εφημερίδα " AS", προκειμένου να μας παρουσιάσει την πορεία του Μπουονανότε στο ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά και τους λόγους που η καριέρα του πήρε την κατιούσα τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, εκφράζει την άποψη πως η μεταγραφή στην ΑΕΚ είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία του να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο, αρκεί οι "κιτρινόμαυροι" να πιστέψουν στις δυνατότητές.

Αναλυτικά το άρθρο του Καρίνιο:

Η καριέρα του Ντιέγκο Μπουονανότε έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα. Στα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του θεωρήθηκε ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα στην Αργεντινή, με ένα λαμπρό μέλλον να διαγράφεται μπροστά του. Έκανε ντεμπούτο σε ηλικία μόλις 17 ετών στη Ρίβερ Πλέιτ και άμεσα αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι εξέφρασαν ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Οι "Λος Μιγιονάριος" έθεσαν ως τιμή παραχώρησης τα 20.000.000 ευρώ.

Ύστερα όμως συνέβη το τραγικό δυστύχημα, στο οποίο σκοτώθηκαν οι τρεις φίλοι του. Ο Μπουονανότε σώθηκε εκ θαύματος, όμως ύστερα από το συγκεκριμένο συμβάν τίποτα δεν ήταν πια το ίδιο. Επηρεάστηκε πολύ. Δεν ήθελε ποτέ να μιλάει γι' αυτό. Το 2011 η Μάλαγα προσέφερε 7.800.000 ευρώ και τον έκανε "δικό" της. Παρά το ύψος του (1.57), διακρίνεται για την ταχύτητά του, τα πολύ καλά σουτ με το αριστερό πόδι και τις εξαιρετικές εκτελέσεις στημένων φάσεων.

"Η ΑΕΚ είναι η τελευταία ευκαιρία του Μπουονανότε"

Αρχικά, αγωνιζόταν ως δεύτερος επιθετικός, όμως ο Μανουέλ Πελεγκρίνι τον μετακίνησε στα άκρα και κυρίως αριστερά. Το 2013 μετακινήθηκε στη Γρανάδα για 2.300.000 ευρώ. Έπαιξε κάποια καλά παιχνίδια, όμως την αμέσως επόμενη χρονιά παραχωρήθηκε δανεικός αρχικά στην Πατσούκα από το Μεξικό και στη συνέχεια στην Κίλμες. Το καλοκαίρι επέστρεψε στη Γρανάδα, αλλά οι ιθύνοντες του συλλόγου του διεμήνυσαν πως δεν βρίσκεται στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας. Πλέον, θα προσπαθήσει να αποδείξει την ποιότητά του μέσω της ΑΕΚ.

Είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής. Όμως, για διάφορους λόγους δεν κατάφερε να πετύχει ούτε με τη φανέλα της Μάλαγα, αλλά ούτε και μ' αυτή της Γρανάδα. Είναι 27 ετών και η ΑΕΚ πιθανότατα αποτελεί την τελευταία ευκαιρία του. Μπορεί να βοηθήσει, όμως χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη και ανθρώπους που θα πιστέψουν στις ικανότητές του.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό, πως η απώλεια των τριών φίλων του είχε καταλυτικό ρόλο στην πορεία της καριέρας του. Παρόλα αυτά, το γήπεδο είναι ο καθρέφτης κάθε ποδοσφαιριστή και ο τρόπος που η "Ένωση" θα χειριστεί την ιδιαίτερη περίπτωση του θα κρίνει πολλά όσον αφορά την παρουσία του με την "κιτρινόμαυρη" φανέλα.

Άλλωστε, όπως εύστοχα σημείωσε και ο Άκης Γεωργίου στο αφιέρωμα για τον "καταραμένο μάγο": " Είναι η τελευταία ευκαιρία να βγάλει στο ταρτάν αυτό που έχει εγκλωβισμένο στο μυαλό του από τον Δεκέμβρη του 2009. Και να αποδείξει σε όλους, και κυρίως στον ίδιο του τον εαυτό, ότι ο παλιός Μπουονανότε δεν έμεινε ξεχασμένος στα παλιοσίδερα του διαλυμένου Peugeot 307".

Δείτε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του:

Για ενστάσεις, σχόλια, παρατηρήσεις τα λέμε και στο twitter:

Διαβάστε ακόμα:

Μπουονανότε: Ο "καταραμένος μάγος"

Η Γρανάδα ανακοίνωσε Μπουονανότε στην ΑΕΚ

Παρασκευή βράδυ η άφιξη Μπουονανότε

News 24/7

24MEDIA NETWORK