Η ανασταλτική λειτουργία φέρνει την... ουσία

Η ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ είναι ένα ακόμα μεγάλο όπλο στο οποίο ποντάρει η «Ένωση» ενόψει της επιστροφής της στη Σούπερ Λιγκ και για την ώρα οι «κιτρινόμαυροι» δείχνουν να ανταποκρίνονται ικανοποιητικά.

Η ανασταλτική λειτουργία φέρνει την... ουσία
INTIME SPORTS

Mπορεί η επιθετική γραμμή να είναι η πιο πολυφημισμένη στις μεγάλες ομάδες που κόβουν πολλά εισιτήρια και συνηθίζουν να πρωταγωνιστούν, να αποτελεί σημείο αναφοράς, ωστόσο η άμυνα είναι εκείνη που καθορίζει την πορεία της κατάστασης. Για την ώρα η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ δείχνει να τρέχει κανονικά. Στον αγώνα με τη Σεβίλλη απέναντι σε αντιπάλους με ποιότητα που δε θα συναντηθεί φέτος σε κανένα γήπεδο της Σούπερ Λιγκ, οι «κιτρινόμαυροι» τα πήγαν περίφημα, με την κλασική συνολική συμμετοχή όλης της ομάδας στο πρέσινγκ που προσπαθεί να καθιερώσει ο Δέλλας.

Οι επιθετικοί πίεζαν τους αμυντικούς της Σεβίλλης τους οποίους ανάγκασαν ορισμένες φορές σε λάθη, στον χώρο της μεσαίας γραμμής έτρεχε ο Σιμόες και o Γιόχανσον έκοβε με τον Πορτογάλο και τον Σουηδό να δείχνουν ότι μπορούν να δέσουν αρμονικά.

Την ίδια πολύ καλή λειτουργία είχε και το δίδυμο Άνταμ Τζανετόπουλου και Δημήτρη Κολοβέτσιου στο κέντρο της άμυνας. Και οι δύο ήταν συγκεντρωμένοι, ψύχραιμοι και έκαναν εξαιρετικό ματς. Ο Κολοβέτσιος βρήκε πάλι τον καλό του εαυτό τον οποίο είχε χάσει για λίγο μετά την επιστροφή του από τραυματισμό ενώ ο Τζανετόπουλος έχει όλα τα στοιχεία που τον καθιστούν πολύ συμβατό στόπερ στον τρόπο που θέλει ο Δέλλας να παίξει η ΑΕΚ.

Στον αγώνα με τη Σεβίλλη ανταποκρίθηκε θετικά και ο Ροντρίγκο Γκάλο σε ότι έχει να κάνει -και- με το ανασταλτικό σκέλος. Ο Βραζιλιάνος αν και πιο… επιθετικογενές λάτιν μπακ, είχε δημιουργήσει την εντύπωση ότι οι περισσότερες αρετές του διαδραματίζονται στο μισό γήπεδο του αντιπάλου. Στον αγώνα με τη Σεβίλλη, όμως έδειξε και αυτός ότι μπορεί να είναι μια αξιόπιστη λύση και αμυντικά αφού παρά την πολύ καλή τεχνική είναι πρώτα μπακ με κορυφαία στιγμή το σωτήριο το κόψιμο του Κακουτά μπροστά από την εστία της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο.

Με δεδομένο ότι στο αριστερό άκρο της άμυνας της ΑΕΚ θα προστεθεί και ο έμπειρος και με παραστάσεις από Πριμέρα και -ελάχιστο- Καμπιονάτο, Ντιντάκ Βιλά, τότε η «Ένωση» ανεβάζει αρκετά τις πιθανότητές της προκειμένου να γίνει ακόμα πιο αξιόπιστη στα μετόπισθεν. Αν η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ισπανός του επιτρέπει να πιάσει το 60-70% από το σημείο που βρισκόταν πριν από μερικά χρόνια, τότε η ΑΕΚ έχει μεγάλες ελπίδες να αποκτήσει στα παιχνίδια της ένα ακόμα μπακ σοβαρών προδιαγραφών και να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την ανασταλτική της λειτουργία, ξέχωρα από την επιθετική βοήθεια που πρόκειται να δώσει ο παίκτης.

Διαβάστε ακόμη:

Επαγγελματικά συμβόλαια για παίκτες της Κ20

"Στοπ" στους οπαδούς της ΑΕΚ από την ιταλική Αστυνομία

News 24/7

24MEDIA NETWORK