Η ατζέντα της ΑΕΚ και η "αιτία του κακού" ΕΠΟ

Δημήτρης Μελισσανίδης και Αλέξης Δέδες θα εκπροσωπήσουν την ΑΕΚ στη σημερινή συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή. Η ατζέντα με τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο, την αλλαγή στην ΕΠΟ και τη βελτίωση της διαιτησίας.

Η ατζέντα της ΑΕΚ και η "αιτία του κακού" ΕΠΟ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ θα εκπροσωπηθεί από τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Αλέξη Δέδε στη σημερινή συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, και με τους Μαρινάκη-Σαββίδη, αφού ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε -και- επίσημα ότι ο Αλαφούζος θα απέχει.

Κατ’ αρχάς, πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η ΑΕΚ δεν πρόκειται να αλλάξει στάση σε ό,τι αφορά το προηγούμενο διάστημα και θα παραμείνει πιστή στη στήριξη του υφυπουργού αθλητισμού, όποια πρόταση κι αν γίνει από την πλευρά Κοντονή.

Στην "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ θεωρούν ότι ο υπουργός συνδέει τα κρούσματα βίας με τη διαφθορά, γεγονός που δημιουργεί εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, γιατί θεωρείται ότι θα πιάσει το θέμα της συζήτησης των προβλημάτων του ποδοσφαίρου από σωστή βάση.

Η πάγια ατζέντα της ΑΕΚ με ΕΠΟ και διαιτησία

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ατζέντα (όχι της σημερινής συνάντησης αλλά του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικά), για την ΑΕΚ (όπως συμβαίνει και με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό που στην προκειμένη περίπτωση θα απουσιάζει) δεν υπάρχει κάτι άλλο, πέραν από την άμεση ανάγκη για αλλαγή στην ΕΠΟ, στη διαιτησία και στην προεδρία της Super League.

Στην "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ θεωρούν πως το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου θα εξακολουθεί να είναι ζοφερό, αν δεν αλλάξει κάτι ως προς την αξιοπιστία και συνεπώς το πρώτο που θέτουν στη δική τους ατζέντα είναι το θέμα της διαφθοράς και ακολούθως οποιοδήποτε άλλο ζήτημα, συμπεριλαμβανομένου και του κυπέλλου.

Πρόσφατη είναι, άλλωστε, η τοποθέτηση της ΑΕΚ μετά από την κίνηση Μποροβήλου να στείλει άλλη ατζέντα στον Κοντονή και -παρότι δεν είχε καμία απολύτως σχέση τόσο ο ίδιος όσο και η Λίγκα με αυτό- να ζητήσει να συζητηθεί μόνο το θέμα της συνέχειας του κυπέλλου στη συνάντηση των έξι που πρότεινε ο Μελισσανίδης, αλλά τελικά δεν έγινε ποτέ.

Τότε, η Ένωση είχε διαρρεύσει πως δεν υπήρχε ρεαλιστικός λόγος να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, αφού η συνέχεια του κυπέλλου είναι μόνο ένα μικρό… δέντρο στο -μεγάλο- δάσος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στην αλλαγή της σημερινής ΕΠΟ

Στην ΑΕΚ εκφράζουν έντονα τη δυσαρέσκειά τους για όλα όσα συμβαίνουν στο περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και θεωρούν ότι το σύστημα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή κάνει επίδειξη δύναμης, με τελευταίο παράδειγμα τον Καλογερόπουλο που σφυρίζει... στα τοπικά πρωταθλήματα στο πλαίσιο της σιωπηρής τιμωρίας του μετά από μια διαιτησία -κατά γενική ομολογία- χωρίς ιδιαίτερα λάθη στο ματς του ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό.

Συνεπώς, θεωρούν ότι για να γίνει οποιοδήποτε βήμα προς τη βελτίωση του προϊόντος, πρέπει πρώτα να αλλάξει η βασική αιτία του κακού, η οποία για τους ανθρώπους της Ένωσης ήταν, είναι και θα είναι η τωρινή διοίκηση της ΕΠΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι 3+1 άξονες του Σαββίδη

Με αυτά πάει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη συνάντηση

Photo credits: Action Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK